Ανοικτές έως και τις 30 Ιουνίου οι ρυθμίσεις 36-72 και 100 δόσεων στο Δήμο Καβάλας

0
1680

Έως τις 30 Ιουνίου έχουν την δυνατότητα οι Καβαλιώτες να εντάξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων και την αναβίωση των 100 δόσεων σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Προμούσας. Ο ίδιος ανέλυσε τις προυποθέσεις ανά περίπτωση και κάλεσε τους Καβαλιώτες να εκμεταλλευτούν τις ανοιχτές ρυθμίσεις για να… κλείσουν τις εκκρεμότητες τους με τον Δήμο.

«Υπάρχει κάποια διευκόλυνση μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που υπάρχει να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προς το δήμο διάφορες ρυθμίσεις που υπάρχουν, να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι υπάρχει πάντα η πάγια ρύθμιση 24 δόσεων την οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να αξιοποιήσουν. Ωστόσο σύμφωνα με τελευταία νομοθετική ρύθμιση μπορούν οι συνδημότες μας να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων και την αναβίωση των 100 δόσεων. Σημαίνει ότι όσον αφορά την πρώτη ρύθμιση των 36-72 δόσεων αφορά οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από 1/11 του 2021 έως 1/02 του 2023 και προυπόθεση είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τη 1/11/2021. Η δυνατότητα που υπάρχει όμως στην ρύθμιση των 36-72 δόσεων είναι ότι αυτές οι οφειλές που υπήρχανε τους δίνει τη δυνατότητα να τις ρυθμίσω μέσω της πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων δηλαδή παλιές οφειλές, έτσι ώστε να ρυθμίσουν τις παλιές και να μπορέσουν να ενταχθούν για τις νέες στη ρύθμιση 36-72 που είναι πάρα πολύ συμφέρουσα και μπορεί να ενταχθεί ο οποιοσδήποτε.

«Τέλος να πούμε ότι υπάρχει και η αναβίωση των 100 δόσεων για αυτούς οι οποίοι τις έχουν χάσει όμως εδώ δυστυχώς ισχύει αυτό που προανέφερα, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά δυστυχώς δεν μπορούν αυτές να τις ρυθμίσουν. Άρα για να ενταχθεί κάποιος στις 100 δόσεις δεν πρέπει να έχει καθόλου οφειλές. Σε κάθε περίπτωση αυτό δυστυχώς δεν βλέπω ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ είναι ευέλικτες ρυθμίσεις τουλάχιστον η 24 και η 36-72, μπορούν να τις αξιοποιήσουν και πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι ως τις 30 Ιουνίου. Ο δήμος και η οικονομική υπηρεσία του δήμου έχει φροντίσει να αναβαθμίσει τις εφαρμογές της και να είμαστε έτοιμοι και έχουμε αναθέσει σε δύο υπαλλήλους έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο για αυτές τις ρυθμίσεις. Επίσης να πούμε ότι η ελάχιστη δόση είναι 30 ευρώ για αυτές τις ρυθμίσεις».

«Υπάρχει και το ταμείο που μπορεί να πληρώσει κάποιος, φέτος είναι ένα μία μεταβατική χρόνια είπαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, κάθε Τετάρτη η ταμίας μας πηγαίνει και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων να εξυπηρετεί εκεί τον κόσμο όπου η συναλλαγή είναι πολύ λιγότερη, άρα λοιπόν εκτός τις Τετάρτες υπάρχει ταμείο. Μάλιστα η ταμίας φροντίζει να δίνει ενημερωτικό υλικό για να τους παροτρύνει να πληρώνουν ηλεκτρονικά που είναι πολύ πιο εύκολο. Το 2023 είναι μια χρονιά μεταβατική όπου ο κόσμος θα ενημερωθεί ώστε από το 2024 και μετά οι πληρωμές να είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικά. Φροντίζουμε να είμαστε έτοιμοι, να έχουνε την δυνατότητα οι συνδημότες μας να πληρώνουν ηλεκτρονικά, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και σχεδόν το έχουμε επιτύχει στο 80% να έχουν όλες οι οφειλές την ηλεκτρονική ταυτότητα, το RF. Υπάρχουν κάποιες οφειλές που για πρακτικούς δυστυχώς λόγους δεν μπορούν να έχουν όπως οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, δηλαδή το χαρτάκι που παίρνει και την κλήση ο δημότης δεν υπάρχει RF πάνω γιατί είναι μία χειρόγραφη κλήση και τα παράβολα γάμου για παράδειγμα ή για τα ογκώδη αντικείμενα. Προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε και εκεί σε λίγο καιρό να υπάρχει ηλεκτρονική διαδικασία για να πληρώνονται τα παράβολα, να ενημερώνεται η κάθε υπηρεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ