7.4 C
New York
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Buy now

«Είναι απρεπές και δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας όταν στους 2 πρώτους μήνες απέχεις από την συνεδρίαση»

Υπάρχει κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου που ορίζει ότι σε μη έκτακτες περιπτώσεις οι συνεδριάσεις γίνονται την πρώτη Δευτέρα του μήνα και άρα ήταν αδικαιολόγητη η στάση του Μάκη Παπαδόπουλου να απέχει με την παράταξη του από την συζήτηση για τον προϋπολογισμό επεσήμανε στον Alpha Radio ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Η κάθε παράταξη αποφασίζει τον τρόπο που θα πολιτευτεί, αν η αποχή από τη συνεδρίαση θεωρείται πολιτική στάση δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Κρινόμαστε όλοι από την εκλογική βάση. Ο κανονισμός πάντως δεν την ονομάζει πολιτική στάση και δεν τη χαρακτηρίζει δικαιολογημένη, μπορεί να απέχεις από την ψηφοφορία αλλά δεν μπορείς να απέχεις όμως από τη συνεδρίαση και να είναι δικαιολογημένη αυτή σου η απουσία. Αν δηλαδή αποφασίσουμε ότι εμείς θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις και έχουμε 4 συνεχόμενες απουσίες δεν είναι πολιτική στάση και πρέπει να επέμβει η αποκεντρωμένη. Υπό την προεδρία μου έχουμε συνεδριάσει 8 φορές, από αυτές οι 3 είναι Δευτέρα, οι άλλες τρεις είναι Τετάρτη η μία, ήταν Παρασκευή και μία είναι ήταν Τρίτη. Τρίτη κάναμε εκτάκτως και εκτάκτως σημαίνει ακόμα και Κυριακή και για την Παρασκευή κάναμε συνεδρίαση γιατί τότε ηταν έτοιμες οι υπηρεσίες για τους ορισμούς των μελών όπως των σχολικών επιτροπών που έπρεπε να αρχίσουν να συνεδριάζουν να συγκροτηθούν σε όργανα, υπήρχαν δηλαδή τα στοιχεία του έκτακτου και του κατεπείγοντος».

«Η αποχώρηση της παράταξης του ήτανε πραγματικά για μένα αψυχολόγητη ενέργεια από πλευράς του. Είχαν ενημερωθεί από την Παρασκευή για την συνεδρίαση, να ξέρετε όλοι είμαστε επαγγελματίες και έχουμε δουλειές και οι 14 δεν είναι πλειοψηφία της αντιπολίτευσης αλλά εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι 14, φαντάζεστε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι 21. Δεν είναι θέμα της αντιπολίτευσης αυτό ότι δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, έχω οικογένεια και για μένα είναι δύσκολο. Εγώ αντιδρώ στο είναι απρεπές και δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας όταν τους δύο πρώτους μήνες κάνεις τέτοια μομφή και ο τρόπος που την κάνει. Εγώ την πρώτη φορά που δεν βόλευε να συνεδριάσουμε την πρώτη Δευτέρα του μήνα, πήρα όλους τους επικεφαλής τηλέφωνο και τους είπα θα προσπαθήσω να το κάνουμε Τετάρτη γιατί είχαμε πει να το κάνουμε την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Εδώ ο κ. Παπαδόπουλος  δε με πήρε τηλέφωνο, επέλεξε πρώτα να ενημερώσει τα ΜΜΕ, και δε δέχτηκα να ενημερώσω εγώ με την ανακοίνωση του γιατί δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, δεν εκφράζω εγώ την πολιτική κανενός».

«Όταν θεωρώ κάποιον συνεργάτη μου τον παίρνω τηλέφωνο για να λύσουμε τα όποια προβλήματα ή τις όποιες παρεξηγήσεις υπάρχουν, τώρα όταν στους 2 από τους 60 μήνες της θητείας μας ξεκινάμε με τέτοιες συμπεριφορές νομίζω ότι εδώ το βάρος της ευθύνης πέφτει στην αντιπολίτευση. Δεν έχω κάποιο βίτσιο πότε θα βάζω τις συνεδριάσεις, συνεδριάσεις γίνονται με βάση τις ανάγκες του δήμου και της διοίκησης. Πάει με την πρόοδο των εργασιών των υπηρεσιών, αν την πρώτη Δευτέρα του κάθε μήνα για παράδειγμα έχουμε συνεδρίαση αλλά ξέρω ότι μέχρι την Τετάρτη θα μαζευτούν αλλά 8 θέματα και θα γίνουν 10, θα προτιμήσω να την κάνω Τετάρτη και μη ξεχνάτε ότι για κάθε συνεδρίαση πλέον πληρωνόμαστε 40 ευρώ, δηλαδή κόστος 1.000 ανά συνεδρίαση. Θα προσπαθήσω να κάνω μία συνεδρίαση με 20 θέματα, δε θα ξανακάνω μία συνεδρίαση μετά με άλλα 10 θέματα. Όλοι όσοι λαμβάνουν αντιμισθία δηλαδή ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΚ και ΔΗΠΕΘΕ δεν πληρώνονται, αλλά όσοι υπόλοιποι λαμβάνουν από 40 έως 55 ευρώ ανάλογα τα χιλιόμετρα».

«Δεν εκνευρίστηκα ότι τη στιγμή της συνεδρίασης, δεν έχω εκνευριστεί ούτε τώρα με τον κ. Εριφυλλίδη που τον έχω ακούσει σε πραγματικά κάποιες πολύ προσβλητικού σε χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου, δηλαδή απορώ και έχω πέσει από τα σύννεφα. Παρόλα αυτά δεν είμαι άνθρωπος που κρατάω κακία ούτε στην πολιτική ούτε στα προσωπικά ούτε πουθενά, δεν ξέρω πώς είναι να σας χαρακτηρίζουν και να σας προσβάλλουνε χωρίς κανένα λόγο, τέλος πάντων για κάποιο περίεργο λόγο ας πούμε ότι το κατανοώ. Αλλά εγώ δεν θα γίνω ο πρόεδρος που θα δέχεται τις ειρωνείες από κανέναν, χαλάει την συνεδρίαση αυτό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles