25.8 C
New York
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Μέσα στο 2024 θα γίνουν οι πρώτες υδροδοτήσεις από τις πηγές Βοιράνης»

Πλησιάζει η μέρα που το μεγάλο έργο της υδροδότησης των χωριών του πρώην δήμου Φιλίππων θα πάρουν και αυτά νερό από τις πηγές Βοιράνης ανακοίνωσε μιλώντας στον Alpha Radio ο Απόστολος Χρόνης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Μέσα στο 2024 θα γίνουν οι πρώτες υδροδοτήσεις από τις πηγές είπε ο ίδιος αναλύοντας την διαδικασία, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον έκπτωτο εργολάβο του έργου στον Αμυγδαλεώνα όσο και στις εργασίες στον Άγιο Νικόλαο.

«Την Παρασκευή κάναμε ένα έκτακτο Δ.Σ και αποφασίσαμε για τους όρους δημοπράτησης του έργου για την υδροδότηση των χωριών της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές της Βοιράνης και αύριο θα ανέβει στον αέρα ο διαγωνισμός, για ένα μήνα θα είναι ο διαγωνισμός και θα δώσουν τις προσφορές τους οι άνθρωποι, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει ουσιαστικά από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα υπάρχει κατακύρωση στον ανάδοχο και θεωρώ ότι από τον Ιούλιο να πω θα έχει ξεκινήσει να σκάβει κιόλας τουλάχιστον το πρώτο τμήμα του αγωγού το οποίο θα είναι στη Λυδία. Εμείς είμαστε έτοιμοι, μόλις τελειώσει ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει το έργο, για αυτό είπα ότι μέσα στο 2024 οι πρώτη κάτοικοι στις δημοτικές ενότητες Φιλίππων θα αρχίσουν ήδη να πίνουν νερό από τις πηγές Βοιράνης».

«Τρία αντλιοστάσια θα γίνουν, το ένα στις Κρηνίδες, το άλλο στη Λυδία και το τρίτο στο Δάτο, δίπλα στο βιολογικό του Δάτου, σε υπάρχουσες ουσιαστικά υδροληψίες γιατί εκεί υπάρχουν εκκενωτές και δε θα χρειαστεί να γίνει μεγάλη παρέμβαση στον αγωγό που φέρνει νερό από τις πηγές Βοιράνης, θα γίνουν τα 3 αντλιοστάσια και μετά είναι σωλήνες οι οποίες θα προχωρήσουν μέχρι τις δεξαμενές όλων των οικισμών. Τρία ακόμη αντλιοστάσια θα γίνουν, έχουν οριοθετηθεί και έχουμε πάρει τις χρήσεις γης για αυτούς τους χώρους και έχουμε τελειώσει από τις αδειοδοτήσεις και όλα».

«Από τα 8 εκ. ευρώ του έργου τα 4.5 εκ. θα τα δώσει ο ΤΑΡ ο οποίος έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί για αυτό, η χρηματοδότηση και για τα υπόλοιπα είναι εξασφαλισμένη. Θεωρώ ότι επειδή έχουν ανέβει όλες οι τιμές των υλικών και οι προσφορές που θα δώσουν οι εργολάβοι θα είναι πολύ μικρές, οι εκπτώσεις πια είναι από 1.5 έως 3%. Αυτό βέβαια βοηθάει το έργο γιατί έτσι ο εργολάβος θα βγει κανονικά, θα έχει το κέρδος του και θα εκτελέσει κανονικά το έργο χωρίς προβλήματα και όχι να έχουμε τα θέματα του έργου στον Αμυγδαλεώνα. Εκεί έχει τελειώσει η διαδικασία, έχει βγει ο ανάδοχος έκπτωτος και παίρνει η ΔΕΥΑΚ την εγγυητική επιστολή. Αυτός όταν κηρύχθηκε έκπτωτος έκανε ασφαλιστικά μέτρα για να μη πάρουμε την εγγυητική επιστολή, κατέπεσαν, κερδίσαμε την εγγυητική και θα προχωρήσουμε με τον καινούργιο ανάδοχο. Αυτά θα γίνουν μέχρι τέλος του έτους, είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες αλλά πρέπει να πάμε σύμφωνα με το νόμο».

«Βρισκόμαστε στον Άγιο Νικόλαο, είναι και ο κ. Γούλας εδώ, προχωράνε οι διαδικασίες, δουλεύει ο ανάδοχος του δήμου μπροστά στον Άγιο Νικόλαο και εργάζεται, εμείς έχουμε τελειώσει με ένα δίκτυο προβληματικό ακριβώς δίπλα στον Άγιο Νικόλαο και θα το παραδώσουμε σύντομα για να μπορέσει να γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος, μας μένει το τμήμα μπροστά στο Σούσουρο, όπου μόλις μας δώσει το οκ η αρχαιολογία θα κάνουμε ένα νέο δίκιο αποχέτευσης και νέο δίκτυο ύδρευσης και στις δυο πλευρές του δρόμου, στην Ψαρρών έχουμε τελειώσει με την τσιμεντόστρωση  και ξεκινάνε την πλακόστρωση, προχωράμε στην Δαρδανελίων εμείς με δίκτυο ενώ και η Έλλης έχει τελειώσει και θα παραδοθεί για πλακόστρωση και τρέχουμε σε όλο τον Άγιο Νικόλαο να προλάβουμε να παραδώσουμε την περιοχή πριν το Πάσχα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles