«Με την ένωση των παρατάξεων ενδεχομένως να καθαρίσουμε το τοπίο και από την πρώτη Κυριακή»

0
106

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από τους υποψηφίους κομματικά πρόσκεινται στη ΝΔ αφού με πρωτοβουλία του προέδρου της ?? Μπάμπη Δράκου έγινε την Παρασκευή συνάντηση των τριών «γαλάζιων» υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο, της Αναστασίας Ιωσηφίδου, του Ντίνου Κλειτσιώτη και του Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Στόχος η ένωση εις σάρκαν μίαν των τριών ψηφοδελτίων ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες να κερδηθεί ο δήμος, με το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης να αποτελεί ζητούμενο που θα το απαντήσει μία… δημοσκόπηση όπως εξήγησε στον Alpha Radio  η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου.

«Με πρωτοβουλία του Μπάμπη Δράκου έγινε η συζήτηση, να επιβεβαιώσω ότι πραγματικά το πρωί της Παρασκευής συναντηθήκαμε με τον κ. Κλειτσιώτη και τον κ. Χρυσανίδη σε πάρα πολύ καλό κλίμα προκειμένου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεννόησης και ενδεχομένως κοινής καθόδου στις εκλογές. Θα ήθελα βεβαίως να σε διευκρινήσω προσωπικά σαν Αναστασία Ιωσηφίδου ως επικεφαλής τις Ώρας Δημιουργίας ποιοι ήταν οι δύο λόγοι που συμμετείχαμε σε αυτή την συνάντηση και όπως θα συμμετέχουμε ή συμμετείχαμε και σε κάποια άλλη συνάντηση παρατάξεων που αποσκοπεί σε συνεννόηση και συνεργασία. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι είμαστε τοποθετημένοι σε αυτή τη γραμμή, της συνεργασίας δηλαδή μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο δήμος, αυτή είναι και η διαφορά μας με τον κ. Μουριάδη ο οποίος έχει μία τεράστια ευκαιρία να συνεργαστεί προς όφελος του δήμου και του ιδίου εν κατακλείδι με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αυτός δεν το έκανε, περιχαρακώθηκε πίσω από τις αντισυνταγματικές διατάξεις. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι μας το ζητάει και ο κόσμος, περπατάμε, μιλάμε με τον κόσμο, μας ζητάει ο κόσμος να κάνουμε μία προσπάθεια να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε και να είμαστε πιο ισχυροί και με αυτό τον τρόπο οφείλαμε να ακούσουμε τον κόσμο. Ο κόσμος το ζητά αυτό για να εξασφαλίσουμε την αλλαγή της σημερινής δημοτικής αρχής, αυτή είναι η πραγματικότητα. Με την ένωση ενδεχομένως να καθαρίσουμε το τοπίο και από την πρώτη Κυριακή».

«Η οποιαδήποτε ενδεχόμενη ένωση μπορεί να φέρεις τέτοια ποσοστά που μπορεί και από την πρώτη Κυριακή να έχουμε δήμαρχο γιατί απλά με πολλές δημοτικές παρατάξεις είναι χίλια τα εκατό βέβαιο ότι θα πάμε και στη δεύτερη Κυριακή. Και οι 3 είχαμε ως κοινή συνισταμένη ότι πρέπει να αλλαχτεί η σημερινή δημοτική αρχή που την θεωρούμε αναποτελεσματική και αποτυχημένη. Ξέρω ότι πολλοί θα αναρωτηθείτε και από τους 3 ποιος θα είναι επικεφαλής; Είναι απολύτως λογικό η δική μου παράταξη να θεωρεί εμένα ποιο ικανή κ.ο.κ., όμως το ποιος θα είναι ο επικεφαλής δεν θα το πω ούτε εγώ ούτε ο κ. Κλειτσιώτης ή ο κ. Χρυσανίδης γιατί θα φτάσουμε σε αδιέξοδο. Η πρόταση μου ήταν αυτό να το αποφασίσει ο κόσμος της Καβάλας, εμείς ως παράταξη εχουμε μια σταθερή στάση σε αυτό το θέμα ότι πρέπει να γίνει μία δημοσκόπηση που θα περιλαμβάνει βεβαίως όλους τους υποψηφίους και όχι μόνο τα ονόματα των τριών, εννοείται όμως ότι θα απευθύνεται σε ένα ποσοστό του συνόλου των εκλογέων. Αυτή ήταν και η πρότασή μου στην συνάντηση που είχαμε πέρα από τις όποιες φιλοδοξίες μπορεί να έχει ο καθένας από μας. Εγώ δεν το κάνω από προσωπική φιλοδοξία, το θέμα είναι για μένα ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με την σημερινή δημοτική αρχή γιατί είναι αναποτελεσματική».

«Θα είναι ένα κανονικό γκάλοπ, θα πει τα ονόματα μας, θα ρωτήσουν και για την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να μη βγει ένα λάθος αποτέλεσμα. Ο κ. Κλειτσιώτης το δέχτηκε αλλά ο κ. Χρυσανίδης έδειξε προβληματισμό, δεν το δέχτηκε και αφέθηκε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για να δει αν θα είναι θετικός ή όχι. Το αν συμφωνήσουμε σε κοινή κάθοδο ή όχι πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί αλλιώς θα πρέπει να φτιάξουμε συνδυασμό όλοι μας ή να τον ολοκληρώσουμε γιατί όλοι έχουμε ξεκινήσει και έχουμε ήδη άτομα μέσα στο συνδυασμό μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αυτό ζητούσε ο κόσμος από όταν είχε ακόμη γίνει γνωστό το δικό μου και του κ. Κλειτσιώτη το όνομα. Ο επικεφαλής όμως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση μεταξύ δύο, όποιος και αν είναι από την άλλη πλευρά ο αντίπαλος. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πορευτούμε όσοι συμφωνήσαμε να γίνει η δημοσκόπηση, τι μας εμποδίζει;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ