Μεγάλη φωτιά σε πάρκινγκ σκαφών στην Κεραμωτή

0
309

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2023 στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου στην Καβάλα σε κτίριο το οποίο βρίσκεται σε χώρο στάθμευσης και συντήρησης σκαφών αναψυχής στην είσοδο του χωριού.

Το κτίριο υπέστη ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη η οποία έσπευσε στο σημείο κατέβαλλε τιτάνια προσπάθεια για να σωθούν τα σκάφη τα οποία βρίσκονται στον ανοιχτό χώρο.

Σημειώνεται ότι στον χώρο υπάρχουν εύλεκτα υλικά, καθώς και φιάλες υγραερίου και φιάλες για τα φλόγιστρα οξυγονοκόλλησης, καθώς στην εν ελόγω επιχείρηση εκτελούνταν και εργασίες συντήρησης των σκαφών αναψυχής, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα μετά το ξέσπασμά της και παράλληλα αποκαταστάθηκε και η κίνηση των οχημάτων στο σημείο, καθώς είχε κλείσει προσωρινά ο δρόμος, ενώ το αρμόδιο Τμήμα της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια πρόκλησής της.

Οι ζημιές στο κτήριο είναι μεγάλες ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκε μόνο ένα σκάφος, που βρισκόταν μέσα στο κτήριο για επισκευή.

Όπως δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καβάλας Κυριάκος Μανδράνης «Γύρω στις 8.20 δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα για πυρκαγιά σε συνεργείο σκαφών αναψυχής, αμέσως μετέβησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χρυσούπολης και σε λίγο ξεκινήσανε και άλλα δύο οχήματα από Καβάλα και ένα όχημα από Ξάνθη καθώς και μία υδροφόρα του δήμου γιατί ήταν μεγάλης έντασης η πυρκαγιά. Η οποία σε περίπου μίαμιση – δύο ώρες είχε περιοριστεί καταστρέφοντας ολοσχερώς την επιχείρηση όσον αφορά στο κτιριακό της μέρος και όλο το περιεχόμενο που είχε αυτή. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενα αυτοκίνητα ή σκάφη, περιορίστηκε δηλαδή εντός της επιχείρησης η οποία όμως καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο γύρω στα 700 τετραγωνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ