32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Οι αλλαγές στο φορολογικό δεν αλλάζουν τον τρόπο σκέψης που είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει να αποσυρθεί»

Το παράδειγμα της Καβάλας που με συνεχή βροχή διαδήλωσε την αντίθεση της στο φορολογικό νομοσχέδιο, κρατώντας όλη την αγορά κλειστή θα μιμηθούν και οι άλλοι νομοί της χώρας επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Θόδωρος Χατζηχρήστος. Ο ίδιος μίλησε για την κινητοποίηση της Καβάλας και εξήγησε πως πλέον οι βουλευτές μας είναι προ των ευθυνών τους καλώντας τους να σπάσουν την κομματική πειθαρχία.

«Καταρχήν να πω ότι οι κινητοποιήσεις που γίνανε στην Καβάλα απασχόλησαν την προηγούμενη εβδομάδα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ που συνεδρίασε και θεωρήσανε πάρα πολύ σημαντικό όλο αυτό που έγινε εδώ πέρα στο νομό Καβάλας, για αυτό και βγήκε και η ανακοίνωση για αύριο και προτρέπει όλες τις Ομοσπονδίες της χώρας να ξεκινήσουν τέτοιες κινητοποιήσεις όπως είναι το κλείσιμο των καταστημάτων, οι συναντήσεις με τους βουλευτές τους κυβερνητικούς και όλα αυτά που κάναμε εμείς εδώ. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κατακερματισμός δυνάμεων, είμαστε όλοι ενωμένοι και αυτό το δείξαμε όσες φορές χρειάστηκε και σε διάστημα 15 ημερών, που μέσα στη βροχή κάναμε πορεία προς την περιφέρεια ,τα καταστήματα που κλείσαμε σε όλο το νομό ήταν πολύ σημαντικό και είχαμε πάρα πολλά χρόνια να το δούμε όπως και η συνάντηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές όπου ήταν παρών όλοι και από τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς και από τα συνδικαλιστικά σωματεία, συλλόγους.

«Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ήταν πολύ σημαντικές όλες οι κινητοποιήσεις, σιγά σιγά κλιμακώθηκαν και δείξαμε το τι δύναμη έχουμε και το μήνυμα εστάλη. Από κει και μετά νομίζω ότι δεν θα προσφέρει κάτι άλλο το να συνεχίσουμε και αύριο με ένα κλείσιμο της αγοράς, όντως μπορεί να είναι πιο αποδυναμωμένη η μαζική προσέλευση που είδαμε την προηγούμενη φορά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες η κάθε μέρα είναι σημαντική. Δεν έχω τη δυνατότητα δηλαδή να κλείσουν το κατάστημά τους εύκολα, γιατί έχουν εργαζόμενους, έχουν υποχρεώσεις που τρέχουν, πάρα πολλά τα οποία δεν τους αφήνουν να το κάνουν. Παρόλα αυτά όμως δείξανε όλη τους την αγανάκτησή τους και το πόσο δίκιο έχουν».

«Εγώ επειδή επικοινώνησα με όλους τους προέδρους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πιστεύω ότι το κομμάτι που υστέρησαν για να πάνε προς τα εκεί ήτανε το επικοινωνιακό, εδώ στην Καβάλα αυτό που έγινε ήταν μία μαζική ενημέρωση από όλους τους κλάδους, για όλα τα σωματεία και από όλα τα σωματεία ως προς το τι θα συμβεί εάν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η εφαρμογή του συλλόγου λογιστών Καβάλας που κάποιος έβλεπε αμέσως με την πρώτη ευκαιρία βάζοντας τα στοιχεία του τι θα πληρώσει και οι αυξήσεις ξεκινούσαν από 40% και φτάνανε μέχρι και 160% επιπλέον από αυτό που πλήρωνε και αυτή η ενημέρωση ήταν που κινητοποίησε τον κόσμο και δε χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να κλείσει η αγορά. Νομίζω ότι αυτό έλειψε από τους άλλους νομούς, και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ που ήρθε την Κυριακή στις 26 του μηνός στη συνάντηση με τους βουλευτές ενθουσιάστηκε με την συμμετοχή και για αυτό την επομένη μέρα συγκάλεσε το προεδρείο και τους είπε το παράδειγμα της Καβάλας και ζήτησε να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Εμείς στην Καβάλα αύριο δε θα προχωρήσουμε σε καμία κινητοποίηση για να μην αποδυναμώσουμε αυτό που πετύχαμε την προηγούμενη φορά».

«Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερο τους βουλευτές τους κυβερνητικούς και να τους θεσουμε προ των ευθυνών τους, αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη είναι στα χέρια τους γιατί αυτοί είναι που θα ψηφίσουν. Εμείς τους λέμε να μην το δουν ως κομματική πειθαρχία γιατί βλέπουμε άλλο από νομοσχέδια όπως αυτό με τους ομοφυλόφους που είναι να ψηφιστεί εκεί λένε κατά το δοκούν, εδώ λένε κομματική πειθαρχία. Θεωρούν ότι το ένα είναι πιο σημαντικό από το άλλο; Θεωρούν ότι έχουν ενημερωθεί τόσο όσο για το άλλο; Δηλαδή το δικό μας το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται απέναντι σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και το γνωρίζουν, τώρα η δικιά μας προσπάθεια είναι να καταφέρουμε κάποιους να καταλάβουν ότι αυτό είναι σε λάθος κατεύθυνση, όλο αυτό το νομοσχέδιο δηλαδή, οι μικρές αυτές αλλαγές που θα γίνουν ή έγιναν δεν αλλάζουν τον τρόπο σκέψης που είναι εντελώς λάθος και θα πρέπει εντελώς να αποσυρθεί»

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles