«Η εγκατάλειψη στα Λουτρά Ελευθερών είναι μία κατάσταση που καρκινοβατεί από το 2014, κοντά 10 χρόνια!»

0
214

Επιμένει στις καταγγελίες του για την άθλια και ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στα λουτρά Ελευθερών ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης. Ο ίδιος μίλησε στον Alpha Radio περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ενώ είπε και όσα του απαντούν στο περιφερειακό συμβούλιο στις συνεχόμενες οχλήσεις του για το που βρίσκεται η περίφημη… επένδυση που θα γινόταν εκεί.

«Πολύς κόσμος με προέτρεπε να πάω να δω το τι γίνεται στα λουτρά των Ελευθερών, δεν υπάρχει τίποτα πια, έχουν μείνει μόνο τα κουφάρια, οι τοίχοι, τα υπόλοιπα έχουν κλαπεί όλα. Καταρχάς για να πας από την παλιά Περιφερειακή Οδό, την παραλιακή, για να μπεις μέσα στο χώρο και να φτάσεις τελοσπάντων στην είσοδο δυσκολεύεσαι γιατί η φύση έχει καταλάβει τους χώρους όπου δεν πατούν οι άνθρωποι. Πολύ δύσκολα περνάει αυτοκίνητο πλέον εκεί, τα κλαδιά από τα δέντρα έχουν αρχίσει να καλύπτουν το δρόμο. Πάμε παρακάτω, η είσοδος δεν υφίσταται πλέον, υπήρχε μία μεταλλική εκεί πιθανόν και κάποια περίφραξη, σήμερα είναι όλα σπασμένα, είναι όλα διαλυμένα. Μετά είναι το απόλυτο χάος, έχουν μείνει μόνοι οι σκελετοί των κτιρίων και στις φωτογραφίες η μία λέει εστιατόριο και η άλλη γράφει Greece 2022 και δείχνει ακριβώς αυτήν την κατάπτωση τέλος πάντων και την εγκατάλειψη όλων όσων υπήρχαν εκεί παλιά».

«Είχα κάποιους συγγενείς μου εκεί που κάνανε λουτρά και θυμάμαι τι ακριβώς ήτανε εκεί, πόση ζωντάνια πόση χαρά, μία πολύβουη πολιτεία. Και τώρα πας εκεί και είσαι στα όρια όχι απλώς κατάθλιψης, της αυτοκτονίας με όλα αυτά που δεν βλέπεις. Συν ότι σε χώρους που είναι εγκαταλειμμένοι βλέπεις ποντίκια να κυκλοφορούν, τώρα την άνοιξη θα βγουν και τα φίδια και βλέπεις και ανθρώπους να περπατούν εκεί και κάποιοι στα αγγλικά μου κάνανε και παρατήρηση να μη βγάζω φωτογραφίες! Είδα και δύο τροχόσπιτα με ξένες πινακίδες δεν θέλω να πω τώρα ποιας χώρας, και ήταν και δύο ασιάτισες που μου φώναζαν no photos! Λίγο πολύ άρχισαν να νιώθουν τον χώρο δικό τους οι άνθρωποι αυτοί, πηγαίνουν εκεί και καλά κάνουν. Παλιά μου λέγανε ότι βάζανε και μπουγάδες εκεί».

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την διοίκηση για το θέμα και όσες φορές προσπαθήσαμε και με δελτία τύπου και το 2021 και το 2022 με επερώτηση μας ζητάγαμε συγκεκριμένα πράγματα να μας ενημερώσουν και ο πρόεδρος της Εργοανάπτυξης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και μας φέρνανε ένα χαρτί απλό που έλεγε ότι η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να το έτσι και να ήρθε με κάποιες επισημάνσεις τις οποίες ο μισθωτής πρέπει να τις υλοποιήσει και είναι μία κατάσταση που καρκινοβατεί από το 2014, κοντά 10 χρόνια! Δε μπορεί να παίρνεις 100 χιλιάρικα την 4ετία όταν νέοι επιστήμονες οι οποίοι είναι στα αζήτητα, δεν μπορεί να παίρνεις άλλα 50 χιλιάρικα την 4ετία και να μην έχεις χτυπήσεις ούτε ένα αναπτυξιακό καρφί! Στα γραφεία; Τι να το κάνω που πάνε και φωτογραφίζονται; Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται;».

«Ο κ. Χαρακίδης είχε έρθει μία φορά τον Οκτώβρη του 2022 στο περιφερειακό συμβούλιο που είχα κάνει επερώτηση, ζήτησε στήριξη, ήρθε εκεί και είπε ότι μου ζητούν κεντρικά το κάνω. Από δω και πέρα είπε ζήτω την βοήθεια και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, των εχόντων την ευθύνη και του κ. Μέτιου για να προχωρήσει επιτέλους όλο αυτό. Μέχρι στιγμής αν είδατε κάτι, τόσο είδα και γω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ