23.1 C
New York
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Τα ίδια 10 προϊόντα στην Γερμανία τα αγοράζουν 33,59 ευρώ και στην Ελλάδα 78,99, δηλαδή 135% ακριβότερα!»

Δε μπορεί οι Έλληνες να αγοράζουν 361% ακριβότερα τα απορρυπαντικά σε σχέση με τους Ιρλανδούς, ούτε 271% σε σχέση με τους Αυστριακούς επισημαίνει μιλώντας στον Alpha Radio ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολος Ραυτόπουλος. Ο ίδιος φέρνει αναλυτικά παραδείγματα για την Ελλάδα και τις χώρες της ευρωζώνης ως απάντηση στην αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «η ακρίβεια είναι εισαγόμενη» ενώ αργότερα ανέλυσε και το.. νέο φιάσκο με τη μόνιμη μείωση τιμής 5%, που έδωσε ακόμη μία αφορμή στα σούπερ μάρκετ να ανεβάσουν τις τιμές των προιόντων που υποτίθεται ότι θα είχαν… μόνιμη μείωση τιμής 5%!

«Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για την ακρίβεια και να πούμε ότι είναι εισαγόμενη, σε ένα ποσοστό να το δεχτώ. Όμως εμείς εδώ δε μιλάμε για την ακρίβεια, εδώ μιλάμε για την κερδοσκοπία, μιλάμε για την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό της απληστίας που δεν είναι εισαγόμενα αλλά γίνεται εντός των τειχών της χώρας μας. Για παράδειγμα δεν μπορεί οι πολυεθνικές οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον να πωλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης πλην της Ελλάδας! Δε μπορεί οι Έλληνες να αγοράζουν 361% ακριβότερα τα απορρυπαντικά σε σχέση με τους Ιρλανδούς, ούτε 271% σε σχέση με τους Αυστριακούς. Είτε είναι τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, είναι τα μαλακτικά ή είναι τα απορρυπαντικά που πλένουμε τα πιάτα, όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που χρειάζεται ένα νοικοκυριό.

«Για παράδειγμα να σας πω ότι τις ταμπλέτες πλυντηρίου, 12 ταμπλέτες, στην Ελλάδα τις αγοράζουμε 11,98 ευρώ και στην Ιρλανδία 3.92 ευρώ. Το υγρό πιάτων το αγοράζουμε εμείς 4.59 και οι Γερμανοί το αγοράζουν 1,29 τα 400ml, της ίδιας εταιρίας πάντα προϊόντα μιλάμε. Όπως γνωρίζετε είναι δύο οι πολυεθνικές οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, δραστηριοποιούνται και στον Καναδά και στην Αυστραλία. Βεβαίως είναι τα ίδια πράγματα που μπορεί να είναι με διαφορετικές ονομασίες εκεί στις χώρες αυτές, αλλά είναι οι ίδιες συσκευασίες και τα ίδια προϊόντα. Στην Ελλάδα επιβλήθηκε και το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου στην καθεμία για αισχροκέρδεια, το αναγνώρισε αυτό η κυβέρνηση και το Υπ. Ανάπτυξης και έβαλε πρόστιμο ένα εκατομμύριο και το ονοματίζουν πρόστιμο-μαμούθ, ενώ στην ουσία είναι ένα χάδι! Γιατί όταν η μία πολυεθνική εταιρεία από τις δύο είχε για το 2022 πενταπλάσια τα κέρδη σε σχέση με το 2021 αντιλαμβάνεστε ότι τους συμφέρει καλύτερα να αισχροκερδούν και ας τους επιβάλλουν και ένα εκατομμύριο πρόστιμο όταν τα υπερκέρδη τους είναι 15 εκατομμύρια, ας γίνουν 14, το προτιμούν».

«Τον Οκτώβριο του 2018 είχε επιβληθεί στη μία από τις δύο αυτές πολυεθνικές εταιρίες πρόστιμο ύψους 27,5 εκατομμυρίων! Από το 2018 μέχρι σήμερα όλοι αναρωτιούνται αν τα πλήρωσαν αυτά τα πρόστιμα, είναι στα δικαστήρια και ούτε αυτό θα το πληρώσουν γιατί ήδη έχουνε κάνει από την πρώτη μέρα ένσταση που διαφωνούν με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και τους επέβαλε το πρόστιμο. Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) που επέβαλε το πρόστιμο, είναι υπηρεσία του Υπ. Ανάπτυξης. 129% έχει αυξηθεί η τιμή του ελαιολάδου απο τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, και αυτά δεν είναι δικά μας, είναι της Eurostat, είναι στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας,, είναι στοιχεία και της επιτροπής ανταγωνισμού, είναι στοιχεία όλων των αρχών. Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση, λέμε την πραγματικότητα με αποδείξεις, αν έχουν να αντιπαρατεθούν με αποδείξεις εδώ είμαστε να έρθουν να μας δώσουν τα στοιχεία. Εμείς είμαστε στη διάθεσή τους να τους δώσουμε αυτά τα στοιχεία».

«Εγώ την προηγούμενη βδομάδα έκανα μία έρευνα αγοράς και έβαλα 10 προϊόντα τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα και τα οποία ακριβώς τα ίδια πωλούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά ακριβώς τα ίδια προϊόντα, από την γκάμα ειδών πρώτης ανάγκης 10 προϊόντα. Στην Γερμανία τα αγοράζουν 33,59 ευρώ και στην Ελλάδα 78,99, δηλαδή 135% ακριβότερα. Ήταν τρόφιμα, ήταν απορρυπαντικά, προϊόντα πρώτης ανάγκης και τα 10. Επίσης να ξέρουν όλοι ότι όταν μιλάμε για παράδειγμα για το Λουξεμβούργο, μιλάμε για μία χώρα η οποία ο κατώτατος μισθός της είναι 2.508 ευρώ, στη Γερμανία ο κατώτατος μισθός της είναι περίπου στα 2.000, το ίδιο συμβαίνει και στο Βέλγιο και στην Αυστρία κτλ. Εδώ λοιπόν συγκρινόμαστε εμείς με ανθρώπους οι οποίοι παίρνουμε αυτούς τους κατώτατους μισθούς όταν εμείς παίρνουμε τα 730 ευρώ, δηλαδή 1,5% του μισθού του χρειάζεται ένας Γερμανός για να πάρει αυτά τα 10 προϊόντα που ανέφερα, και 15% του μισθού του χρειάζεται ένας Έλληνας.

«Όσοι πηγαίνουν καθημερινά η εβδομαδιαία στο σούπερ μάρκετ αυτό το οποίο βλέπουν μέσα σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι οι προσφορές, όπως για παράδειγμα – 30% – 40% – 50%, 1 + 1 δώρο και άλλες διάφορες προσφορές τις οποίες έχουν τα σούπερ μάρκετ. Το ταμπελάκι το οποίο θα μπει με τη μόνιμη μείωση τιμής αυτό το οποίο θα γίνει όπως γνωρίζετε είναι ότι τέλη Δεκεμβρίου τελειώνει το καλάθι του νοικοκυριού. Με το που βγήκαν τα ταμπελάκια της μόνιμης μείωσης τιμής, τα σούπερ μάρκετ ήδη έχουν αρχίσει και έχουνε αποσύρει τις προσφορές τους. Για παράδειγμα έχει μέσα από την υπουργική απόφαση αυτή αλλαντικά που τα παίρναμε πριν τη μόνιμη μείωση τιμής τα 160γρ. γαλοπούλας 2.25 ευρώ και σήμερα τα ίδια τα αγοράζουμε 3.08 ευρώ. Την ψητή γαλοπούλα που την παίρναμε πριν τη μόνιμη μείωση τιμής στα 2.94, σήμερα την αγοράζουμε 3.93, δηλαδή 1 ευρώ ακριβότερα! Παρόλο που έχει τη «μόνιμη μείωση της τιμής» στο 5%!».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles