«Η πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι ρεαλιστική»

0
174

Μόνος του θέτει εαυτόν εκτός κάδρου συνεργασιών υποστήριξε για τον Γ. Βαρουφάκη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βασίλης Τραιφόρος, σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα εν όψει εκλογών. Λέει πράγματα ακραία που δε συγκινούν τον πολύ κόσμο συμπλήρωσε και απάντησε πως βλέπει ως προοπτική μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό είναι μπερδεμένα, αλλά συγχρόνως νομίζω ότι η διαδικασία των εκλογών θα τα λύσει. Φυσικά ο καθένας τώρα υποστηρίζει μία άποψη και λιγάκι λέγοντας πράγματα και λόγια τα οποία είναι ακραία, εγώ το παρομοιάζω Ηρόστρατο που έκαψε το ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο για να γίνει διάσημος, έτσι και ο κύριος Βαρουφάκης λέει πράγματα ακραία για να συγκινήσει κάποιο κοινό, για να πει κάτι διαφορετικό, τα οποία δεν αγγίζουν όμως τον πληθυσμό της χώρας. Τώρα αυτά περί Δήμητρας και Οδυσσέα είναι λιγάκι στο περιθώριο, σήμερα όλες οι τέτοιες οι γελοιογραφίες αναφέρονται σε αυτό. Πρώτα πρώτα ο Μητσοτάκης χορεύει και λέει πες τα για τη Δήμητρα – Δημητρούλα μου γεια σου κι όλα αυτά τα πράγματα, φυσικά κερδίζει η κυβέρνηση από αυτή την όλη τη διαδικασία γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι ο κόσμος συνειρμικά σκέφτεται την 5μηνη διαχείριση των οικονομικών του Βαρουφάκη και δυστυχώς δεν την ξεχνάει. Όσο και αν εμάς μας πειράζει και μας ενοχλεί ο κόσμος όμως θυμάται την διακυβέρνηση στο Υπ. Οικονομικών από τον Βαρουφάκη, που ήταν αποτυχημένη».

«Δυστυχώς και το λέω με λύπη, κατά τη γνώμη μου απόψεις οι οποίες αγγίζουν τα όρια του κωμικού και του αστείου να γίνονται μπούμερανγκ εναντίον της αριστεράς και να την σπαράζουν, λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό. Από την άλλη μεριά θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση η πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια συγκυβέρνηση με ομόκεντρους κύκλους που είναι κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, είναι μία ρεαλιστική πρόταση. Κατά την άποψη μου όταν όταν μετά τις εκλογές θα προκύψει ένα πρόβλημα οικονομικό και θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ θέλω αυτά κι αυτά και ο κ. Βαρουφάκης θα πει εγώ θέλω τη Δήμητρα, την Περσεφόνη, τον Οδυσσέα κτλ, βγαίνει αυτομάτως εκτός κάδρου. Εκτός πια αν αλλάξει άποψη και πει συμφωνώ με τις βασικές αξίες και αρχές ενός προγράμματος που θέλει την Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαικό νόμισμα, με τις οικονομικές διαδικασίες που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλιώς τι νόημα έχει να συζητάμε;».

«Το προεκλογικό παιχνίδι και οι όροι του δεν έχουν αλλάξει, αυτό που χρειάζεται όμως είναι προτάσεις οι οποίες να είναι ουσιαστικές και στο γενικότερο πολιτικό πεδίο αλλά και στο επίπεδο της τοπικής κοινωνιας. Δηλαδή αν θα βγούμε βουλευτές πως θα βοηθήσουμε την Καβάλα και την Θάσο να ανθίσουν οικονομικά; Υπάρχουν προκλήσεις, πρέπει να υπάρχουν προτάσεις, δεν δίνουμε τόσο πολύ βάρος σε αυτού του είδους τα ζητήματα. Δεν θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει να γίνουμε αυτό που ονομάζουμε Ευρώπη των περιφερειών; Δηλαδή η περιφέρεια να έχει πόρους, να έχει χρήματα, για να μπορεί να διαχειρίζεται τα νοσοκομεία τα σχολεία και τα λοιπά, όλα αυτά πρέπει να περνάνε από την περιφέρεια κατά βάση και κατά δεύτερο λόγο από την τοπική κοινωνία. Από την τοπική αυτοδιοικήση, έτσι γίνεται στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, μεγάλες περιφέρειες που έχουν πόρους και αρμοδιότητες και μεγάλες πόλεις οι οποίες έχουν και αυτές πόρους και αρμοδιότητες. Και όλα τα υπόλοιπα όπως η εξωτερική εξωτερική πολιτική και τα ειδικότερα πάνε στην κεντρική κυβέρνηση αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι μία πρόταση που είναι πολιτική που αναδιαμορφώνει το δημόσιο τομέα και τον κάνει να είναι πραγματικά αποτελεσματικός».

«Τώρα εγώ επειδή λόγω έχω ελεύθερο χρόνο παρακολουθώ και τα πρωινάδικα, γενικότερα και στα πρωινάδικα δεν υπάρχει μεγάλη ένταση, ιδιαίτερα εγώ θέλω να τονίσω ότι από την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ οι τόνοι είναι πολύ χαμηλοί, είναι περισσότερο θυμωμένοι οι νεοδημοκράτες και επιθετικοί του ΠΑΣΟΚ γιατί είναι σε θέση μειονεκτική ως μικρότερο κόμμα και έχει αδυναμία να ξεδιπλώσει μία πολιτική η οποία θα είναι πειστική. Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε χαμηλούς τόνους και πολύ καλά κάνουν και προσπαθούν με μία επιχειρηματολογία λογική. Γενικά πιστεύω ότι οι εκλογές αυτές δεν θα έχουνε μεγάλη ένταση και όξυνση, έτσι θα πάμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο για την κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ