«Θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες και έχουμε μία ανανέωση των ψηφοδελτίων πάνω από 60%»

0
182

Με το κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, ιδιαιτέρως από τον γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας Κάρολο Παπαδόπουλο, για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του και επί χρόνια βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ηλία, έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης η παρουσίαση των 6 μελών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι έξι υποψήφιοι πήρανε τον λόγο και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον ρόλο και την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές. Οι υποψήφιοι για την Π.Ε. Καβάλας είναι οι:

Χρήστος Καϊτατζόπουλος, εκπαιδευτικός

Σοφία Μαρτίδου, δημοτική υπάλληλος

Δημήτρης Παπουτσής, δικηγόρος

Λεωνίδας Παππάς, δικηγόρος

Ιωάννης Πλαφαδέλης, εκπαιδευτικός

Ευστρατία Χριστοδούλου, δημοτική υπάλληλος

Ο Κάρολος Παπαδόπουλος εισαγωγικά τόνισε πως «Είναι ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από άξιους ανθρώπους με πολυετή επαγγελματική και κοινωνική παρουσία. Είναι οι πρώτες εκλογές που πραγματοποιούνται μετά την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη ως προέδρου του κινήματος, που δημιούργησε πολλές προσδοκίες στον κόσμο και κυρίως στους νέους. Επειδή θέλουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις προσδοκίες έχουμε μία ανανέωση των ψηφοδελτίων πάνω από 60%, το ένα τρίτο αυτών δε είναι άνθρωποι έως 45 ετών. Οι υποψήφιοι μας καλούνται να συμμετέχουν σε έναν προεκλογικό αγώνα αρκετά φορτισμένο μετά το πρόσφατο δυστύχημα των Τεμπών, πάντα με αξιοπρέπεια».

Εκ μέρους των υποψηφίων αρχικά ο Γιάννης Πλαφαδέλης δήλωσε «Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά και θεωρώ μεγάλη μου τιμή την παρουσία μου σε ένα ψηφοδέλτιο με άξιους συνυποψήφιους και φυσικά θεωρώ τιμή για μένα που εκπροσωπώ το κόμμα της δημοκρατικής παράταξης, υπαρχουν μεγάλες προσδοκίες και ευθύνες απέναντι στους πολίτες του ν. Καβάλας. Θεωρώ καθήκον μου να συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο σε μία κρίσιμη εποχή για τις εξελίξεις στην πατρίδα μας, θεωρώ ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι πολύ σημαντικές, η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει τους θεσμούς και έχει φέρει αδιέξοδα στους πολίτες στο επίπεδο της οικονομίας».

Ο Καϊτατζόπουλος Χρήστος σημείωσε πως «Αισθάνομαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι δίπλα σε ιστορικά στελέχη και ανθρώπους τους οποίους που με ώθησαν να ασχοληθώ και εγώ το κίνημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ν. Ανδρουλάκη για την τιμή που μου έκανε να είμαι στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος βουλευτής της Π.Ε. Καβάλας στο πλαίσιο της ανανεωτικής πορείας που ακολουθεί. Καλώ τους συμπολίτες μας να ενώσουμε όλοι την φωνή μας την 21η Μαΐου να ακουστούμε όλοι μαζί και να πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο Ναι στην ανανέωση, ένα Ναι στην διαφάνεια και στην αξιοκρατία, ένα μεγάλο Ναι στην κοινωνική ισότητα».

Η Σοφία Μαρτίδου τόνισε «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο για την απόφαση του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ν. Καβάλας. Είχα την τύχη να γνωρίσω την μεγάλη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, την περίοδο εκείνη που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη διασπορά των διαθέσιμων πόρων σε μικρά έργα υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα, έζησα την πολιτική εκείνη που στήριξε την οικονομική δραστηριότητα και διευκόλυνε τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στις αγροτικές και περιφερειακές περιοχές κτλ. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε τον κύκλο του, έκλεισε το βιβλίου του, το βιβλίο αυτό μέσα είναι γεμάτο από κοινωνική πολιτική από εθνική και λαϊκή κυριαρχία, είναι από οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία και ισότητα. Θέλουμε ο κόσμος να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ γιατί δίνει την ασφάλεια και την σταθερότητα».

Ο Λεωνίδας Παππάς επεσήμανε «Διεξάγονται αυτές οι εκλογές σε μία δύσκολη συγκυρία, ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι έχουν μία απογοήτευση και εμείς πρέπει σε αυτή την συγκυρία να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό. Η παράταξη μας έχει ένα πλήρες προγραμματικό πλαίσιο, επισημαίνω ότι είμαστε παρότι το τρίτο στην κοινοβουλευτική τάξη και στις δημοσκοπήσεις κόμμα, ίσως όμως όχι και στην κοινωνία ακόμα, είμαστε το πρώτο κόμμα που παρουσίασε και πλήρη προγραμματική πρόταση και πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι ότι στις 22 Μαΐου με το ΠΑΣΟΚ ισχυρό τελειώνει η αναξιοκρατία, τελειώνει η αδιαφάνεια, ότι σάπιο υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου αλλάζει. Αυτό πρέπει να πούμε στους νέους. Δεν είναι αυτοσκοπός του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει σε καμία συνεργασία, δεν είναι αυτοσκοπός να πάρει υπουργεία και καρέκλες, το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και στόχος του είναι να ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

Η Ευστρατία Χριστοδούλου υπογράμμισε πως «Είμαι συγκινημένη που βλέπω πολλά ιστορικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, είναι οι δάσκαλοι μας εδώ, να κοιτάνε αυτοί εμάς. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά μας, κάτι για τους γονείς μας, να κάνουμε κάτι για τα παιδιά μας να μη φεύγουν πλέον στο εξωτερικό, να υπάρχει ένας λόγος να μείνουν στην Ελλάδα. Για αυτούς όλους πρέπει να αγωνιστούμε, οι προτάσεις μας είναι όλες καθαρές και ξάστερες και πρέπει να κάνουμε το θυμό αυτών των ανθρώπων μία απόφαση αλλαγής».

Τέλος ο Δημήτρης Παπουτσής σημείωσε «Έχω την τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί στο ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια και πολλές φορές μίλησα με  συνειδητές πολιτικές θέσεις για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας εδώ και χρόνια. Με την υποψηφιότητα μου αυτή θέλω να υπερασπιστώ κυρίως τις ιστορικές αλήθειες και τα ιστορικά δίκαια της παράταξης μας και τη συνεισφορά της στη χώρα όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Να υπερασπιστώ τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2009 – 2012 που είχα την τιμή να είμαι μέλος αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας. Να δώσω και αυτόν τον αγώνα στο όνομα των βουλευτών εκείνης της κοινοβουλευτικής περιόδου που έμειναν όρθιοι μέχρι τέλους στις ιδιαίτερα δύσκολες εκείνες στιγμές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ