19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Στον Άγιο Νικόλαο δε μπορέσαμε να τελειώσουμε πριν το Πάσχα καθώς υπήρχανε ευρήματα που πρέπει να εξεταστούν»

Η εξέλιξη των έργων μέσα στο κέντρο της πόλης είναι ένα ζήτημα που καίει τόσο τους δημότες όσο και τους επαγγελματίες της πόλης και με αυτό κατά νου η δημοτική αρχή πιέζει για την ολοκλήρωση τους. Για τα εν εξελίξει έργα όπως στην πλατεία Καπνεργάτη και τον Άγιο Νικόλαο μίλησε στον Alpha Radio ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξης Γούλας.

«Για το ζιγκ ζαγκ του οδηγού όδευσης τυφλών στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη έχω αποταθεί ήδη στον υπεύθυνο του έργου γιατί συμβαίνει αυτό και όταν λάβω απάντηση θα την κοινοποιήσω. Αν αυτό προβλέπεται στην μελέτη πρέπει ο κατασκευαστής να φτιάξει ότι δείχνει η μελέτη, δε μπορεί να κάνει παρεκκλίσεις. Η Καβάλα είναι πρωτοπόρα σε θέματα κινητικότητας, προσπαθούμε σε ότι έργο κάνουμε να παίρνουμε και την άποψη των ανθρώπων με αναπηρία. Ήδη έχουν γίνει αλλαγές στη μελέτη σε σημεία αντιμετωπίσαμε δυσκολίες με το υπέδαφος».

«Στον Άγιο Νικόλαο προχωράμε εκεί, σήμερα τα συνεργεία δουλεύουν παρότι βρέχει, μας μένει μία εκκρεμότητα με την οδό Σπετσών, ήταν να σκάψουμε αλλά με τη βροχή δε μπορούμε να σκάψουμε. Αν σε εκείνο το κομμάτι πέσουν τα καλώδια και κλείσουν οι λάκκοι αυτή την εβδομάδα θα είναι ευχής έργο για να προχωρήσουμε. Η τελική αποκατάσταση θα γίνει μετά το Πάσχα εκεί, όπως ξέρετε η οδός Ψαρών και η οδός Δοϊράνης έχουν τελειώσει. Αν πέσει το τσιμέντο τώρα στην Αγίου Νικολάου θα αρχίσει και εκεί η κυβόστρωση, το έργο προχωράει, τα δύσκολα ήταν από κάτω. Δυστυχώς δε μπορέσαμε να το ολοκληρώσουμε πριν το Πάσχα όπως σχεδιάζαμε, ξέρετε όταν υπάρχει σταμάτημα από την αρχαιολογία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν μπορούμε να πιέσουμε, υπάρχουνε ευρήματα που πρέπει να εξεταστούν με το πρωτόκολλο είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνει».

«Για τον οδηγό όδευσης που πέφτει σε κολώνα στην Κουντουριώτου, η κολώνα θα φύγει και θα μπει φωτιστικό δίπλα, θυμίζω ότι ο Άγιος Νικόλαος και η Κουντουριώτου ακόμα είναι ένα εργοτάξιο, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, το ότι δώσαμε σε χρήση κάποια κομμάτια έγινε για αυτονόητους λόγους, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, και με τους κάδους έχουμε μία εκκρεμότητα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα το δούμε. Η ανάπλαση μπροστά από τις Καμάρες γίνεται γύρω από το σημείο που θα μπει ο κυκλικός κόμβος, αυτό είναι το σημείο που θα ξεκινούν και οι υλικά χωρίς παρεμβάσεις τώρα. Αν προλάβουμε να τον κάνουμε τον κυκλικό κόμβο πριν το καλοκαίρι καλώς, διαφορετικά θα τον κάνουμε τον Οκτώβριο».

«Για τα έργα στα λασπόλουτρα και εκεί πιέζουμε τον εργολάβο να τελειώσει ώστε να λειτουργήσει η λάσπη και τα αποδυτήρια, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά έργα που πρέπει να γίνουν εκεί που δε προλαβαίνουν να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι. Οι εργασίες θα συνεχίζονται εκτός του χώρου των λασπόλουτρων. Καταλαβαίνουμε την αγωνία των επαγγελματιών και των ξενοδόχων που δουλεύουν λόγω του πηλοθεραπευτηρίου.

«Στο έργο του Καπνεργάτη έχουμε φτάσει ως τον Περβανά, και εκεί θα περάσουν τώρα το υδατοπερατό υλικό και από την Αβέρωφ γίνεται μια προετοιμασία να πέσει και από εκεί και να φτάσουμε μέχρι τη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουμε και το κάτω σημείο, επάνω έμεινε ψιλοδουλειά πια να μπουν τα μάρμαρα, το άγαλμα κτλ. Για τη πιάτσα ταξί υπάρχουν οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων και στην επομένη επιτροπή ψηφοφορίας θα παρθεί μια απόφαση που θα μεταβιβαστεί στο δημοτικό συμβούλιο».

«Στα Ποταμούδια οι εργασίες είναι σε καλό σημείο, κοντεύουμε, ο εργολάβος δουλεύει εκεί και ήδη μπήκαν κάποια δέντρα στο πεζοδρόμιο, έχει γίνει διαμόρφωση μέσα, έχουν τελειώσει οι διαμορφώσεις και πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει στο χρονοδιάγραμμα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles