«Είμαστε ο κόσμος της ποιότητας ζωής, των αγώνων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών»

0
148

Τα πολιτικά προτάγματα τους και τον στόχο τους να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα το πρωί της Τετάρτης οι Πράσινοι και η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι: Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ, Θανάσης Μακρής, π. περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας Θράκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, Πράσινοι/EFA.

Το «Πράσινο και Μωβ» είναι μια ευρεία συμμαχία 7 κομμάτων για:

  • σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις,
  • αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα,
  • δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες,
  • στήριξη της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων,
  • μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.

Στη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» συμμετέχουν στελέχη από τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το οικοφεμινιστικό Κίνημα «Κύκλος». Είναι κόμματα και πανευρωπαϊκά ρεύματα, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν και συντονίζονται στη δυναμική Ομάδα των Πράσινων/EFA, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές. Στην Ελλάδα συντονίζονται σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών. Και τώρα διεκδικούν τη δυναμική παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.

«Είμαστε ο κόσμος της ποιότητας ζωής, των αγώνων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών»

Στην τοποθέτηση του ο κ. Τρεμόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ο κόσμος της ποιότητας ζωής, είμαστε ο κόσμος του περιβάλλοντος, των αγώνων της υπεράσπισης της φύσης, των δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτά θέλουμε να εκπροσωπηθούν στην Ελληνική Βουλή, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία σημαντική κατά την άποψή μας διαδρομή μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και εγώ είμαι μέσα στους 15 πρώτους σε παραγωγικότητα ευρωβουλευτές, φαίνεται όμως πως η ευκαιρία να εκφραστεί αυτόνομα ο πράσινος, ο εναλλακτικός, ο χώρος των δικαιωμάτων και της Ευρωπαϊκής προοπτικής εκφραστεί αυτόνομα στην ελληνική βουλή γιατί η απουσία του επί 10 χρόνια από την βουλή σήμερα έχει δυναμική απάντηση μέσα από αυτή την συμμαχία των 7 κομμάτων, είναι αυτή που καταθέτει την εναλλακτική πρόταση προς τους πολίτες, μία πρόταση βιωσιμότητας, μία πρόταση προοπτικής, μία πρόταση που θέλει να μπει φρένο στην κλιματική κρίση, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ανεργία και τον ξεριζωμό των νέων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ