27.2 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Το νέο φορολογικό μας εντάσσει όλους σε ένα τσουβάλι, αυτό μας προκαλεί θυμό»

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό γιατί είναι και άδικο και άτιμο αυτή η γενίκευση που γίνεται και μας εντάσσει όλους στην κυριολεξία σε ένα τσουβάλι και τους κακούς και τους καλούς επαγγελματίες σχολίασε στον Alpha Radio ο Γιώργος Βαφείδης, πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών Καβάλας. Ο ίδιος μίλησε για το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή και περιέγραψε πως στην πραγματικότητα τα βγάζουν πέρα οι επιχειρήσεις και τα μικρά καταστήματα.

«Είναι γεγονός ότι και η κατηγορία της εστίασης βάλλεται άμεσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που είναι να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, όπως γνωρίζετε τα καταστήματα εστίασης δεν αποτελούν ούτε μεγάλες, ούτε καν μεσαίες επιχειρήσεις, ανήκουμε όλοι στην κατηγορία των πολύ μικρών επιχειρήσεων και μπορώ να πω ότι οι περισσότεροι με συνάδελφοι σε όλα αυτά τα μικρά μαγαζιά τα οποία έχουν προκύψει είναι αυτεπάγγελτοι. Οπότε μας βάλλει άμεσα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ άδικο, εμείς διαθέτουμε φορολογική και αυτό το έχουμε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από φορολογικής πλευράς ο κλάδος μας αλλά αυτή η γενίκευση που γίνεται και μας εντάσσει όλους στην κυριολεξία σε ένα τσουβάλι και τους κακούς επαγγελματίες και τους καλούς, αυτό μας προκαλεί θυμό».

«Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι αυτά τα χρήματα τα οποία δηλώνουν είναι αυτά τα οποία στην κυριολεξία καρπώνονται, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εντασσόμαστε όλοι στην κατηγορία των φοροφυγάδων, των εκλεκτών ας πούμε τον του δημόσιου χρήματος και τα χρήματα τα οποία καλούμαστε να συνεισφέρουμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για τις δηλώσεις Χατζηδάκη έχω να πω ότι ζει σε ένα δικό του κόσμο, απροβλημάτιστο όπου τα χρήματα προφανώς πάντα έρεαν στο δικό του νοικοκυριό, δεν γνωρίζω με τι δραστηριοποιούνταν στο παρελθόν πριν υπουργοποιηθεί γιατί τις τελευταίες δεκαετίες τον βλέπουμε πάντα υπουργός σε όλες της κυβερνήσεις της ΝΔ. Ας έρθει ο κ. υπουργός σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις και ας αναλάβει όπως έλεγε και ο κ. Γεωργιάδης, δώστε μου τα κλειδιά και θα δουλέψω εγώ την επιχείρησή σας, να δει πως είναι να διαχειρίζεται τη σήμερον ημέρα με αυτή την ακρίβεια με αυτό το ενεργειακό κόστος, με πρόβλημα στην εύρεση εργατικού δυναμικού να διαχειρίζεσαι μία επιχείρηση».

«Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν καρπώνονται τίποτα από τις επιχειρήσεις τους και από εγωισμό προσπαθούνε μήπως φέρουν την επιχείρηση τους σε μία καλύτερη οικονομική μοίρα, μπορεί να μεσολαβήσει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα από το οποίο δεν καρπώνεσαι ούτε το βασικό και θα σου πω το εξής διαθέτει κάποιος επιχειρηματίας και σε ένα κατάστημα το οποίο απευθύνεται κυρίως στον τουρισμό, στην θερινή περίοδο, που είναι 3 μήνες γιατί η τουριστική περίοδος εδώ στην περιοχή μας είναι η μικρή, δεν υπερβαίνει τους 3 μήνες. Τους υπόλοιπους μήνες τι κάνεις; Δεν εισέρχονται χρήματα τους υπόλοιπους μήνες και άρα δεν έχει βάση ότι δήλωσε ο υπουργός».

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εμείς ήδη εχθές σε επίπεδο πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κάναμε ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες, σήμερα στις 7 το απόγευμα έχουμε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΟΕΒΕ, θα συμμετάσχουν αρκετοί φορείς της αγοράς να σας αναφέρω π.χ. το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, είναι ο Ιατρικός Σύλλογος, είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος και το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήτανε ο συντονισμός και η απόφαση κοινών δράσεων για την απόσυρση του συγκεκριμένου φορολογικού νομοσχεδίου και το τονίζω την απόσυρση, δεν μιλάμε για κάποιες αλλαγές και για κάποιους καλλωπισμός που λένε, δηλαδή να χρυσώσουν το χάπι».

«Θα προβούμε σε κινητοποιήσεις αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο, δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να περάσει και να πούμε ότι η κεντρική διοίκηση άργησε να θέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς συζήτηση σε κεντρικό επίπεδο με τη ΓΣΕΒΕΕ, τα Επιμελητήρια κτλ. Μας το φέρανε ως τετελεσμένο και από την στιγμή που το ανακοινώσανε οδεύοντας στο να το ψηφίσουν την επόμενη Τετάρτη υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στη διαδικασία των κινητοποιήσεων και των αντιδράσω. Για παράδειγμα τους κοινωνικούς εταίρους η κεντρική διοίκηση πρέπει να τους καλεί νωρίτερα στο τραπέζι, είναι άδικο, είναι άτιμο να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε την έκβαση της κατάστασης αυτής, είναι αποδεδειγμένο ότι ποτέ δε μπαίνουν στην διαδικασία αυτή, οι κοινωνικοί εταίροι πάντα είναι παραγκωνισμένοι και αντιδρούν στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles