32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Από 1/1/2024 η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν θα υπάρχει ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο»

Είναι πλέον και επίσημο πως από 1/1/2024 η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν θα υπάρχει ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο και αυτό θα προκαλέσει πολλές αλλαγές και αναστάτωση σε ολόκληρο το δήμο Καβάλας που πλέον θα απορροφήσει όλα τα νομικά πρόσωπα που λειτουργούσαν αυτόνομα με δικά τους Δ.Σ. Για το θέμα αυτό μίλησε ο Παναγιώτης Αγγελίδης, πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με το άνναμε του δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.

«Από 1/1/2024 τουλάχιστον τυπικά η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν θα υπάρχει ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο και ως κοινωφελής επιχείρηση και θα ενσωματωθεί στον Δήμο Καβάλας. Και το λέω τυπικά με την έννοια ότι αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία διαδικασία η οποία θα δημιουργήσει αρκετές δυσκολίες και προφανώς θα χρειαστεί ένα στάδιο προσαρμογής έτσι ώστε να επιτύχουμε την ενσωμάτωση όλων των δραστηριοτήτων, των διευθύνσεων και του προσωπικού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο δήμο Καβάλας. Για κάθε νομικό πρόσωπο το οποίο καταργείται και έχουν προϋπολογισμό άνω των 600.000, όχι μόνο για τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, προβλέπεται και μία αντίστοιχη αντιδημαρχεία, αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσει ο δήμαρχος, έχει δικαίωμα εξ όσων γνωρίζω με τα καινούργια δεδομένα, αφού θα καταργηθούν η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το Δημοτικό Ωδείο, αλλά και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα νομικά πρόσωπα όπως οι σχολικές επιτροπές, φέτος προβλέπεται να υπάρχουν 11 αντιδημαρχείες οπότε σε κάποιες από αυτές θα ενσωματωθεί πλήρως ή κατακερματισμένα οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

«Δεν ειμαι σίγουρος για το πώς θα λειτουργήσει αυτό το νέο σχήμα, ο λόγος για τον οποίο είχαν δημιουργηθεί αυτές οι κοινωφελείς επιχειρήσεις ήτανε γιατί το νομικό πλαίσιο δεν επέτρεπε στους δήμους να είναι ευέλικτοι και να μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα πολύ πιο γρήγορα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να είναι αποτελεσματική και να έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε πολλές εκδηλώσεις είτε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές κ.α. θεωρώ ότι στο διάστημα της προσαρμογής θα υπάρξουν δυσκολίες θα πρέπει φυσικά να αναπροσαρμοστεί και το οργανόγραμμα του δήμου Καβάλας και θα περάσουμε ένα στάδιο που θα είναι λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουνε διάρκεια μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, σήμερα θα γίνει το άναμμα του δέντρου και θα ακολουθήσει συναυλία με την Anastasia η οποία είναι καλλιτέχνης που απευθύνεται κατά βάση στον νεανικό κοινό της πόλης μας. Ήταν όντως να έρθει το καλοκαίρι να τραγουδήσει αλλά αναβλήθηκε λόγω των μεγάλων φωτιών σε Έβρο και Χρυσούπολη. Είναι πολύ μεγάλο το πρόγραμμα το οποίο έχει τυπωθεί, έχει μοιραστεί, υπάρχει και στο site του δήμου και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον που ενδιαφέρει κατά βάση τους μικρούς μας φίλους γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τα χριστούγεννα πρωτίστως είναι για τα παιδιά, για να χαρούν και να δώσουμε μία ευχάριστη νότα και ένα άρωμα χριστουγέννων τους νέους φίλους μας και όχι μόνο. Τα χριστούγεννα χρειάζεται να θυμηθούμε όλοι το παιδί το οποίο κρύβουμε μέσα μας και να χαρούμε και να ζήσουμε λίγο διαφορετικά αυτές τις μέρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις, μουσικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραμύθια, χορωδίες, συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων της πόλης, του μουσικού σχολείου, των πολιτιστικών συλλόγων κτλ. Εκδηλώσεις οι οποίες θα είναι σε όλα τα χωριά του δήμου Καβάλας, από τις Κρηνίδες μέχρι την Καρβάλη. Θα υπάρχει η αγαστή συνεργασία όπως πάντα του δήμου μέσω ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού συλλόγου έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εορταστικό το οποίο να ανατάξει λίγο την ψυχολογία μας φυσικά και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την τοπική αγορά δίνοντας ένα γιορταστικό κλίμα στην πόλη μας, ώστε να προσελκύσει και επισκέπτες γιατί τα χριστούγεννα ουσιαστικά είναι και μία γιορτή της αγοράς παραδοσιακά. Οπότε θα υπάρχουνε πολλά δρώμενα και στους πεζοδρόμους και στην κεντρική πλατεία έτσι ώστε να τονωθεί ή τοπική αγορά.

«Πρόθεση μας είναι να λειτουργήσει το παγοδρόμιο και φέτος αλλά είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο. Το απόγευμα της Παρασκευής θα συνεδριάσει εκτάκτως και εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και δεν υπάρξει καμία ανατροπή θα έχουμε και το παγοδρόμιο το οποίο είναι κάτι που ευχαριστιούνται οι νέοι. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι επόμενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να αρχίσουν να οργανώνονται από πολύ νωρίτερα δηλαδή μέσα στην χρονιά, θα έλεγα σχεδόν με το που θα τελειώσουνε οι φετινές εκδηλώσεις. Γνωρίζω ότι ο προϋπολογισμός θα είναι μεγαλύτερος και θα υπάρχουν και εκδηλώσεις στο Ακόντισμα της Καρβάλης».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles