«Αποφασίζουμε αν η φωνή μας θα ακούγεται στην Ευρώπη και όχι ουραγοί και επαίτες»

0
223

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Καβάλα, όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27/4, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικές περιοδείας του εν όψει της εκλογικής «μάχης» της 21ης Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΝΔ προερχόμενος από την παρουσία του στην Ελευθερούπολη, έφτασε λίγο πριν τις 12.00 στο Καφέ «180ο» στο κέντρο της πόλης, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο.

Η ομιλία του έγινε υπό δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας και του Λιμενικού, στελέχη των οποίων έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους αλλά και στο λιμάνι της Καβάλας.

Στη σύντομη τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτηση του κόμματος του στις εκλογές τονίζοντας με έμφαση ότι «σε 23 μέρες θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί», ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον επικεφαλής της Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην Καβάλα, επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχουν γίνει επενδύσεις που πλησιάζουν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην αυξημένη, ακόμα και αυτή την περίοδο, τουριστική κίνηση. «Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στους δρόμους της πόλης, είδα ότι κυκλοφορούν πολλοί τουρίστες. Θυμάστε τα προηγούμενα χρόνια να υπάρχουν τόσοι πολλοί στην Καβάλα αυτή την εποχή;», ρώτησε απευθυνόμενος προς τον κόσμο!

Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία συγκεντρώθηκαν απολυμένοι από την Καβάλα Oil και τα Λιπάσματα που φώναζαν συνθήματα ζητώντας τη δικαίωση του αγώνα τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε αεροπορικώς στην Καβάλα το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» εκτός από την Ελευθερούπολη και την Καβάλα, βρέθηκε στη Χρυσούπολη στο δρόμο προς την Ξάνθη.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός από την Καβάλα

«Στις 21 Μαΐου θα είναι η ΝΔ η μεγάλη νικήτρια των εκλογών για να συνεχίσουμε το έργο μας, να συνεχίσουμε αυτή την πορεία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, την πορεία προκοπής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είχα βρεθεί εδώ πριν από 4 χρόνια, είχα την στήριξη σας, είχα αναλάβει κάποιες σαφείς δεσμεύσεις απέναντι σας, σας είπα ότι θα μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους, σας είπα ότι θα μειώσω την ανεργία και μείωσα την ανεργία, σας είπα ότι θα κρατήσω ασφαλή την χώρα και κρατήσαμε ασφαλή την χώρα, σας είπα ότι η πατρίδα έχει σύνορα και πρέπει να τα υπερασπίζεται και τα υπερασπιστήκαμε, σας είπα ότι θα επενδύσουμε στην εθνική μας άμυνα και στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το κάναμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν το 2019».

«Και αναρωτιέμαι, αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, είναι μία ανοικτή διαδικασία, όλοι μπορούν να προσέρχονται στην πλατεία του διαλόγου και να κάνουν αντιπαράθεση με επιχειρήματα και θέλω εγώ να θέσω από την Καβάλα, πως εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι τα διλήμματα των ερχόμενων εκλογών. Τέσσερα χρόνια περάσαμε από πολλές φουρτούνες αλλά κρατήσαμε το σκάφος της χώρας ασφαλές, σε σταθερή τροχιά προόδου. Ταυτόχρονα τηρήσαμε όλες τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις μας. Η οικονομία σήμερα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι επι της προηγούμενης κυβέρνησης και μόνο εδώ στην Καβάλα γίνονται ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες πλησιάζουν τα 200 εκ. ευρώ. Η Π.Ε. και ο Δήμος έχουν δρομολογήσει έργα που καθιστούν την Καβάλα πρωτοπόρο στο αναπτυξιακό όραμα της χώρας μας».

«Καθώς ερχόμουν εδώ συνάντησα πολλά γκρουπ τουριστών, πότε είχατε να δείτε τόσους πολλούς επισκέπτες στην πόλη σας; Αυτό δεν είναι πλούτος για όλη την τοπική οικονομία; Δεν είναι δουλειές; Ξέρετε σε μία ελεύθερη οικονομία κάποιοι χάνουν τις δουλειές τους και κάποιοι περισσότεροι αποκτούν νέες δουλειές, έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία! Το ζητούμενο εδώ είναι απλό, αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία προκοπής ή αν θα γυρίσουμε πίσω, αν θα συνεχίσουμε να μειώνουμε φόρους και εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις συντάξεις ή αν οι συντάξεις σας θα μένουν δέσμιες του νόμου Κατρούγκαλου και της προσωπικής διαφοράς που άλλοι ψήφισαν, αν θα εξακολουθούμε να φυλάμε τα σύνορα μας και να επεκτείνουμε τον φράχτη στον Έβρο ή θα κάνουμε την χώρα ξέφραγο αμπέλι. Αν η φωνή μας θα εξακολουθεί να ακούγεται στην Ευρώπη, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις και όχι ουραγοί και επαίτες όπως το 2015.

«Εάν τελικά θα έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση ή αν θα καταλήξουμε σε ένα κυβερνητικό αλαλούμ μίας δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης, μίας κυβέρνησης των ηττημένων όπου θα ξαναβρουν θέση στο τραπέζι της εξουσίας όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης με το ωραίο σχέδιο του, δεν θα πληρώνεστε πια σε ευρώ αλλά θα πληρώνεστε σε Δήμητρες και από αυτούς ο κ. Τσίπρας αν δε ζητάει στήριξη λέει, τουλάχιστον να μου δώσουν ανοχή. Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε, δε θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το 2015, γυρίσαμε σελίδα, θα προχωρήσουμε μπροστά, παρουσιάσα χθες το πρόγραμμα μας  και πως οραματίζομαι μία Ελλάδα της Ευρώπης, μία Ελλάδα που θα γίνει πραγματική Ευρωπαική χώρα σε όλα με καλύτερους μισθούς, για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι από 1/1/2024 θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις απολαβές τους. Για μία Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, για μία Ελλάδα ψηφιακή, για μία Ελλάδα πράσινη, για μία Ελλάδα η οποία θα εξασφαλίζει τη δικιά της ενεργειακή αυτάρκεια και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό εδώ πέρα στη Βόρειο Ελλάδα, η οποία έχει γίνει η περιφέρεια σας ενεργειακός κόμβος κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για την ενεργειακή ασφάλεια όλης της Ευρώπης. Για το πώς θα εξασφαλίσετε φθηνή  ενέργεια από γεωθερμία για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, για τα μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία γίνονται σε όλη τη χώρα και ειδικά στη δικιά σας την περιφέρεια, ας έρθουμε λοιπόν να μιλήσουμε για αυτά πολιτισμένα και χωρίς τοξικότητες και χωρίς φωνές και χωρίς κραυγές, εγώ αυτό επιδιώκω πάντα στην προεκλογική περίοδο. Εμείς δεν φοβόμαστε τη σύγκριση φίλες και φίλοι, γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι κάναμε εμείς 4 χρόνια και τι κάνανε οι προηγούμενοι. Θα σας ζητήσω να κρατήσετε ζωντανό αυτό τον ενθουσιασμό σας, να δώσετε όλοι μαζί την μάχη όπως εκανε πάντα η ΝΔ που ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, από την εποχή του ιδρυτή της του Κ. Καραμανλή. Όταν μας έβαλε ο Καραμανλής στην Ευρώπη υπήρχαν πολλοί που διαδηλώναν τότε και φωνάζανε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Αλλά ποιος δικαιώθηκε τελικά, όχι αυτοί που αποδοκίμαζαν αλλά αυτοί που πήραν τις δύσκολες αποφάσεις για την χώρα. Ετσι και τώρα η πατρίδα μας θα είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας με τη ΝΔ νικήτρια των εκλογών γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης, δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη, καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, θα την έχετε με τη ΝΔ και χρειαζεται σταθερότητα ο τόπος για να αποκρούουμε τις προκλήσεις και τις επιβουλές κάποιων οι οποίοι γνωρίζουν ότι μονο αν έχουν μία ισχυρή Ελλάδα απέναντι τους θα κάτσουν φρόνημα. Θα ειμαι ο πρωθυπουργός πάλι με τη δική σας στήριξη και με την Καβάλα ακόμα πιο γαλάζια από ότι ήταν στις προηγούμενες εκλογές».

Ελευθερούπολη: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή μπάχαλο

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω, είναι σταθερότητα ή μπάχαλο»: το μήνυμα αυτό έστειλε από την Ελευθερούπολη Καβάλας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας παράλληλα «βολές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο πρωθυπουργός ανάφερε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε «βέρτιγκο παλινωδιών», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εάν το σχέδιο «Δήμητρα» δεν ήταν τόσο επικίνδυνο «θα μπορούσε να ήταν γελοίο».

«Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε ένα “βέρτιγκο παλινωδιών”. Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν 10 – 15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ 25 και ποιος; Και το ΚΚΕ!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η “Δήμητρα”, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί, οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων, ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό, το οποίο έγινε. Στους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι, θυμάστε, όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ, και πως η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

‘Αρα, το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι, να το πω πολύ απλά, -όπως θα το λέγατε στο καφενείο- σταθερότητα ή μπάχαλο. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα για κυβερνήσεις εκτός από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω βερεσέ, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Το μόνο στο οποίο θα οδηγούσαν θα ήταν σε μία παρατεταμένη αστάθεια και σε μία ακυβερνησία, την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας: «Επειδή πολλά ακούω από κάποιους οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα, δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο, ο οποίος είναι σήμερα εδώ. Παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τους κάλεσε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να επιλέξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που εγγυάται, όπως επανέλαβε, καλύτερες δουλειές, σπίτια και προκοπή και όχι «εκείνους που ντρέπονται για το παρελθόν τους και δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον των νέων».

Για την περιφερειακή ενότητα της Καβάλας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πώς μόνο για αποζημιώσεις από ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες τους το τελευταίο διάστημα, δόθηκαν στην περιοχή περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Τον πρωθυπουργό, στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και κάτοικοι της Ελευθερούπολης.

Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, οι υποψήφιες Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, Αγγελική Δεληκάρη και Βαρανά Ειρήνη καθώς και υποψήφιοι βουλευτές από την Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ