«Αυτό που έκανε ιδιαίτερη την περίπτωση μας ήταν ότι ήμασταν ακριβώς στην τελευταία εκλόγιμη θέση!»

0
543

Σε ένα σπάνιο εκλογικό θρίλερ συμμετείχαν οι δύο υποψήφιοι του Σύγχρονου Δήμου Κώστας Πεφάνης και Σωτήρης Τσεκμέζογλου, αφού βρέθηκαν να ισοψηφούν σε σταυρούς και όλο αυτό στην τελευταία εκλόγιμη θέση, που κρινόταν δηλαδή ποιος θα έμπαινε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ποιος θα έμενε εκτός. Σε αυτό το θρίλερ, οι δύο άνδρες πήγανε σε επανακαταμέτριση στο πρωτοδικείο και παρότι βρέθηκαν συνολικά 6 λάθη στα 12 χιλιάδες ψηφοδέλτια, προέκυψε ξανά ισοψηφία και οδηγήθηκαν σε κλήρωση! Ο νικητής της διαδικασίας Σωτήρης Τσεκμέζογλου μίλησε στον Alpha Radio περιγράφοντας αυτή την περιπέτεια.

«Ο συνδυασμός Σύγχρονος Δήμος με επικεφαλής τον δήμαρχο τον Θόδωρο Μουριάδη έχει δείξει μία σοβαρότητα και εχει δείξει ότι έχει οργανώσει και έχει εντάξει έργα αξίας 185 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχει εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση και ξεκινάνε σιγά σιγά οι αναθέσεις και οι εργολαβίες. Δεν μπήκαμε ποτέ στη λογική του λαϊκισμού και της ακατάσχετης παροχολογίας, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και αυτό εκτιμήθηκε από τον κόσμο για αυτό πιστεύω ότι έφερε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο έφερε».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το προσωπικό μου αποτέλεσμα, βέβαια μην ξεχνάτε ότι από το 2006 δηλαδή τα τελευταία περίπου 17 χρόνια δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας τεχνικό γραφείο στην Καβάλα επομένως σίγουρα η καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο και τους πελάτες έπαιξε το ρόλο του όπως και ότι στο Τεχνικό Επιμελητήριο είμαι αιρετό μέλος της διοίκησης του ΤΕΕ από το 2009 μέχρι και σήμερα. Πάντοτε με ενδιέφεραν τα κοινά από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμη και μετά φυσικά στο τεχνικό επιμελητήριο και τώρα πρώτη φορά που κατέβηκα ως υποψήφιος με τον Θ. Μουριάδη. Εμάς πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές η παράταξη και αυτό το καταφέραμε, θέλαμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το έργο του δημάρχου μαζί με όλη την ομάδα του. Τώρα σε προσωπικό επίπεδο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος προφανώς ως πρώτη φορά  γιατί μέσα στο ψηφοδέλτιο ήταν όλοι αξιόλογα πρόσωπα, οι σταυροί προτίμησης ήταν 4 και γενικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσεις να πάρεις ένα σταυρό ας πούμε από έναν συμπολίτη μας που έχει τόσα πολλά αξιόλογα άτομα μέσα».

«Όταν μιλάμε για ισοψηφίες όπως στην περίπτωση τη δική μου και του Πεφάνη μετά είναι καθαρά θέμα τύχης, σε εμάς βέβαια αυτό που έκανε ιδιαίτερη την περίπτωση τη δική μας είναι το γεγονός ότι ήμασταν ακριβώς στην τελευταία εκλόγιμη θέση, δηλαδή εφόσον τελικά όπως όλα δείχνουν ότι ο συνδυασμός του Σύγχρονου Δήμου θα καταλάβει τελικά 19 έδρες στην Δ.Ε. Καβάλας ήταν όντως η τελευταία εκλόγιμη θέση που διεκδικούσαμε εγώ και ο κ. Πεφάνης, αν ήμασταν 10ος, 20ος ή 30ος και ισοψηφούσαμε δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον. Φανταστείτε ότι στο πρωτοδικείο που έγιναν οι κληρώσεις χθες το πρωί είχαν ένα αριθμό 107 ισοψηφούντων σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και προσμετρούσαν στις ισοψηφίες ακόμη και αυτούς με μηδενικούς σταυρούς για να βγει στο πρωτοδικείο η τελική κατάταξη. Αρα δε σημαίνει αξία προσώπων ο σταυρός, γιατί μετράει ο αγώνας που έχεις κάνει και ήταν και θέμα τύχης καθαρά η χθεσινή διαδικασία.

«Προηγήθηκε μία άλλη διαδικασία την Παρασκευή με τον κ. Πεφάνη που κάναμε οι δυο μας, σε συνεννόηση πήγαμε στο πρωτοδικείο και κάναμε επανακαταμέτρηση των 12 χιλιάδων ψηφοδελτίων που έλαβε ο συνδυασμός μας. Πήγαμε την Παρασκευή το πρωί με 4 συνεργεία να το πούμε έτσι και κάναμε την επανακαταμέτρηση των σταυρών, προέκυψαν 3 λάθη σε κάθε πλευρά και ερχόμασταν έτσι ξανά σε ισοψηφία. Η χθεσινή διαδικασία της κλήρωσης ούτως ή άλλως θα γινόταν ότι αποτέλεσμα και να βγάζαμε εμείς την Παρασκευή που κάναμε την επανακαταμέτρηση γιατί θα ήταν ανεπίσημο, αυτό είναι κάτι που το χρησιμοποιεί κάποιος αν μετά πάει στο εκλογοδικείο για ένσταση. Η χθεσινή διαδικασία ούτως ή άλλως ορίζεται από την νομοθεσία και έπρεπε να γίνει».

«Εγώ δε θα μπω σε δημόσια αντιπαράθεση για τα ψηφοδέλτια και πως κρίθηκαν, προφανώς όταν μιλάμε ότι ισοψηφούν δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο τέλος προσπαθείς να βρεις την τρίχα να το πω διαφορετικά, ο καθένας από την πλευρά του. Ο κ. Πεφάνης βρήκε 3 και άλλα 3 βρήκαμε εμείς. Εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Πεφάνη και το αποτέλεσμα κατέληγε σε ισοψηφία δε θα πήγαινα σε ένσταση γιατί θεωρώ ότι όλο αυτό δεν είναι καλο να στρέφεσαι εναντίον ανθρώπου της ίδιας παράταξης, εκτός και αν προέκυπτε ένα ξεκάθαρο λάθος οπότε εκεί δε το συζητάμε, θα κάναμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ