«Κάνουμε μία εκλογική συνεργασία, την πιστεύουμε πολύ και την θεωρούμε αναγκαία για την κοινωνία»

0
223

Κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις διαφωνίες μας ώστε να μπορέσουμε ξανά να οργανώσουμε τα λαϊκά κινήματα και να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο τόνισε για την εκλογική συνεργασία ΜΕΡΑ25 και Λαικής Ενότητας το στέλεχος της Ηλίας Ιωαννίδης. Ο ίδιος μίλησε στον Alpha Radio για αυτά που ενώνουν τα δύο κόμματα και την προσπάθεια να τεθούν τα διλήμματα εντός των μνημονίων με εξαθλίωση ή επιλογές όπως του σχεδίου Δήμητρα που προτείνει το ΜΕΡΑ25.

«Εγώ ανήκω στη Λαϊκή Ενότητα που το 2019 υποστήκαμε μία πανωλεθρία, αλλά επιμένουμε να μην αποσυρθούμε γιατί θεωρούμε ότι πάντα μέχρι το τέλος αλλά έχοντας και την εμβληματική φυσιογνωμία του Μανώλη Γλέζου στο μυαλό μας που τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε, θεωρούμε ότι πάντα πρέπει να προσπαθούμε για αυτά που πιστεύουμε, να προσπαθούμε ως ενεργοί πολίτες για τα ζητήματα τα τοπικά, για τα γενικά, για τα εθνικά, για τα παγκόσμια. Από αυτή την άποψη δεν αποσυρθήκαμε παρόλη την συντριβή και κάναμε μία έκκληση σε όλα τα κόμματα της αριστεράς για μία κοινή συνεργασία, μία εκλογική συνεργασία χωρίς να είναι απαραίτητο και εδώ απαντώ και για τον Βαρουφάκη για την προσωπικότητα του, και χωρίς να συμφωνούμε σε όλα και χωρίς να εγκρίνουμε στο 100% το μοντέλο κάποιου κόμματος ή του υποψηφίου, στα κοινά που ενώνουν τον χώρο, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να έχουμε μία εκλογική συμμαχία στις εκλογές».

«Σε αυτό ανταποκρίθηκε το ΜΕΡΑ, στις πρώτες συζητήσεις που κάναμε, στις κόκκινες γραμμές που βάλαμε ήτανε σύμφωνο και το ΜΕΡΑ. Κάνουμε μία εκλογική συνεργασία, την πιστεύουμε πολύ και την θεωρούμε αναγκαία κυρίως για την κοινωνία, όχι τόσο για την αριστερά γιατί αν θυμάται ο κόσμος πόσο μικρό ήταν το κόμμα που συμμετείχαμε και πόσο μεγάλα πράγματα κάναμε, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ, κάναμε πολλά και σημαντικά πράγματα, μόνο για την Καβάλα να θυμηθούμε τον λιθάνθρακα, τις δεξαμενές καυσίμων κτλ. Λεμέ η ελπίδα αυτή ότι με αγώνες μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, άσχετα ποιοι μας κυβερνάνε, τότε δεν κυβερνούσε η αριστερά, να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε κινήματα να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και στους ανθρώπους ότι με αγώνες μπορούμε να καταφέρουμε. Και φυσικά να δυναμώσουμε το κομμάτι εκείνο που σε δύσκολη περίοδο είπε τα «Όχι» που έπρεπε να πει, κράτησε τη στάση που κράτησε, αυτή την στάση κράτησε και ο Βαρουφάκης.

«Ο Βαρουφάκης εκείνη την περίοδο υπερασπίστηκε με πάθος το όχι, έκανε μεγάλο αγώνα για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και είπαμε θα το υλοποιήσουμε, χωρίς να πει τα μεγάλα λόγια «go back Merkel» και «με ένα άρθρο και ένα νόμο», προσπάθησε και πάλεψε και όταν πάρθηκε η απόφαση της συνθηκολόγησης να το πω έτσι λίγο γλυκά, ο Βαρουφάκης πήρε θέση, ήταν σε αυτούς που δεν ψήφισαν το μνημόνιο και κρατάει μία στάση τώρα διαχρονικά, άσχετα αν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα του ή ακόμα και με θέσεις διαφωνούμε, αυτά δε τα προβάλουμε. Όταν θες να καταφέρεις πράγματα ψάχνεις αυτά που σε ενώνουν με τον άλλον. Βρήκαμε πολύ σημαντικά που μας ενώνουν, γενναία η αυτοκριτική του Βαρουφάκη για το 2015, γενναία για το 70-30, είπε ότι ηταν λάθος του, για ότι καλλιέργησε και αυτός με έναν τρόπο αυταπάτες ότι θα μπορούμε μέσα στο ευρώ να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα. Παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος και σήμερα βγαίνει με θέσεις για επανακρατικοποίηση των τρένων, των αεροδρομίων όλων αυτών που συγκροτούν τις υποδομές μία χώρας που δεν είναι υποτελής».

«Για αυτούς που φοβούνται το σχέδιο Δήμητρα, ας σκεφτούν τι τραβήξαμε εντός των μνημονίων, η άλλη επιλογή είναι να συνεχίσουμε αυτό που είμαστε, αν θυμηθούμε γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο γιατί είχαμε 200 δις χρέος και μέσω των μνημονίων τραβήξαμε τα πάνδεινα για να έχουμε τώρα 400 δις χρέος είναι μία απάντηση, αυτό θέλετε; Αν μπήκαμε στα μνημόνια για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω, για να μη γίνει η χώρα μας μία χώρα με υπογεννητικότητα, για να μη γίνει η χώρα μας μία χώρα γερόντων, εάν αυτά θέλαμε αυτά συνέβησαν. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατρακύλα σε όλα τα επίπεδα. Φωνάζανε έξω οι βάσεις του θανάτου και ήρθε μία κυβέρνηση στο όνομα της αριστεράς και πρόσθεσε μία βάση στην Αλεξανδρούπολη! Για την αριστερά το θεώρημα ότι αυτοί αυτό που λένε αυτό είναι και το λένε και το εννοούν, κατακτήθηκε, έγινε συνείδηση σε όλο τον κόσμο. Αυτό καταρρίφθηκε από αυτή την κυβέρνηση που δεν κυβέρνησε με αριστερό πρόσημο, ίσα-ίσα που υποτάχθηκε. Αυτό πόνεσε πάρα πολύ, το ζω, μου λένε μπράβο για τη στάση μας τότε αλλά δεν ελπίζουν πια στην αριστερά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ