«Η υποψηφιότητα Κασσελάκη πιθανών να τροφοδότησε ένα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου»

0
255

Η ποιότητα του Στέργιου Ηλιόπουλου αλλά και των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε ενώπιος ενωπίω και κοιτάζοντας στα μάτια τους πολίτες υποστήριξε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Ο ίδιος όμως δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για την υποψηφιότητα Κασσελάκη τονίζοντας πως πιθανών να τροφοδότησε ένα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου.

«Η ζωή δε σε ρωτάει και στην πολιτική δεν επιλέγεις, οι όροι τίθενται εκ των πραγμάτων και συ οφείλεις να διαμορφώνεις τις καλύτερες συνθήκες για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εμφατική διπλή ήττα στις περασμένες εκλογές, την παραίτηση του χαρισματικού του ηγέτη Αλ. Τσίπρα βρίσκεται σε μία περίοδο εσωστρέφειας και θα έλεγα και αμηχανίας. Όμως οι δημοτικές και κυρίως οι περιφερειακές εκλογές είναι μείζονος σημασίας, γίνονται με τον νέο εκλογικό νόμο που αρκει το 43% για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος κτλ, επίσης θα είναι 5ετής η θητεία άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιος θα εκλεγεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επιλέξει μία γραμμή, μία πολιτική θέση που λέει ότι ενισχύουμε, συμμετέχουμε και στηρίζουμε ψηφοδέλτια με αυτοδιοικητικό έντονο χαρακτήρα. Δυστυχώς οι προσπάθειες που κάναμε για να εχουμε κοινούς υποψηφίους με τους όμορους πολιτικούς χώρους και εννοώ το ΠΑΣΟΚ δεν ευοδώθηκαν με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ βλέπει σε αυτές τις εκλογές μια ευκαιρία για να ξεπεράσει και να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σε μία κρίση από την οποία δε θα μπορέσει να βγει εύκολα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να οικοδομηθεί μία προοδευτική αυτοδιοικητική συμμαχία.

«Εμείς δίνουμε στην περιφέρεια την πολιτική μάχη με ένα πρόσωπο που είανι από τον χώρο της αυτοδιοίκησης το Στέργιο Ηλιόπουλο που ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ως επικεφαλής παράταξης εδώ και δύο θητείες, έχει συνδικαλιστική εμπειρία γιατί διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και σήμερα καταθέσαμε τον συνδυασμό μας και ολοκληρώσαμε την τυπική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε όλα τα στελέχη και τα μέλη του συνδυασμού έτοιμα για την εκλογική μάχη. Έχει σημασία ο αριθμός αλλά κυρίως η ποιότητα των υποψηφίων. Θέλω να πω ότι τόσο η ποιότητα του Στ. Ηλιόπουλου όσο και η ποιότητα των επιμέρους μελών του συνδυασμού είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε ενώπιος ενωπίω και κοιτάζοντας στα μάτια τους πολίτες. Η προσπάθεια που θα κάνουμε είναι να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιφέρειας μας, που είναι η θέση της, που είναι η ηπειρωτικότητα αλλά και η θάλασσα και το βουνό, η θέση της ως ενεργειακού κόμβου, στοιχεία τα οποία η απερχόμενη διοίκηση Μέτιου εμφανίστηκε αδύναμη να τα αναδείξει. Κάνοντας μία πολύ κοντόφθαλμη πολιτική ουσιαστικά έμεινε σε διαχειριστικού τύπου παρεμβάσεις, σε αυτήν την προσπάθεια την ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της περασμένης περιόδου και δεν ακούσαμε από το ΠΑΣΟΚ της περιοχής μας κάποια αυτοκριτική γιατί τα στελέχη που εξελέγησαν ουσιαστικά κατέλαβαν έμμισθες θέσεις και στήριξαν την πολιτική Μέτιου σε αυτές τις εκλογές και ουσιαστικά εκεί που ήταν η περιφέρεια μας το 2019 εκεί παραμένει το 2023».

«Είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε υποψηφιότητα έχει να εισφέρει στην ιδεολογική αντιπαράθεση, στην πολιτική αντιπαράθεση και στο ξεκαθάρισμα του στίγματος του πολιτικού και ιδεολογικού του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την έννοια λοιπόν η υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη είναι μία υποψηφιότητα η οποία συνεισφέρει και δημιουργεί επιταχύνσεις στον προεκλογικό διάλογο. Να κάνω μια παρατήρηση, το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα κεντρικά όπως και τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης υπεραπασχολούνται με τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτό δεν σημαίνει ότι απασχολεί ανάλογα και την κοινωνία. Δηλαδή εγώ στη Δράμα που ζω και κινούμαι βλέπω ότι οι πολίτες έχουν άλλα θέματα και δεν τους απασχολεί τόσο το προφίλ ή το ιστορικό του Στέφανου Κασσελάκη. Τους απασχολεί όμως η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι ή αν στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ήττα του παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση και είναι σημαντικό και για το πολιτικό σύστημα και την χώρα να υπάρχει μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Με αυτή την έννοια και η υποψηφιότητα Κασσελάκη συναθροίζεται με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και οι πολίτες είναι αυτοί που θα επιλέξουν. Το πιο σημαντικό κατά την άποψή μου είναι η συμμετοχή, ελπίζω η υποψηφιότητα Κασσελάκη να τροφοδότησε ένα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου ώστε όποιος εκλεγεί να έχει μία δημοκρατική νομιμοποίηση και να εμπνεύσει τον κόσμο για την επόμενη μέρα γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ προερχόμαστε από ήττα και χρειαζόμαστε επειγόντως να βρούμε τον βηματισμό μας όχι γιατί κομματικά αυτό θέλουμε αλλά γιατί είναι επιβεβλημένο στις δυσκολίες που ζούμε στην χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ