16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Υπάρχει ως αίσθηση μετά την επίθεση της Χαμάς η αδυναμία της δύσης να παρέμβει»

Υπάρχουν πολύ ισχυρές ρωγμές στη δύση και αυτό αποκαλύπτεται από την πολεμική διένεξη στην Γάζα τονίζει ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ Μανώλης Κοττάκης μιλώντας στον Alpha Radio. Ο ίδιος μίλησε για την πρωτοφανή επίθεση Νετανιάχου στον γ.γ. του ΟΗΕ κ. Γκουτιέρες, την στάση των Αμερικανών αλλά και τους κινδύνους ανάφλεξης και στα Βαλκάνια όσο οι πόλεμοι περικυκλώνουν την χώρα μας και η δύση εμφανίζεται αδύναμη να παρέμβει και να βάλει όρια. Ο κ. Κοττάκης όμως μίλησε και για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας την δημιουργία νέου κόμματος που θα επιχειρήσει μία προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν πολύ ισχυρές ρωγμές στη δύση

«Υπάρχουν πολύ ισχυρές ρωγμές στη δύση, είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε χθες, επιτέθηκε το Ισραήλ στον γ.γ. του ΟΗΕ κ. Γκουτιέρες γιατί είπε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν έγινε εν κενώ, στην πραγματικότητα ο γ.γ. του ΟΗΕ δεν αυτοσχεδιάζει ποτέ, πάρα πολλές φορές είναι σε συνεννόηση και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μία αμφιθυμία γιατί η δυση δεν θέλει να επεκταθεί ο πόλεμος με τη Χεσμπολάχ και το Ιράν, αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στις πρωτεύουσες της δύσης όπου θα ξεσπάσουν επεισόδια από αυτόνομους ισλαμιστές, μία γεύση τα προηγούμενα χρόνια με το Μπατακλάν κτλ. Υπάρχει μία τεράστια ρωγμή στο εσωτερικό της δύσης την οποία όμως δεν ξέρουμε πώς θα διαχειριστεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ο οποίος έχει και εσωτερικά προβλήματα πριν ακόμη από την εισβολή της Χαμάς τα οποία επιτείνονται τώρα στο εσωτερικό της χώρας από το γεγονός ότι υπάρχει θόρυβος για το ότι δεν στρατεύτηκε ο γιος του και παραμένει στο Μαϊάμι. Οι 360.000 έφεδροι στρατιώτες στο Ισραήλ είναι εξοργισμένοι από την αποκάλυψη αυτή διότι θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι κορόιδα να πάνε στο πόλεμο ενώ ο γιός του είναι στο Μαϊάμι. Υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ και των Δημοκρατικών του Βiden, πράγμα το οποίο είναι πια γνωστό και υπάρχει τεράστιος φόβος για το πώς θα αντιδράσει ο ίδιος, αφού δεν στέκεται στο εσωτερικό της χώρας του αν δεν εξαπολύσει επίθεση στη λωρίδα της Γάζας. Και το Ισραήλ ακόμη και αν κερδίσει θα είναι μια Πύρρειος νίκη γιατί θα στρέψει όλα τα μουσουλμανικά κράτη εναντίον του, θα είναι περικυκλωμένο από μία θάλασσα εχθρών, ισλαμιστών που θα έχουν ενωθεί σε όποια χώρα και αν βρίσκονται και ηγεσιών των αραβικών χωρών».

«Υπάρχει ως αίσθηση μετά την επίθεση της Χαμάς η αδυναμία της δύσης να παρέμβει»

«Για την Ελλάδα αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνο, όχι μόνο γιατί μπορεί να μας εμπλέξει γιατί η σύμμαχος χώρα ζητά τις εγκαταστάσεις μας αλλά και γιατί αν η σύρραξη πάρει δυσμενή τροπή και εμπλακούν στην μάχη και άλλοι παίκτες όπως το Ιράν τότε είναι πολύ εύκολο η Ελλάδα να ζήσει σε μία γειτονιά με τρεις πολέμους, έναν στον πολύ βορρά, στην Ουκρανία, όπου βγαίνουμε χαμένοι γιατί αγοράζουμε ξανά ρωσικό φυσικό αέριο και μάλιστα σε αυξημένες ποσότητες, ένα πόλεμο στο νότο Ισραήλ – Ιράν και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τους μετανάστες που βρίσκονται σε δομές στη χώρα μας και δεν είναι κανονικοί μετανάστες και μια αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια. Διότι αυτό που υπάρχει ως αίσθηση μετά την επίθεση της Χαμάς και όσα έγιναν στο Ισραήλ είναι η αδυναμία της δύσης να παρέμβει, το ίδιο θα συμβεί και σε εύφλεκτες περιοχές στα Βαλκάνια, όπως στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο. Εάν οι πληθυσμοί εκεί πουν ότι η συνθήκη του Ντέιτον πως επιβλήθηκε, στη Βοσνία έγινε μία μικρή Γιουγκοσλαβία όπου πρέπει να συνυπάρχουν Κροάτες Σέρβοι και μουσουλμάνοι, δεν θα υπάρχει και εκεί πρόβλημα αν νιώσουν ότι η δύση δε μπορεί να επιβληθεί; Όπως το ίδιο και στο Κοσσυφοπέδιο. Για αυτό να αποφύγουμε τις ταυτίσεις γιατί όταν ρωτήσαμε τους συμμάχους μας τι θα κάνανε αν όντως ένα βράδυ ερχόταν ο Ερντογάν, μας είπαν είστε μόνοι σας, δημοσίως και ότι εμείς δεν μπορούμε να πολεμήσουμε το δικό σας πόλεμο».

Οι αλυτρωτισμοί των δήθεν «Μακεδόνων»

«Η συνάντηση των υποτιθέμενων εκπροσώπων μειονοτήτων της χώρας μας στην Θεσσαλονίκη μαρτυρά τι ακριβώς συμβαίνει με τη συνθήκη των Πρεσπών που μας λέγανε ότι θα τελειώσουν οι αλυτρωτισμοί και κάποιοι επιμένουν να οργανώνουν συναντήσεις της δήθεν Μακεδονικής μειονότητας στη Θεσσαλονίκη για να συντονίσουν τις ενέργειες τους με τη δήθεν μειονότητα των Τούρκων, με εκπρόσωπο από την Ξάνθη, της δήθεν βλάχικης και της δήθεν εβραϊκής μειονότητας που δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εκπροσωπούν την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης. Όμως αυτό δεν αναιρεί την σκοπιμότητα της οργάνωσης της εκδήλωσης που αποκαλύψαμε στην ΕΣΤΙΑ και δεν ακούστηκε κιχ. Μάλιστα επιχείρησαν να εμποδίσουν την δημοσιογράφο μας και παρακολούθησε κανονικά την εκδήλωση. Δεν τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, αν νομίζει κανείς ότι επειδή κοιμούνται στην Αθήνα κοιμόμαστε και εμείς, αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτοί προσπαθούν να πουν ότι η Ελλάδα καταπιέζει τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και δεν αφήνιε τους βλάχους, τους Τούρκους, τους Εβραίους και τους «Μακεδόνες» να αυτοπροσδιορίζονται και να οργανώνονται και να διδάσκεται η γλώσσα τους στα ελληνικά σχολεία κτλ ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούν να κάνουν κουρελόχαρτο την συνθήκη των Πρεσπών».

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Μαθαίνω ότι ο κ. Κασσελάκης θα παρακολουθήσει την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι θετικό γιατί οι προκάτοχοι του δεν πατούσαν το πόδι τους στις παρελάσεις. Το κόμμα αυτό σε οικονομικούς όρους αν το πούμε είναι υπό εκκαθάριση εν λειτουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα μορφή του ήταν ένα κόμμα γέννημα θρέμμα της οικονομικής κρίσης, μετά την οικονομική κρίση στην πραγματικότητα ήταν πολύ αμήχανο να μπορεί να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και απευθυνόταν πάλι με όρους οικονομικής κρίσης και είχαν αυτό το αποτέλεσμα στις εκλογές και τώρα τα ίδια του τα στελέχη -ανεξαρτήτως ποιος φταίει περισσότερο και λιγότερο- θέτουν την σφραγίδα της ληξιαρχικής πράξης θάνατου στο κόμμα αυτό. Θα γεννηθεί στην πραγματικότητα ένα νέο κόμμα από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο στο μέλλον αλλά ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα τεθεί το ερώτημα εάν συμπορευτεί με την μορφή του συνασπισμού κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ διότι εάν δεν συμπτυχτούν είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κυβερνά αιωνίως. Οι αποχωρήσαντες θα ιδρύσουν κόμμα, αλλά εδώ το ερώτημα είναι τι πουλιά πιάνουν. Δηλαδή ο κ. Τσακαλώτος στους 150.000 που ψήφισαν στην εσωκομματική διαδικασία έλαβε 13.000 ψήφους, δηλαδή εκπροσωπεί το 1% της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ας κάνει κόμμα, θα πάρει όσο ενδεχομένως έπαιρνε το ΚΚΕ Εσωτερικού στις καλές εποχές του, 1.5%-2%. Ο θόρυβος που προκαλεί τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή έχουν πολύ ισχυρές άκρες μέσα στα συστημικά ΜΜΕ αλλά αναντιστοιχος με το βάρος που έχουν στην ευρύτερη αριστερά καθώς ζυγίσθηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλειποβαρείς. Με 13.000 ψήφους να παριστάνει τον αρχηγό; Στη ΝΔ με αυτό θα γελάγανε!».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles