Αν είχαμε μονοκρατορία της ΝΔ, τότε δεν έδινε εντολή το προξενείο; Τότε δεν υπήρχε θέμα;

0
260

Απαντήσεις για τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 25 Ιουνίου έδωσε στον Alpha Radio ο συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Ο ίδιος όμως απάντησε και για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει για προεκλογικούς λόγους η ΝΔ στην Ροδόπη όπως υποστηρίζει, εκβιάζοντας την μειονότητα.

«Την Πέμπτη θα έρθει η Έφη Αχτσιόγλου για την κεντρική πολιτική μας εκδήλωση αυτής της προεκλογικής περιόδου, την προηγούμενη περίοδο είχε έρθει ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα έρχεται η Έφη που δεν έχει ξανάρθει στην Καβάλα για πολιτική εκδήλωση οπότε είναι μία ευκαιρία για τον κόσμο εδώ να ακούσουν την Έφη Αχτσιόγλου αλλά κυρίως να προβάλουμε τις θέσεις μας και τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για τις εκλογές της 25ης του Ιούνη και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλη συμμετοχή και από τους πολίτες της Καβάλας. Η εκδήλωση είναι την Πέμπτη στις 19.30 στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Στην Καβάλα έχουμε πρόβλημα με τους εξωτερικούς χώρους, δεν έχουμε πολλούς και γενικά λείπουν οι χώροι από την πόλη, και ο άστατος καιρός μας έκανε να επιλέξουμε εσωτερικό χώρο για να είμαστε σίγουροι.

«Είναι λογικό στα κόμματα να υπάρχει η συζήτηση ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός, αν υπάρξει ποτέ τέτοια περίπτωση αλλά νομίζω ότι στο δικό μας κόμμα είναι τέτοια η αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας που αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία αλλαγής. Όποια κι αν είναι τα ποσοστά στις εκλογές που έρχονται που ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τα ίδια, ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει περισσότερες ψήφους όχι για κάποιον μαγικό λόγο, αλλά γιατί πραγματικά οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα κυβερνηθεί ο τόπος την επόμενη 4ετία. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα που στηρίζει τις ανάγκες των πολλών σε αυτή τη χώρα, όπως και να έχιε όμως μετά τις εκλογές θα πρέπει να συζητήσουμε και πως ήρθε η ήττα στις 21 Μαίου και πως θα είναι το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου. Πιθανότατα να υπάρξουν αλλαγές, θα υπάρξουν άλλες προτάσεις, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε όμως μετά, αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας και πως θα πάει καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Το 4-0 των εδρών της Καβάλας ήταν το μόνο τοπικό ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Για εμάς είναι σημαντικό και θα δώσουμε αυτή τη μάχη για να κρατήσουμε και την έδρα, αλλά δεν επικεντρωνόμαστε σε αυτό, το κύριο είναι να κάνουμε γνωστό το πρόγραμμά μας και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αλλάξουμε την κατάσταση και το γενικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αλλάξουμε εκείνο νομίζω ότι όχι μόνο θα κρατήσουμε την έδρα αλλά θα τα πάμε πολύ καλύτερα».

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το 2019 ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψηφίσαν ΝΔ κυρίως, εμείς σε αυτούς απευθυνόμαστε, με αυτούς προσπαθούμε να μιλήσουμε και να τους εξηγήσουμε ότι η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας είναι λάθος, η παντοδυναμία της ΝΔ είναι λάθος για το πώς θα κυβερνηθεί και για το πώς θα εξελιχθεί ο τόπος το επόμενο διάστημα, τους λέμε το δικό μας πρόγραμμα και προσπαθούμε να αλλάξουμε την ψήφο τους και αυτών και των ανθρώπων οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στις 25 Ιουνίου. Είναι μια μάχη σε εξέλιξη, είναι μία προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για αυτές τις εκλογές και ελπίζουμε ότι θα έχει επιτυχία».

«Εμείς είμαστε εδώ στην περιοχή, δεν είμαστε στην Αθήνα, ξέρουμε που είναι η Ροδόπη, ξέρουμε ποιοι μένουν στη Ροδόπη, ξέρουμε ποιοι ψηφίζουν στην Ροδόπη, ξέρουμε όμως και τι έγινε και στις προηγούμενες εκλογές και στις πιο προηγούμενες. Ξέρουμε ότι σε κάποιες εκλογές είχαμε μονοκρατορία της ΝΔ, τότε δεν έδινε εντολή το προξενείο; Τότε δεν υπήρχε θέμα; Γιατί και σήμερα αν υπάρχει θέμα παρέμβασης του Τουρκικού προξενείου στις εκλογές μας ας προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης στην εκλογική επιτροπή, ας προσέφευγε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να κάνει διάβημα προς την Τουρκία να διώξει τον πρόξενο εάν πιστεύει ότι έχει παρέμβει στις ελληνικές εκλογές. Από την στιγμή που δεν κάνει αυτά, τα νόμιμα που θα έπρεπε να κάνει ως ένας υποψήφιος που υποτίθεται ότι ότι έγινε μία γράφει παρατυπία, λαθροχειρία όπως θέλετε πέστε το, και καταφεύγει σε επιλογές που εμπλέκουν μέσα πράκτορες, την ΕΥΠ κτλ, νομίζω ότι δε πράττει σωστά, ότι μας λέει παραμύθια για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, γιατί έχει αυτή την μανία να βάψει όλο το χαρτί μπλε και καταφεύγει μέχρι και σε εκβιασμούς που είδαμε από την κ. Μπακογιάννη για να πετύχει αυτό το στόχο. Και νομίζω ότι αυτό δεν τιμά και τη Νέα Δημοκρατία, είναι επικίνδυνο για τα εθνικά μας θέματα και για το πώς βλέπουμε την ίδια την μειονότητα και έχουν ειπωθεί πάρα πολλές υπερβολές και ψέματα σε σχέση με αυτό. Ειδικά ο Χουσείν Ζειμπέκ είναι 10 χρόνια βουλευτής, είχε ανάγκη να πάρει εντολή από το προξενείο τώρα; Ο κ. Ιλχάν έχει σταθερά 10.000 ψήφους όποτε κατέβηκε στις εκλογές, δείτε τα αποτελέσματα, δεμένα τα έχει; Εμείς που ζούμε στην περιοχή λέμε ότι πρέπει να αφήσουμε την μειονότητα ήσυχη να αποφασίζει το πώς θα ψηφίσει και το ποιους θα ψηφίσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ