«Η ΝΔ σάρωσε γιατί μοίρασε ως προεκλογικές παροχές το 1/4 του ΑΕΠ, 45 δισεκατομμύρια τα οποία δανείστηκε ακριβά»

0
267

Η ακατάσχετη επιδοματική πολιτική προς… όλους που κατέληξε λίγο έως πολύ να αγγίξει 7 εκ. συμπολίτες μας ήταν η αιτία που σάρωσε η ΝΔ και συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές εκτιμά μιλώντας στον Alpha Radio ο Αλέξης Μητρόπουλος. Η αριστερά θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί έχασε όλα τα παραδοσιακά της προπύργια και τις φτωχογειτονιές της Αθήνας είπε ο ίδιος ενώ ανέλυσε πως ο Μητσοτάκης μοιράζοντας εκατομμύρια μέσω επιδομάτων σε διάφορες κοινωνικές ομάδες σάρωσε στις εκλογές.

«Τολμήσαμε μία ανάλυση διότι διαβάζουμε και ακούμε διάφορα και βεβαίως κάποιες βαθυστόχαστες αναλύσεις και προβληματιστήκαμε με την ΕΝΥΠΕΚ να δούμε τι είναι αυτό το οποίο έδωσε τη νίκη στη ΝΔ πρώτον και δεύτερον που έδωσε και μεγάλη νίκη με αυτή τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήξαμε και το αναλύουμε και νομίζω το αποδεικνύουμε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας κυρίως οφείλεται στο ότι οι πολίτες με την επικοινωνιακή επιτυχία που έχει η ΝΔ στα ζητήματα αυτά, πείσθηκαν ότι η σύγκριση των δύο 4ετιών ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, προέκριναν οι πολίτες ότι η τετραετία της ΝΔ έχει στοιχεία υπεροχής και οι πολίτες έδωσαν τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία επειδή στην σύγκριση των δύο 4ετιών είδαν τα περισσότερα καλά στη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας».

«Το δεύτερο συμπέρασμα που είναι καταλυτικότερο του πρώτου, η δεύτερη τετραετία προκρίθηκε επειδή και έδωσε την νίκη επειδή τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως τους τελευταίους 22 μήνες η κυβέρνηση μοίρασε σε παροχές, δεν υποσχέθηκε, αλλά έδωσε ως προεκλογικές παροχές το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, 45 δισεκατομμύρια τα οποία δανείστηκε και μάλιστα ακριβά από τις αγορές και τα έδωσε σε κοινωνικά επιδόματα και διάφορες επιταγές. Άρα έχουμε στην ιστορία μετά τη μεταπολίτευση, πολλοί συνεργάτες μας είπαν να πούμε μετά τον πόλεμο, που καμία κυβέρνηση δεν έδωσε τόσα χρήματα σε 7 εκατομμύρια δικαιούχους διαφόρων επιδομάτων έτσι που αυτός ο επιδοματικός νεοφιλελευθερισμός που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης για πρώτη φορά και που θα βρει όπως βλέπω μιμητές και στην Ευρώπη διότι αυτό είναι ολόκληρη σχολή, να μοιράζεις χρήματα στους φτωχούς και ευάλωτους, σε κύκλους, θυμίζω ότι 4 κύκλους είχαν τα 250αρια, όπως και η στήριξη των συνταξιούχων και η στήριξη των επιδοματούχων, την στήριξη με τα επιδόματα μητρότητας στο παρά πέντε και τελικά η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων καταμεσής των εκλογών για εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας, πρώτη αύξηση μετά από 13 χρόνια.

«Ετσι οι δημοσκόποι με επικεφαλής τον Αγγλοσάξωνα Γκίμπερτ που κατοικοεδρεύει στο γραφείο του Μητσοτάκη εδώ και 5 χρόνια, καλώς τον συμβούλευσαν όπως συνέβη και στη Νέα Ορλεάνη με τα επιδόματα μετά τις πλημμύρες της Κατρίνα, όλοι οι φτωχοί έπαιρναν διάφορα επιδόματα. Έτσι ενώ 4 εκ. πολίτες είναι χρεωμένοι σε τράπεζες και ΕΦΚΑ, 1 εκατομμύριο χρωστάει και δεν μπορεί να πάρει σύνταξη μεγάλο ποσοστό από αυτούς και βεβαίως έχουμε την μεγαλύτερη φτωχοποίηση της μεταπολίτευσης, όλοι οι φτωχοί, όλοι οι άνεργοι, οι περισσότεροι συνταξιούχοι, 7 στους 10 αναπήρους, 6 στους 10 ευάλωτους – οι πιο φτωχοί των Ελλήνων ψήφισαν την δεξιά παράταξη, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, μετά τη μεταπολίτευση τα μεγάλα εργατικά φτωχά προάστια των Αθηνών, τα ξέρω γιατί στα περισσότερα πρώτευα και έπαιρνα πάνω από το 50% όπως σε Μάνδρα, Λιόσια, Ασπρόπυργο κτλ, σάρωσε η ΝΔ, δυστυχώς εκεί που έπαιρναν τις πρωτιές τα προοδευτικά κόμματα. Άρα λοιπόν έχουμε μία νέα φάση σε αυτή την επιδοματική πολιτική που νομίζω ότι θα αποτελέσει και σχολή στην Ευρώπη, τεχνηέντως σχεδιασμένα, οι φτωχοί περνάνε επιδόματα και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια και η μεγάλη νίκη της ΝΔ και η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στο ότι κατηγόρησε τα επιδόματα και δεν μπόρεσε να υποσχεθεί αυτά τα οποία όχι μόνο υποσχέθηκε αλλά έδωσε ο κ. Μητσοτάκης».

«Δεν έχουν καταλάβει τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πολύς ο κόσμος παίρνοντας τέσσερις κύκλους στα 250αρια, σας θυμίζω 2 εκατομμύρια συμπατριωτών μας οι πιο ευάλωτοι πήραν 4 φορές τα 250 ευρώ, οι ανάπηροι για πρώτη φορά πήραν αυξημένα τα αναπηρικά επιδόματα μετά από το 2009, τα επιδόματα ανεργίας από 303 που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν φτάσει στα 380 και τα εργατοκοινωνικά επιδόματα μητρότητας, παραπληγίας, απολύτου αναπηρίας αυξήθηκαν και αυτά κατά πολύ. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετέθετε την συζήτηση στην Καιλή και στις παρακολουθήσεις, ο Μητσοτάκης μοίραζε στους φτωχούς επιδόματα έτσι που κερδίζοντας τα δύο – δυόμισι εκατομμύρια που ζουν στην απόλυτη ένδεια, σάρωσε τα πάντα. Τώρα φτιάχνουμε ένα κείμενο για το αν ήρθε το τέλος της αριστεράς της μεταπολίτευσης αφού έχασε όλα τα παραδοσιακά εργατικά προπύργια της, πρέπει να προβληματιστούν όλα τα κόμματα της αριστεράς γιατί χάσανε την εργατική τάξη και όλους προλετάριους, φτωχούς εργάτες, ανέργους, άστεγους γιατί χάσανε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ