«Δεν εμπιστεύτηκε το λόγο του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός, και καταδίκασε απερίφραστα την απλής αναλογική»

0
187

Για την ολική επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το τι έφερε την συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ποια είναι η επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό μίλησε στον Alpha Radio ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας Μπάμπης Δράκος. Σχολίασε την απλή αναλογική που αν δεν υπήρχε σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση, αλλά και την άνοδο ΠΑΣΟΚ και τον κίνδυνο της αυτοδιαλύσης για τον ΣΥΡΙΖΑ «με τις τόσες πολλές συνιστώσες που απαρτίζεται».

«Δεν εμπιστεύτηκε το λόγο του ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός, κυρίως δε το νόμο της απλής αναλογικής που τον καταδίκασε απερίφραστα, ένα νόμο που είδαμε τι προβλήματα έφερε μεγάλα προβλήματα και γιατί πάμε σε δεύτερες εκλογές με αυτή τη διαφορά και στην αυτοδιοίκηση είδαμε τι προβλήματα φέρνει η απλή αναλογική και τέλος η κυβερνητική του πρόταση που ήταν ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στο πρόγραμμα του 2015 , το οποίο το είδαμε αλλά δε το είδαμε στη πράξη, δεν έδωσε αξιόλογη πρόταση κυβερνητική, πρότειναν πράγματα με τρόπο αλαζονικό, κατά τρόπο που υποτιμούσε τους αντιπάλους και τη ΝΔ και όλα αυτά ο λαός τα καταδίκασε. Ένα αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να το διαχειριστούμε τώρα με ιδιαίτερη προσοχή διότι κατά την άποψη μου γιατί οι επόμενες εκλογές θα φέρουν νέες ανακατατάξεις στο χώρο εκεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μην υποτιμούμε το ΠΑΣΟΚ διότι αν το ΠΑΣΟΚ τους κερδίσει σε 1 μήνα καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει».

«Σε καμία περίπτωση δε περίμενα τέτοια ποσοστά για να είμαι ειλικρινής, αλλά είμαι ευχαριστημένος διότι κάναμε συντεταγμένα δύο μήνες τώρα ένα πολύ καλό αγώνα. Δεν βγήκαμε να το διαφημίζουμε κάθε μέρα με τον τρόπο ήθελαν κάποιοι, εκατοντάδες στελέχη έδωσαν αυτό τον αγώνα με την καθοδήγηση της κεντρικής επιτροπής και της επιτροπής εκλογικού αγώνα, με αιχμή του δόρατος το ψηφοδέλτιο, κυρίως όμως το Νίκο Παναγιωτόπουλο που το αποτέλεσμα είναι καθοριστικό και φαίνεται ότι η ύπαρξη του Παναγιωτόπουλου στο ψηφοδέλτιο επηρέασε στην ουσία και πάρα πολλούς ψηφοφόρους, η αδυναμία στελεχών να αντιπαρατεθούν σε ιδέες με τους δικούς μας, η ταπεινότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και κυρίως τα προβλήματα του Παγγαίου σε θέματα αποζημιώσεων που φάνηκε στο αποτέλεσμα. Δείτε τα αποτελέσματα του Παγγαίου, βγάζει συμπεράσματα και μας οδηγεί και εμάς και την αντιπολίτευση, τελικά ο κόσμος είναι αλάνθαστος. Τελικά ο κόσμος ήταν αυτός που κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ώστε να δώσει το στίγμα του, σου λέει προχώρα αλλά πρόσεχε, στο λέει κι αυτό, γιατί σε 1 μήνα δε ξέρω τι θα γίνει».

«Εγώ πάντοτε έθετα μπροστά τη μετριοφροσύνη και την ταπεινότητα έναντι της αλαζονείας και του διχαστικού λόγου. Ακόμη και το κλείσιμο του εκλογικού μας περιπτέρου στις 19.00 χθές ήταν σε αυτή την κατεύθυνση, δε θέλουμε πανηγύρια, ήταν πανεύκολο να μαζέψεις 500-1000 άτομα και να πανηγυρίζουν με ότι αυτό συνεπάγεται. Προτιμήσαμε να κλείσουμε να κλείσουμε το περίπτερο και να τελειώσει η ιστορία.

«Ο Κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος στη ΝΔ ανακάτεψε καλά την τράπουλα στο επίπεδο της πολιτικής και των ηγεσιών, κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, και ευρωεκλογές και βουλευτικές, αρχίζει και δημιουργεί οξύτατα προβλήματα στους αντιπάλους του και τέτοια προβλήματα θα τα αντιμετωπίσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και καλά θα κάνει με αυτοσυγκράτηση να προχωρήσει διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της αυτοδιαλύσης με τις τόσες πολλές συνιστώσες που απαρτίζεται, κάνω τη πρόβλεψη μου χωρίς να θέλω δείξω ότι αναμειγνύομαι στα εσωτερικά του κόμματος, αλλά θα περάσει μια δύσκολη περίοδο. Όλα αυτά απαντούν στο ερώτημα αν έπαιξε ρόλο ο Μητσοτάκης τα τελευταία 8-9 χρόνια από το 2015 και μετά στη πολιτική ζωή του τόπου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ