«Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου είναι μία βαθιά ενωτική υποψηφιότητα»

0
508

Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου είναι μία βαθιά ενωτική υποψηφιότητα που μπορεί να εκφράσει και την διεύρυνση και να δώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα στην κοινωνία υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις μεγάλες καταστροφές που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλία και την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης ενώ έπειτα μίλησε για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί επιλέγει να σταθεί στο πλευρό της κ. Αχτσιόγλου.

«Αυτό το οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή είναι μία πολύ μεγάλη τραγωδία, αφορά προφανώς και απώλειες περιουσίας, αφορά απώλειες ανθρώπινων ζωών, αφορά όμως και κάτι το οποίο επηρεάζει όλους πάρα πολύ το επόμενο διάστημα, γιατί τώρα μιλάμε για τη Θεσσαλία μιλάμε για την περιοχή η οποία έχει πάνω από το 20% της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και τα αρνητικά αποτελέσματα και στον πληθωρισμό τα ζούνε οι πολίτες σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει να δώσει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί από τα 110 εκατομμύρια που είχε στο ταμείο ανάκαμψη δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο, δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ, απαντήσεις που αφορούν και το γαλάζιο περιφερειάρχη τι γίνανε τα 530 εκατομμύρια των αντιπλημμυρικών τα οποία διαφημίζε και τα άλλα 140 που πήρε μετά τον Ιανό, είναι χρήματα των ανθρώπων της χώρας, δεν γίνεται να πετάμε 650 εκατομμύρια αντιπλημμυρικά και αυτό να είναι το αποτέλεσμα, υπάρχει τεράστιος υγειονομικός κίνδυνος στην περιοχή, δεν έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός όπως θα έπρεπε, ένα παράδειγμα να σας δώσω, όταν αρχές Αυγούστου η Σλοβενία πλημμύρισε την τρίτη μέρα είχε βοήθεια στο πεδίο από έξι χώρες, γιατί είχε από την πρώτη μέρα στείλει αίτημα, δυστυχώς η Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχε στείλει αίτημα προς το ταμείο αλληλεγγύης και το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

«Την Κυριακή γίνεται η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία ανοικτή διαδικασία, κάθε προοδευτικός, κεντροαριστερός ή δημοκρατικός πολίτης μπορεί να έρθει να λάβει μέρος να γραφτεί και να ψηφίσει όποιον επιλέγει για την επόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται μία δυνατή αντιπολίτευση, γιατί διαμορφώνονται συνθήκες ασφυξίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κόσμος χρειάζεται μία δυνατή φωνή μέσα στην κοινωνία και μέσα στη Βουλή. Άρα για μας το πρώτο στοίχημα είναι το στοίχημα της συμμετοχής, να είναι μία διαδικασία η οποία θα δείξει ακριβώς ότι υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα γιατί όντως έρχονται πολύ δύσκολες μέρες».

«Στις προηγούμενες εκλογές 170.000 ήταν τα κομματικά μέλη μετά το τέλος διαδικασίας, είχαν ψηφίσει κοντά στις 130.000 άνθρωποι, θέλω να’ μαι ειλικρινής μαζί σας νομίζω ότι είναι δύσκολο να πιαστεί αυτό το νούμερο. Μιλάμε για μία πολύ καλύτερη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, μία συγκυρία στην οποία κανένας δεν έβλεπε το αποτέλεσμα το οποίο ήρθε στις εκλογές, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αντικειμενικά όταν έχεις χάσεις με 20 μονάδες διαφορά και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δεν νομίζω ότι θα συγκριθούμε με αυτό το νούμερο. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις με όρους αριθμών αλλά η πρόβλεψη που κάνω και παίρνω αυτή την ευθύνη και με μεγάλη χαρά μετά την Κυριακή να ξαναμιλήσουμε άρα να μπορείτε να μου κάνετε και την κριτική όπου χρειάζεται, είναι ότι θα υπάρχει ένα νούμερο το οποίο θα επιτρέπει στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο προοδευτικό και αριστερό κόσμο το βράδυ της Κυριακής να είναι χαρούμενος».

«Έγινε πολύς λόγος για τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη περί διάσπασης, επειδή έχω ακούσει όλο το ηχητικό, προφανώς έτσι βγαίνει ο δημοσιογραφικός  τίτλος και ότι ο καθένας έχει την ευθύνη για αυτά που λέει. Όλος ο κόσμος πρέπει να δουλέψει για το καλό σενάριο και το καλό σενάριο είναι η ενότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που υποστηρίζω την υποψηφιότητά Αχτσιόγλου, που είναι βαθιά ενωτική, και δεν είναι μία υποψηφιότητα η οποία στηρίζεται μόνο από στελέχη της νέας γενιάς όπως κάποιος θα φανταζόταν αλλά την υποστηρίζουν και στελέχη όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δηλαδή κεντρικά στελέχη του προοδευτικού κόσμου και των αγωνιστών του ΠΑΣΟΚ που μετά την κρίση επέλεξαν να διατηρήσουν την ταυτότητα τους και να μην ακολουθήσουν το ΠΑΣΟΚ σε μία πορεία προς τον συντηρητικό χώρο και δεύτερον στελέχη με ιστορία και στο ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, άρα εκτιμώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία ενωτική πορεία του χώρου και του κόσμου και διεύρυνση, για αυτούς τους λόγους υποστηρίζω την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου».

«Το θετικό είναι ότι τα πρόσωπα που έχουν δηλώσει υποστήριξη στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου δεν έχουνε υπάρξει ούτε επιθέσεις προς άλλους υποψηφίους και είμαι πολύ χαρούμενος που στο συνέδριο η Έφη μίλησε πολύ καθαρά για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκε ο Κασσελάκης και αυτό δε πρέπει να είναι επιτρεπτό για κανέναν δημοκρατικό άνθρωπο. Είμαι επίσης χαρούμενος γιατί θεωρώ ότι εκεί που διάφορος κόσμος φοβόταν μία πολύ μεγαλύτερη σε ένταση προεκλογική περίοδο νομίζω ότι είναι λίγες οι φωνές οι οποίες έχουν επιλέξει να κάνουν προσωπικές επιθέσεις ή να ξεπεράσουν τα όρια. Εγώ θα επιμείνω μέχρι τέλους ότι δε βλέπω αρνητικά κανέναν άλλον υποψήφιο, εγώ δεν βλέπω αντιπάλους αλλά συντρόφους που την επόμενη μέρα όλοι μαζί θα πρέπει να δουλέψουμε, θα επιμείνω στο θετικό πλαίσιο και γιατί θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της Έφης με το πολιτικό στίγμα της και με την πολιτική κατεύθυνση και την πολιτική πλατφόρμα που ανέπτυξε στο συνέδριο και αναφέρθηκε στο κεντρικό ζήτημα, ότι σήμερα ζούμε σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ότι αν δεν καταφέρουμε να σπάσουμε τις χαμηλές προσδοκίες, αν δεν καταφέρουμε να σπάσουμε ένα φράγμα που λέει ότι η ζωή μας θα είναι είτε διάφορα κουπόνια για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια είτε θα συνθηκολογήσουμε με το γεγονός ότι μία ολόκληρη περιοχή όπως ο Έβρος θα καίγεται για 17 ολόκληρες μέρες. Αν επικρατήσουν οι χαμηλές προσδοκίες τότε δεν υπάρχει οξυγόνο για τις ιδέες της αλλαγής και της αριστεράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ