«Κυβέρνηση στις 22 Μαΐου εξασφαλίζει μία ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση»

0
556

Με τον Ερντογάν να ανατρέπει τα δεδομένα και να βρίσκεται ξανά ένα βήμα πριν την επικράτηση του στη γείτονα, η χώρα θα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση στις 22 Μαΐου «και αυτό το εξασφαλίζει μία ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση» επεσήμανε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Alpha Radio. Αναρωτήθηκε αν ποτέ ερωτήθη η ΝΔ για το δικό της πρόγραμμα αν είναι κοστολογημένο, απαντά στο… έγγραφο Σκέρτσου και τοποθετείται για τον νικητή του ντιμπέιτ.

Η περίοδος 2019-23 ήταν μία γκρίζα περίοδος στον τομέα της δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δε κάνει προπαγάνδα, εμφανίζει σημεία πολιτικής και η πολιτική του κ. Μητσοτάκη την καταγγέλλει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλά άλλα κόμματα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανάγκη κάποιοι να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής διότι έχουν διαπράξει βαριά ποινικά αδικήματα για το θέμα των παρακολουθήσεων για παράδειγμα συν όλα τα άλλα που θα βγουν στην επόμενη Βουλή. Έχουμε λοιπόν μία γκρίζα πολιτική, η περίοδος 2019-23 ήταν μία γκρίζα για να μην πω μία μαύρη περίοδος και στον τομέα της δημοκρατίας με κορυφαίο το θέμα των παρακολουθήσεων και στον τομέα της οικονομίας με όλη αυτή την έκρηξη της ακρίβειας που τρώει τα εισοδήματα μας, και στην αθέτηση πάρα πολλών υποσχέσεων της κυβέρνησης που αλλά είπαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά».

Τους καλούσα να δημοσιοποιήσουν τα έγγραφα της υποτιθέμενης κοστολόγηση, δεν εμφανίσαν κανένα τέτοιο έγγραφο

«Πάμε όμως στο θέμα της κοστολόγησης, ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφήνεια από 18 Σεπτεμβρίου όταν το Υπουργείο Οικονομικών βγήκε με δελτίο τύπου και είπε ότι το βγάζουν τότε 23 δις, μετά είπανε 43, τώρα τελευταία λένε 60-80 και τα λοιπά και όσο περνάει ο καιρός το μεγαλώνουν, από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε να δημοσιοποιήσουν τα έγγραφα του γενικού λογιστηρίου από τα οποία προέκυπτε αυτό το ποσό. Κάθε βδομάδα στη Βουλή τους καλούσα να δημοσιοποιήσουν τα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε η υποτιθέμενη κοστολόγηση τους. Μέχρι και σήμερα δεν εμφανίσαν κανένα τέτοιο έγγραφο γιατί αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο έγγραφο. Η αξιοθρήνητη παρουσία του κ. Σκέρτσου που είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ εμφάνισε ένα έγγραφο χωρίς υπογραφές και σφραγίδα, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει έγγραφο του γενικού λογιστηρίου, άρα μας έλεγαν ψέματα. Δεν υπάρχει κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ από το γενικό λογιστήριο, εμείς έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας και είναι 5,6 δις το χρόνο».

Έχετε δει κανένα μέσο ενημέρωσης να ασχολείται με την κοστολόγηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας;

«Όλοι συζητάμε για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που την έχουμε κάνει από τον Σεπτέμβριο, έχετε δει κανένα μέσο ενημέρωσης να ασχολείται με την κοστολόγηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας; Αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό, βγήκαν τελευταία και έριξαν ένα πυροτέχνημα ότι θα έχουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ όσοι ασφαλίζουν τα σπίτια τους, αυτό ευνοεί κυρίως αυτούς που έχουν μεγάλα και πολύ μεγάλα σπίτια και ευνοεί και τις ασφαλιστικές εταιρίες, ένα από τα τελευταία δωράκια που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη. Είδατε πουθενά καμιά κοστολόγηση; Να ρωτάει κανένας δημοσιογράφος πόσο κοστίζει το πρόγραμμα τους; Όλοι συζητούν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι απόλυτα κοστολογημένο, θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα με την ψήφο του ελληνικού λαού και έχουμε απέναντι μας το πρόγραμμα της ΝΔ που δεν είναι κοστολογημένο και κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις».

Αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης δε θα συνεχιστούν τα ίδια αλλά θα γίνουν χειρότερα

«Οι πολίτες ακούν το αφήγημα της κυβέρνησης για ανάπτυξη, για οικονομία για διάφορα πράγματα και ζουν καθημερινά την αγωνία να τα βγάλουν πέρα και ζουν τον κίνδυνο των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων που γίνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς και μία σειρά από άλλα προβλήματα γιατί αν δεν έχουν καταλάβει οι πολίτες, εάν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης δε θα συνεχιστούν τα ίδια αλλά θα γίνουν χειρότερα, αν βγει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια δεν θα συνεχιστούν απλά θα γίνουν πολύ χειρότερα».

Αν ψηφίσουν κόμματα που μπορούνε να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη μέρα

«Το ντιμπέιτ απέδειξε την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει γιατί δεν θέλει να πει την αλήθεια, θέλει να κρύψει την αλήθεια, απέδειξε για ακόμη μία φορά τις ικανότητες του Α. Τσίπρα όχι μόνο τις επικοινωνιακές αλλά και τις πολιτικές και απέδειξε ότι δεν υπάρχει πολιτικός σύμμαχος για τον Μητσοτάκη. Δηλαδή αν οι Έλληνες πολίτες ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία μπαίνουμε σε κυβερνητικές περιπέτειες, ενώ αν ψηφίσουν κόμματα που μπορούνε να σχηματίσουν κυβέρνηση βεβαίως και θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη μέρα. Μία νέα θητεία Ερντογάν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για τα εθνικά μας ζητήματα, θα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση στις 22 του μηνός και αυτό το εξασφαλίζει μία ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σχηματιστεί κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ