«Ήταν μονόδρομος να ψηφίσουμε την παράταση της σύμβασης με την Εγνατία για την πεσμένη γέφυρα»

0
169

Τις δικές του σκέψεις για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται για την πεσμένη γέφυρα μοιράστηκε στον Alpha Radio ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης Ανδρέας Καραγιώργης. Ο ίδιος τοποθετήθηκε για τον μονόδρομο του να ψηφίσουμε την παράταση της σύμβασης με την Εγνατία Α.Ε. καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιστρέφαμε στην αρχή ενώ αποκάλυψε πως δέχθηκε πρόταση από τον Χρ. Μέτιο να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του.

«Υπάρχει μία πεσμένη γέφυρα εδώ και μία τετραετία περίπου στην πόλη της Καβάλας, η οποία δεν αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για την Καβάλα. Θα έπρεπε οι χρόνοι να είχαν μαζευτεί αρκετά ώστε τώρα να βαδίζουμε σε μια λύση, εγώ συνέπλευσα με την πρόταση της παράτασης όπως και άλλες παρατάξεις, και δεν υπήρχε κανένας λόγος να αρνηθούμε γιατί αν έβγαινε μία απόφαση αρνητική θα σταμάταγε η διαδικασία αυτή και θα ξεκινούσαμε από την αρχή. Δεν είχαμε περιθώρια να αρνηθούμε την παράταση της σύμβασης με την Εγνατία γιατί θα σήμαινε ότι σταματάμε την διαδικασία με την Εγνατία ή να ξεκινήσουμε από την αρχή. Δείχνει την λογική που υφίσταται πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό κράτος, ότι δεν έχουμε καμία απόφαση που να μας δίνει να καταλάβουμε αν αυτή ανήκει στον Δήμο η στην Περιφέρεια».

«Μιλάμε για έναν εθνικό δρόμο στον αιγιαλό ο οποίος ανήκει στην περιφέρεια; Μιλάμε για έναν δημοτικό δρόμο που θα ήταν και η γέφυρα που ανήκει στον Δήμο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατασκευάστηκε από τον Δήμο Καβάλας και χωρίς αδειοδότηση. Ο νυν περιφερειάρχης παλικαρίσια πήρε πάνω του την ευθύνη να τρέξει αυτό το έργο των μελετών διευκολύνοντας την διαδικασία γιατί ακόμα θα ψάχναμε που ανήκει. Έγινε η επιλογή της Εγνατίας για να μπορέσουν αυτές να γίνουν κάποιες μελέτες οι οποίες θα οδηγούσαν στο τελικό αποτέλεσμα. Σαφώς συμφωνούμε όλοι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις, εγώ μάλιστα είπα ότι είναι όνειδος για την πόλη η γέφυρα. Στο έργο της ιχθυόσκαλας είχαμε πάρει 15 παρατάσεις για να βάλουμε κάποια πλακάκια, καταλαβαίνετε αν για ένα μικρό έργο παίρνουμε 15 παραστάσεις τι θα γίνει με αυτό το πράγμα. Εχουν γίνει κάποιες μελέτες όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης ενημέρωσε προχθές στο περιφερειακό συμβούλιο, περιμένουμε και κάποιες άλλες μελέτες ώστε μέχρι να τελειώσει η παράταση τον Οκτώβριο και την υπόσχεση του κ. Αμοιρίδη ότι μπορεί να τελειώσει νωρίτερα. Υπάρχει το θέμα των αδειδοτησεων, γιατί η γέφυρα δεν έχει άδεια και πρέπει να βγάλει άδεια. Αυτό πρέπει να γίνει μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για να μπορέσουμε είτε με μία προγραμματική σύμβαση ή κάπως αλλιώς να γίνει».

«Κακώς η αντιπολίτευση αρνήθηκε, προφανώς για λόγους αντιπολιτευτικούς να δοθεί αυτή η παράταση. Ήταν μονόδρομος η απόφαση αυτή. Στην Ελλάδα δυστυχώς αυτό το λέμε και βεβαίως ο κάθε πολίτης μπορεί να πει τι με ενδιαφέρει εμένα, εγώ θέλω να δω το έργο και θα έχει απόλυτο δίκιο όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να βάλουμε και τις συνιστώσες με τις οποίες το ελληνικό κράτος λειτουργεί».

«Για το πώς θα πορευτούμε στις επερχόμενες εκλογές και γώ και σαν παράταξη κάνω κάποιες σκέψεις, δεν έχω στο μυαλό μου ακριβώς το τι θα προκύψει όμως θα ήθελα αυτές να τις αφήσουμε λίγο πιο αργότερα να τις ανακοινώσουμε και θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Θα πρέπει να υποστηρίξω αυτό το οποίο μου έδωσε την δυνατότητα μέσω μιας παράταξης να εκπροσωπήσω συγκεκριμένους ανθρώπους στο περιφερειακό συμβούλιο και αυτό πρέπει να το τιμήσω» ενώ για το αν του πρότεινε ο περιφερειάρχης να συμμετέχει στο δικό του ψηφοδέλτιο είπε «Ναι, το έκανε. Και εγώ και ο κ. Σιμιτσής ακριβώς επειδή ο νόμος προέβλεπε αυτό το πράγμα έπρεπε να υποστηρίξουμε μία προσπάθεια κατά τη δική μας εκτίμηση για να μπορέσει να λειτουργήσει η διοίκηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ