«Εμείς ανέκαθεν υποστηρίζαμε τις προτεραιότητες και τις ιεραρχημένες θέσεις μας για τις ανάγκες της χώρας»

0
275

Τις σκέψεις του πως κεκτημένα όπως η δημοκρατία, η ευημερία στην χώρα δεν είναι δεδομένα και πάντα υπάρχει διεκδίκηση για το μέλλον εξέθεσε μιλώντας στον Alpha Radio o υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής. Ο ίδιος όμως μίλησε και για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές αλλά και σημεία σύγκλισης σχεδόν όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Η αλήθεια είναι πως έχω μία μακρά εμπειρία στη διεξαγωγή προεκλογικών αγώνων, εκλογικών μαχών, έχω μια καθαρή μάτια και μία εμπειρία για το πως διεξάγονται κάθε φορά, το ποιες είναι οι αντιδράσεις στην κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, δραματικές. Καλό είναι να θυμόμαστε τέτοιες συνθήκες για να γίνεται η δημοκρατία μας πιο ισχυρή και να υπάρχει ένας κανόνας ευγενούς άμιλλας, στην πάλη των ιδεών, των πολιτικών θέσεων και των προταγμάτων που αφορούν στην προσπάθεια για το γενικό καλό της χώρας, της τοπικής μας κοινωνίας και του μέλλοντος. Γιατί η πατρίδα μας έχει μέλλον και πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις κυρίως συμπεριφερόμενες με ένα προνοητικό τρόπο ώστε αυτό το μέλλον να γίνεται καλύτερο και πιο ανθεκτικό στις εποχές που ορίζονται, γιατί εμείς είχαμε το προνόμιο να βιώσουμε μία πραγματικότητα για περίπου μισό αιώνα όπου η χώρα μας πήγαινε από το καλό στο καλύτερο».

«Θεωρήσαμε ότι αυτά μας τα προσφέρει απλόχερα η ιστορία, ότι είναι αυτονόητο κεκτημένο και οριστικά εμπεδωμένο η δημοκρατία ως πολίτευμα και οι προσπάθειές μας για να γίνεται ολοένα και περισσότερο κράτος δικαίου, θεωρούσαμε ότι η ζωή μας θα βελτιώνεται χρονο με το χρόνο και θα γίνεται ολοένα και καλύτερη και άρα αυτό μας το οφείλει η ιστορία, και όμως όλα αυτά ούτε δεδομένα είναι ούτε εξασφαλισμένα εσαεί. Ήρθε η ζωή και απέδειξε το αντίθετο, τίποτα δε μας εγγυάται στο μέλλον ότι αυτά θα παραμείνουν αδιατάρακτα εσαεί κεκτημένα και διασφαλισμένα, πρέπει η πατρίδα μας να κάνει βήματα προόδου, πρέπει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να τα υπερασπιζόμαστε με ένα τρόπο αποτελεσματικό που θα είναι αποτρεπτικός έναντι όλων. Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια ώστε η οικονομία της χώρας μας να είναι ισχυρή για να μπορεί να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί αυτές τις εθνικές ανάγκες και προτεραιότητες, δεν έχουμε την πολυτέλεια ως πατρίδα να μας περιβάλλουν χώρες που έχουν εξασφαλίσει στο διηνεκές την ειρήνη και τη δημοκρατία και την ευημερία, δεν είμαστε Λιχτενστάιν ούτε Λουξεμβούργο ή Βέλγιο κτλ.

«Εμείς δεν αφήνουμε τον έναν και τον άλλον χωρίς κόσμια πολιτική αντιπαράθεση από την πλευρά μας να υποστηρίζει αδιατάρακτα τις θέσεις του όταν αυτές είναι ενάντια στις δικές αρχές και θέσεις. Είμαστε παρόντες διαρκώς να ορθώνουμε τον πολιτικό μας λόγο βασιζόμενοι στις ιδεολογικές αρχές μας, αναφορές και αξίες μας. Κανείς μπορεί να διαπιστώσει συγκλίσεις μεταξύ άλλων συστημικών όπως λένε ορισμένοι πολιτικών δυνάμεων που έχουν κυβερνητικό παρελθόν ή έχουν κυβερνησιμότητα σε σχέση με την προοπτική της εκλογικής τους αποδοχής. Εμείς ανέκαθεν υποστηρίζαμε ανάλογα με τις εποχές αυτού του είδους τις προτεραιότητες και τις ιεραρχημένες θέσεις μας για τις ανάγκες της χώρας και αυτό κάνουμε και τώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα που αφορούν στην δρώσα πολιτική δραστηριότητα, στην υλοποίηση των ιδεολογικών θέσεων και των πολιτικών αποφάσεων ή αν θέλετε και σε συμπεριφορές πολιτικών προσώπων που με τον Α ή Β τρόπο μας φέρνουν σε μία ευδιάκριτη απόσταση και διαφορά. Επίσης μπορεί κανείς να βρει συγκλήσεις σε θέματα εθνικών προτεραιοτήτων και στρατηγικής σημασίας, στοιχείων που συνθέτουν θεμελιωδώς την εξωτερική μας πολιτική και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, ακόμη και με άλλα κόμματα. Η ανάγκη της πατρίδα μας να είναι ένας ισχυρός συνομιλητής σε διεθνές επίπεδο, σε οργανισμούς για την υποστήριξη των εθνικών μας θέσεων νομίζω ότι βρίσκει σύμφωνα και άλλα κόμματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ