23.1 C
New York
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Το φορολογικό αφορά όλους τους επαγγελματίες και θεωρήσαμε σωστό να πάμε όλοι μαζί, όχι μεμονωμένα»

Δεν θα συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί της ΑΜΘ στην πανελλήνια κινητοποίηση του κλάδου τους κατά του νέου ασφαλιστικού καθώς όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Καβάλας Χρήστος Ιωαννίδης, πρόκειται για κινήσει αποσπασματικές που δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Οι ιδιοκτήτες ταξί θεωρούν πως πρέπει όλοι οι επαγγελματίες συντονισμένα να αντιδρούν απέναντι στα νέα μέτρα, ενώ ο ίδιος μίλησε για τον υπερκορεσμό στο επάγγελμα, την οικονομική στενότητα των Ελλήνων που κάνει το ταξί πολυτέλεια και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι επαγγελματίες του κλάδου.

«Η Καβάλα, η Αν. Μακεδονία και Θράκη δεν απεργούμε, δεν συμμετέχουμε στην απεργία, ήταν μία απόφαση κοινή από Δράμα μέχρι Αλεξανδρούπολη να μην συμμετάσχουμε, ενώ στην απεργία την γενική που έγινε συμμετείχαμε όλοι. Δεν θα ακολουθήσουμε τους συναδέλφους πανελλαδικά γιατί μετά από συνεννόηση που είχαμε όλοι οι νομοί της ΑΜΘ συμφωνήσαμε ότι μεμονωμένα δε γίνεται τίποτα. Αυτό είναι νομοσχέδιο καταπέλτης, ταφόπλακα που αν θα εφαρμοστεί θα κλείσουμε την επόμενη μέρα τα μαγαζιά μας. Αυτό το νομοσχέδιο αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και εννοείται ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και δυνατοί, τώρα μεμονωμένα όταν πάμε να κάνουμε κινήσεις θεωρήσαμε ότι δεν θα έχει επιτυχία αυτό το πράγμα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

«Είδατε στην πανελλήνια κινητοποίηση που μαζευτήκαμε όλοι μαζί και παρόλο που είχε πάρα πολύ βροχή, είδατε τον όγκο του κόσμου, είδατε την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου, αύριο θα κλείσουν τα μαγαζιά μας, θα πάμε όλοι μαζί και όχι μεμονωμένα. Η Καβάλα σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις πάντα ήταν αρωγός, πάντα ήταν πρώτη, ένα μήνα που είχαμε τα μαγαζιά μας κλειστά με τον κ. Ραγκούση δεν διαμαρτυρηθήκαμε και ακόμη ένα μήνα να καθίσουμε αλλά ήταν ένα κομμάτι που   αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το ταξί, τώρα αφορά όλους τους Έλληνες, όλους τους επαγγελματίες και θεωρήσαμε σωστό να πάμε όλοι μαζί, όχι μεμονωμένα. Μίλησα με τον κ. Αρσονιάδη και μου είπε θα δούμε αν γίνει κάτι σε δεύτερη φάση πανελλαδικά. Τα ταξί ανήκουν στην ΓΣΕΒΕΕ         οπότε εκεί έχουμε δύναμη και λόγο».

«Με το που θα μπεί ο πελάτης χτυπάμε απόδειξη, γιατί δεν μπορείς να προσδιορίσεις τη διαδρομή, άρα φαίνονται τα κανονικά εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία. Στα μικρά αστικά κέντρα και στις μικρές πόλεις στα ταξί φαίνεται η δουλειά τους, δε μπορείς να κάνεις σύγκριση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τα ταξί της Αθήνας ή της Μυκόνου, είναι συγκεκριμένοι πελάτες είναι συγκεκριμένος ο τύπος της δουλειάς μας. Έχουμε φθορές, έχουμε έξοδα, έχουμε ζημιές, μην ξεχνάτε ότι έχουμε μία πόλη πάρα πολύ δύσκολη, εμείς την λέμε σιδεροφάγο, με αποτέλεσμα οι φθορές που έχουμε στο αυτοκίνητο να είναι πάρα πολλές, τα καύσιμα είναι παραπάνω λόγω της αμφιθεατρικότητας της πόλης, το ταξί στην Καβάλα έχει πολλές ζημιές, έχει πολλές φθορές και είναι λογικό να παρουσιάζουμε έξοδα παραπάνω από τα έσοδα, δεύτερον μην ξεχνάτε ότι η πόλη είναι κορεσμένη από ΙΧ οπότε το ταξί είναι είδος πολυτελείας και το χρησιμοποιούνε πολύ λίγα άτομα μεμονωμένα, μη ξεχνάμε ότι ο στόλος της Καβάλας είναι 184 ταξί, δεν αποτελείται από 10-15 – 30 σύμφωνα με το πληθυσμό της πόλης».

«Η αναλογία για τα ταξί πάει με τον πληθυσμό, αν μία πόλη έχει 70 χιλιάδες θα είχε περίπου 70 ταξί, αλλά έχουμε υπερδιπλάσια στην Καβάλα, από το ’88 που βγήκα στην δουλειά αυτός είναι ο αριθμός των ταξί, 184 άδειες. Τότε όλοι οι κλάδοι δούλευαν και όλοι οι Έλληνες είχαν λεφτά, το δεύτερο είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι κάναμε αντικαταστάσεις και πήραμε καινούργια αυτοκίνητα κάθε αυτοκίνητο μιλάμε για κόστος πάνω από 10 χιλιάρικα και έρχεται ο υπουργός και λέει ότι δεν αναγνωρίζω φθορές, δεν αναγνωρίζω ζημιές, πως ένα μαγαζί που είναι όλη τη μέρα στο δρόμο, ένα μαγαζί που όλη τη μέρα έχει ατυχήματα, φθορές, ζημιές, λάστιχα να μην αναγνωρίζονται; Τα αυτοκίνητα δεν πετάνε στους δρόμους περπατάνε».

«Αν ήξερα καλό βιολί θα έβγαινα να παίξω στον Άγιο Παύλο, καλύτερα λεφτά θα έπαιρνα, όταν οι συμπολίτες μας μας βλέπουν που έχουμε αναμονή 2 με 2μιση ώρες για να πάρουμε μια κούρσα 4 ευρώ, καταλαβαίνετε. Όταν από τις 9:00 και μετά που κλείνει η αγορά και στις 10:00 στην Ομόνοια δεν κυκλοφοράει άνθρωπος και μένουν το βράδυ 30-40 αυτοκίνητα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, όταν στη νυχτερινή βάρδια κάνεις 10 και 15 κούρσες μέχρι πρωίας και αν τις κάνεις, βάλτα όλα κάτω με χαρτί και μολύβι να δούμε ποια είναι τα εισοδήματα. Ας πούμε ότι εγώ έχω μισό ταξί, τώρα είμαι 54 χρόνων ποιος θα με πάρει στη δουλειά του και σαν τι θα με πάρει; Δυστυχώς μετά από κάποια ηλικία υπάρχει η φθορά του χρόνου οπότε ένας εργοδότης θα προτιμήσει να πάρει ένα 25χρονο – 30χρονο ο παρά έναν 50χρονο, άσχετα αν έχει εμπειρία στην οδήγηση σύνολο 35 χρόνια».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles