«Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα μπορεί να εκλέξει και βουλευτή στη Καβάλα»

0
128

Στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και να εκλέξει βουλευτή στην Καβάλα επεσήμανε ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λεωνίδας Παππάς μιλώντας στον Alpha Radio. Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είπε πως ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε και πως ο προοδευτικός κόσμος επιστρέφει μαζικά σπίτι του, στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβανόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστο αντίπαλο για τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη.

«Είμαι απολύτως κάνω και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και ατομικά αλλά και συλλογικά που στήριξαν το ψηφοδέλτιο και την προσπάθειά του ΠΑΣΟΚ και να δώσω ένα συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους συνυποψηφίους και στις συνυποψήφιες μου γιατί δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα σε αντίξοες συνθήκες καθώς οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες μέρες –γιατί επηρεάζουν την κοινή γνώμη- έδιναν το ΠΑΣΟΚ στο 7-8-9% ενώ εμείς ξέραμε ότι είναι στο 11-12 και το λέγαμε. Έχουμε μία καθαρή νίκη της ΝΔ, λέγαμε επί σειρά ημερών ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μεγαλύτεροι χορηγοί και η μεγαλύτερη βοήθεια της ΝΔ. Όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο 15νθημερο αρχής γεννωμένης από τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου για τοπικά νομίσματα, μη ξεχνάτε ότι ήταν υπουργός Οικονομικών έως τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά αυξημένων εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους με ότι αυτό συνεπάγεται έφερε ξανά τις μνήμες των ψηφοφόρων για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, αυτά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Έχουμε λοιπόν μία μεγάλη νίκη της ΝΔ, έχουμε επιστροφή του ΠΑΣΟΚ που αύξησε κατά 50% τα ποσοστά του, παρέμεινε όρθιο, αναγεννήθηκε και πήρε σαφή εντολή και το βασικότερο το οποίο μας απασχολεί πολιτικά από δω και πέρα είναι ότι έχουμε μία απόλυτη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Νομίζω ότι επιβεβαιώθηκε με τρόπο αναμφίβολο ότι κλείνει ο ρόλος και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Χθες επικυρώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού, δε μπορούν να παίξουν το ρόλο του πολιτικού αντίβαρου στη Νέα Δημοκρατία. Τον ρόλο αυτό καλείται να τον παίξει το ΠΑΣΟΚ, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος του κ. Μητσοτάκη και εμείς κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλους όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ πριν χρόνια για τους δικούς του λόγους και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλους επίσης προοδευτικούς σχηματισμούς, να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός – βιολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει αντιπολίτευση και πιστέψτε με 25 Ιουνίου που είναι η διεξαγωγή των επόμενων εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο να είναι το αντίβαρο στις πολιτικές της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη που ενώ μας ζημίωσαν δεν αποτυπώθηκαν στην κάλπη και δεν αποτυπώθηκαν γιατί η εναλλακτική λύση ήταν αυτή που αποδοκιμάστηκε».

«Όλος ο προοδευτικός κόσμος μας έλεγε ότι έκλεισε ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος που ήταν επιφυλακτικός και παρέμεινε σε ένα ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την εκλογική μάχη έχει πάρει απόφαση επιστροφής και να είστε βέβαιοι θα αποτυπωθεί αυτό στις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν όταν προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές. Το κέντρο, ο κόσμος ο προοδευτικός, οι κεντροαριστεροί θα επανέλθουν στο ΠΑΣΟΚ και φυσικά και ένας κόσμος που ανήκει πολιτικά εκεί και ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για να αποδοκιμάσει το ΣΥΡΙΖΑ και να επιβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρχει σενάριο να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο κόσμος απελευθερώνεται και θα επιστρέψει στο σπίτι του, εκεί που ανήκει. Υπάρχει ο κόσμος που δε θέλει τον κ. Μητσοτάκη, που είναι απέναντι, που είναι απογοητευμένος, που όμως δεν αισθανόταν ότι η εναλλακτική αυτή του κ. Τσίπρα είναι μία στιβαρή, σοβαρή, ρεαλιστική αντιπολίτευση, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους πλέον μιλάει ξάνα το ΠΑΣΟΚ με ανοιχτό κάλεσμα να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν παραδοσιακά και πολιτικά. Αυτός που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον κ. Μητσοτάκη το 2027 θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ με σοβαρότητα, αξιόπιστο πολιτικό λόγο χωρίς λαϊκισμό αλλά και μαχητικότητα, χωρίς όλες αυτές τις παραστάσεις Τσακαλώτου, Κατρούγκαλου, Βαρουφάκη.

«Εάν η ΝΔ έχει πολύ υψηλά ποσοστά υπάρχει ένα σενάριο η κατανομή να είναι 4-0-0, το δεύτερο το πιο πιθανό σενάριο είναι να είναι 3-1-0 και η έδρα θα πάει στο δεύτερο κόμμα πανελληνίως. Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ όπως εισπράττω εγώ το κλίμα παντού, είναι δεύτερο κόμμα και είναι αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να εκλέξει και βουλευτή στη Καβάλα. Τα πρόσωπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα εδώ είναι θέμα πολιτικής, είναι ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και αυτή είναι η θέληση των προοδευτικών πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ