16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Η πλειοψηφία των στελεχών που δεν βγαίνει στις τηλεοράσεις και τα πρωινάδικα, οφείλει να πείσει για την ενότητα»

Όλοι τέθηκαν προ των ευθυνών τους μετά την παραίτηση Τσίπρα και όλοι κρίνονται από την εικόνα τους, την δημόσια παρουσία τους και τα λεγόμενα τους επεσήμανε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Κάλεσε δε τα κορυφαία κομματικά στελέχη να σταματήσουν να μιλάνε στις τηλεοράσεις και τα πρωινάδικα για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, να σεβαστούν όπως όλοι το εκλογικό αποτέλεσμα και να προχωρήσουν όλοι μαζί για την ενότητα του κόμματος.

«Είμαι στην Αθήνα και γνώριζα από χθες ότι ο κ. Κασσελάκης θα είναι στην Θεσσαλονίκη ετοιμάζοντας και ένα πρόγραμμα με συναντήσεις με μέλη και στελέχη του κόμματος κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Με την επιστροφή του πιάνει δουλειά για να κάνει πράγματα που δεν γίνανε το προηγούμενο διάστημα, να πει τις θέσεις του, να καταθέσει ένα πολιτικό σχέδιο που είναι απαραίτητο να γίνει και κυρίως να προσπαθήσει όπως προσπαθούν νομίζω η πλειοψηφία των στελεχών που δεν βγαινει στις τηλεοράσεις και τα πρωινάδικα να πείσει για την ενότητα και να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος. Αυτή είναι η δουλειά του κάθε προέδρου, να βγαίνει και να έχει αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, πέρα του ότι μπορεί να του δώσει την γνώση των προβλημάτων και να δηλώσει με την παρουσία του την συμπαράσταση του σε μια χειμαζόμενη κοινωνία όπου όλοι με αγωνία περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα φέρει αυτός ο χειμώνας».

«Θα πάμε όλοι στην κεντρική επιτροπή, υπάρχουν τα όργανα του κόμματος, υπάρχει μία παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας η οποία θα ξεκινήσει να συνεδριάσει αύριο αλλά δε θα τελειώσει με μία συνεδρίαση αυτή η ιστορία και ανάλογα με την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας θα κληθεί η κεντρική επιτροπή να αποφασίσει εάν χρειαστεί. Δε ξέρω τι θα γίνει αν η επιτροπή δεοντολογίας κρίνει άκυρες αυτές τις προτάσεις προς διαγραφή, πρέπει να τα δούμε τότε. Το σκεφτόμαστε και αυτό το ενδεχόμενο, πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα υπέρ της ενότητας του κόμματος αλλά και του να υπάρξει πολιτική θέση και στάση απέναντι στα προβλήματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει το ρόλο του. Να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, τις βαρύγδουπες δηλώσεις και να γυρίσει στην δουλειά του, που είναι η εκπροσώπηση των πολιτών που πραγματικά βλέπουνε το ΣΥΡΙΖΑ να μαλώνει για πράγματα τα οποία οι περισσότεροι δε μπορούν να αντιληφθούν».

«Όσοι βγήκαν λοιπόν στα πρωινάδικα έχουν μια ευθύνη τεράστια απέναντι μας και είναι εκτεθειμένοι, εκτεθειμένοι είναι και οι δημοσιογράφοι που γράφουν ή λένε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και προσπαθούν να ρίξουν λάδι στην φωτιά, αυτό έγινε και στην Καβάλα όπου γράφτηκε κάπου ότι εγώ δε πρόκειται να φύγω γιατί είμαι υπάλληλος του κόμματος, εξαρτημένος από το κόμμα κτλ. Να πω ότι ποτέ δεν ήμουν υπάλληλος του κόμματος, υπήρξα ένα διάστημα αποσπασμένος ως δημόσιος υπάλληλος στο κόμμα και είμαι συνταξιούχος εδώ και 2.5 χρόνια και συνέχισα να δουλεύω στο κόμμα γιατί πιστεύω στις θέσεις του και στο πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για την κοινωνία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Σεβόμενος την δημοκρατία όπως και η πλειοψηφία των συντρόφων μου, σέβονται το αποτέλεσμα μίας κάλπης που εγινε πριν λίγες μέρες και με βάση αυτό πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε πως το κόμμα θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του και θα τον διευρύνει αντί να καθόμαστε να ξεκατινιαζόμαστε.

«Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα κάνει την παρέμβαση του ο Τσίπρας, αλλά θυμίζω ότι παραιτήθηκε για να ανοίξει το δρόμο σε μια γενιά στελεχών οι οποίοι έπρεπε και αυτοί έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και άνοιξε την διαδικασία με βάση την οποία φτάσαμε στο νέο πρόεδρο. Όλα τα στελέχη λοιπόν έχουν τις ευθύνες τους και κρίνονται – κρινόμαστε όλοι μας, κρινόμαστε από τις θέσεις μας, από την δημόσια παρουσία μας, από αυτά που λέμε και αν αυτά που λέμε είναι με βάση την πολιτική ή την προσωπική μας τοποθέτηση και το τεράστιο εγώ μας που βγαίνει μέσα από αυτές τις δηλώσεις. Θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι παρεμβάσεις και να σταματήσουμε να μιλάμε για τα του κόμματος δημοσίως, να συζητήσουμε μέσα στο κόμμα και να δούμε πως θα προχωρήσουμε για το συνέδριο μας που μπορεί να λυσουμε τα προβλήματα και να συζητήσουμε οργανωμένα και όχι στα πρωινάδικα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles