«Κλείστηκαν νέες και ανανεώθηκαν σημαντικές συμφωνίες στην έκθεση αλιείας και αλιευμάτων»

0
247

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μάρκο Δέμπα η συμμετοχή του Επιμελητήριου Καβάλας, στη διεθνή έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL 2023 στην Βαρκελώνη, στις 25-27 Απριλίου 2023. Η έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL 2023 είναι μεγαλύτερη και σπουδαιότερη στον κόσμο των ιχθυηρών & θαλασσινών και εδραιώνεται στη νέα της έδρα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Εκεί οι Καβαλιώτες επιχειρηματίες του κλάδου της αλιείας και των αλιευμάτων είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα μας αλλά και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες.

«Στη Βαρκελώνη φέτος ήταν η οργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης αλιείας, αλιευμάτων, υδατοκαλλιέργειας, μία παγκόσμια έκθεση με συμμετοχές τεράστιων επιχειρήσεων, με συμμετοχές εθνικών περιπτέρων, πολύ μεγάλων και οργανωμένων. Ήταν πάνω από 1.000 περίπτερα και περίπου 25 με 30.000 επισκέπτες την ημέρα, σε μία καθαρά εμπορική έκθεση, μία τριήμερη έκθεση όπου το νόημα είναι να έρθουν σε επαφή όλοι οι επιχειρηματίες, όλοι οι παραγωγοί προϊόντων αλιείας και αλιευμάτων και μέσα σε αυτή την τεράστια έκθεση κατορθώσαμε και εμείς με τις μικρές δικές μας δυνάμεις, τις δυνάμεις της Καβάλας να έχουμε εκεί ένα περίπτερο μόνο για τις επιχειρήσεις της Καβάλας, δηλώνοντας και εμείς σε παρόν θέλοντας να δείξουμε τις δυναμικές μας επιχειρήσεις, θέλοντας να δείξουμε τα προϊόντα μας, να δείξουμε ότι υπάρχει ένα σημείο στον παγκόσμιο χάρτη που είναι η Καβάλα όπου υπάρχει παραγωγή αλιευμάτων υψηλής ποιότητας, όπως έχουμε από τα μύδια, την τσιπούρα, το λαβράκι, το γαύρο, αυτά τα προϊόντα μεταφέραμε, είχαμε μαγειρικά events κάθε ημέρα προσπαθώντας να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών που ήταν στην έκθεση, να γευτούνε κιόλας τα προϊόντα της Καβάλας, να δούνε την εικόνα της Καβάλας και πραγματικά αυτό νομίζω ότι ικανοποίησε πάρα πολύ τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν».

«Με αυτό το οποίο κυρίως εντυπωσιάστηκαν θα λέγαμε ότι ήταν τα μύδια, οι αχιβάδες και άλλα που είχανε μαζί μας οι επιχειρήσεις με την έννοια της γευστικότητας, υπάρχουν και αλλού αυτά τα προϊόντα αλλά νομίζω στη δική μας περιοχή είναι μοναδικά και όσοι περάσανε γιατί συνεχώς είχαμε τα μαγειρικά event μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι οι επιχειρηματίες μας είχαν τη δυνατότητα να δούνε αντίστοιχους εμπόρους και παραγωγούς από άλλες χώρες, καθώς ήταν μία παγκόσμια έκθεση να βλέπετε περίπτερα από την Ισλανδία, τη Γροιλανδία, την Ιαπωνία, τη Κίνα, την Αμερική, μία απίστευτη έκθεση σε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα όπου όλοι αυτός όλος αυτός ο κόσμος, ο επιχειρηματικός κόσμος είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή να κάνει επιχειρηματικές συναντήσεις. Εμείς σαν Καβάλα πρώτη φορά πηγαίνουμε οργανωμένα σε αυτή την έκθεση, είναι στο πλαίσιο ενός προγράμματος το οποίο χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκρίθηκε στα τέλη του 2022.

«Να επισημάνω ότι έχουμε πάει ήδη σε δύο εκθέσεις και στη Βουλγαρία και στην Ιταλία, αυτή ήταν η 3η έκθεση αλλά θα έλεγα πιο πετυχημένη, με μεγαλύτερη συμμετοχή των επιχειρήσεων μας είχαμε πάνω από 12 φυσικές παρουσίες επιχειρήσεων, ήταν μαζί μας και ο εμπορικός κόσμος της ιχθυόσκαλας Καβάλας, θέλαμε να προβάλλουμε και αυτό το κομμάτι γιατί η ιχθυόσκαλα μας είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας θα έλεγα ότι είναι η δεύτερη και όχι η τρίτη όπως τουλάχιστον φαίνεται στα χαρτιά, άρα σημαίνει ότι είναι μία πολύ δυναμική ιχθυόσκαλα με πολύ μεγάλες παραγωγές που και αυτές φυσικά ξεκινάνε από την Καβάλα και κατευθύνονται όχι μόνο εδώ στη χώρα μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως π.χ. ο τόνος μας που φτάνει μέχρι την Ιαπωνία».

«Αυτό που είδαμε και αυτό που μας είπαν οι επιχειρηματίες είναι ότι ναι, κλείστηκαν συμφωνίες, ανανεώθηκαν κιόλας συμφωνίες κυρίως με την Ισπανία που έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. Η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι πιο δυναμικές χώρες που εισάγουν τα δικά μας προϊόντα, παίρνουν προϊόντα από την περιοχή μας, ανανεώθηκε αυτό και μπορέσαμε γενικά να δώσουμε ένα βήμα σε επιχειρήσεις και θα το συνεχίσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ