24.1 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΗΠΕΘΕ και τα 6 θέματα ήταν όλα απευθείας αναθέσεις στους ίδιους με χιλιάδες ευρώ!»

Το τι εννοεί με τους βαρύτατους όρους εικόνα διάλυσης και πάρτι απευθείας αναθέσεων που αναφέρει για την διοίκηση Μουριάδη εξήγησε στον Alpha Radio ο επικεφαλής της παράταξης Η Καβάλα μπροστά Γιάννης Εριφυλλίδης. Αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ, ιδίως στο ΔΗΠΕΘΕ εν όψει cosmopolis αλλά και στην εικόνα διάλυσης όπως λέει, με όλα τα μεγάλα θέματα του δήμου Καβάλας, από το παλιό νοσοκομείο μέχρι την πλατεία Καπνεργάτη και την Καλαμίτσα να μένουν για καιρό στάσιμα.

«Συναντήθηκα με τους ανθρώπους αυτούς που τους τελευταίους 6 μήνες εργάζονται και εκπροσωπούν την παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο, στα τοπικά συμβούλια, στις επιτροπές και στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων. Συμμετείχαν σχεδόν όλοι, ανταλλάξαμε απόψεις κάποιοι είχαν πολλά να πουν γιατί κάποια διοικητικά συμβούλια συνεδριάζουν συνεχώς και κάποια δε συνεδριάζουν καθόλου, όπως επιτροπή τουρισμού που ούτε μία φορά δεν συνεδρίασε ή η επιτροπή πρωτογενούς τομέα, σας λέω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει παραγωγή έργου σε δύο νευραλγικούς τομείς».

«Δεν είναι καθόλου υπερβολικό το εικόνα διάλυσης που αναφέρουμε, να ξεκινήσω από το πάρτι αναθέσεων με ένα παράδειγμα στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΗΠΕΘΕ αφιερωμένη φυσικά στο cosmopolis. Εμείς το έχουμε προσβάλει βέβαια, συνεχίζεται αυτή η διαδικασία. Απορρίφθηκε διότι δεν είχαμε λέει έννομο συμφέρον, άκουσον άκουσον, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης δεν έχει έννομο συμφέρον να προσβάλει μία απόφαση η οποία σχετίζεται με δημοτικό χρήμα, ποιος το χρηματοδοτεί το cosmopolis; Τώρα θα πάμε στην επιτροπή της αποκεντρωμένης. Στη χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν του ΔΗΠΕΘΕ και τα έξι θέματα ήταν όλα απευθείας αναθέσεις στους ίδιους και στους ίδιους, 18.000, 20.000, χωριστά φωτισμός χωριστά ο ήχος αλλά όλα στον ίδιο άνθρωπο, 74.000 απευθείας ανάθεση για μία εταιρία στη Θεσσαλονίκη ανθρωπίνου δυναμικού και δεν ξέρω ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς θα κάνει αυτή η εταιρεία και γιατί θα πρέπει να την πληρώσει ο καβαλιώτικος λαός 74 χιλιάρικα, αυτό είναι πάρτι αναθέσεων. Παρόλο που ο νόμος το επιτρέπει, ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε, πρέπει να κοιτάμε και το συμφέρον του δήμου, πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να γίνονται διαγωνισμοί για να πάρουμε καλύτερες τιμές. Όταν πας συνεχώς στους ανθρώπους του κ. Ζοπόγλου και παίρνεις μία μόνο προσφορά προφανώς δε θα πετύχεις καλύτερη τιμή και όλα τα κονδύλια δίνονται σε απευθείας αναθέσεις. Ένα χρόνο προετοιμάζει ο κ. Ζοπόγλου το festival και αυτό δεν είναι δικαιολογία για να σπαταλάμε με αυτό τον τρόπο το δημοτικό χρήμα, υπάρχει χρόνος και διαδικασίες που μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στα χρονικά περιθώρια. Το ίδιο γίνεται και στην ΔΕΥΑΚ με πάρτι αναθέσεων όπου όλα τα παίρνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι».

«Όσο για την εικόνα διάλυσης, και στη καθημερινότητα των δημοτών και στα μεγάλα έργα δεν βλέπουμε να προχωράει τίποτα, πλατεία Καπνεργάτη, Άγιος Νικόλαος, Καλαμίτσα, παλιό νοσοκομείο, τα έχουμε αναδείξει και με τα βίντεο αυτά που φτιάχνουμε τελευταία, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Για την πιάτσα των ταξί, πληρώνουμε διαχρονικά τα λάθη των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενέκρινες μία μελέτη, αυτή η μελέτη δεν έλαβε καθόλου υπόψη της την πιάτσα των ταξί σαν να μην υπήρχε! Για αυτό είναι και δύσκολο να αλλάξει η μελέτη, και ο κ. Μουριάδης κοροϊδεύει τους οδηγούς ταξί όταν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο και καλά εκτός ότι δεν είχε καταλάβει καν την πρόταση τους επειδή δεν την είχε μελετήσει, νόμιζε ότι θέλουνε να ανοίξουν δρόμο και να πηγαίνει κάπου στο σιντριβάνι περίπου που υπάρχει στο δημοτικό κήπο και από εκεί να βγαίνουν τα αυτοκίνητα δηλαδή ήταν εκτός τόπου στην συνεδρίαση ο κ. Μουριάδης, τους είπε να τη δούμε την πρόταση σας και μετά μόνος του χωρίς να ξανάρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την απέρριψε. Εγώ θεωρώ ότι είναι μία πρόταση η οποία θα μπορούσε να περπατήσει και εν πάση περιπτώσει σίγουρα πιο ασφαλής από το να έχουμε πιάτσα ταξί στη Βενιζέλου που δεν έχουν απαντηθεί βασικά ερωτήματα και θα συντελέσει να γίνει ακόμη χειρότερο το κυκλοφοριακό χάος στην Καβάλα».

«Για την Καλαμίτσα αυτά τα λέει εδώ για εσωτερική κατανάλωση ο κ. Μουριάδης, πήγε κάτω στην Αθήνα; Αφού δεν έγινε το περίφημο τελευταίο ραντεβού όπου θα επέδιδε το τελεσίγραφο ο κ. Μουριάδης που μέσα σε 5 χρόνια έχει ανεβοκατεβει στην Αθήνα πάνω από 100 φορές για αυτό το πράγμα και ποτέ δεν έφερε μία συμφωνία η οποία θα μπορούσε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και η δικαιολογία είναι μονίμως ότι άλλαξε η διοίκηση κτλ. Τι θα γίνει όμως 5 χρόνια; Εκεί είναι η ανακολουθία, πριν από 2 εβδομάδες τι είπε ότι θα πήγαινε για να κάνει την τελευταία συνάντηση και η συνάντηση δεν έγινε και είπε ήθελα να’ μαι πιο καλά προετοιμασμένος, μα συγνώμη 5 χρόνια δεν τον έφτασαν να προετοιμαστεί;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles