25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Ο νέος πρόεδρος θα πάει με καθαρή εντολή να κάνει το ΠΑΣΟΚ τον αντίπαλο πόλο, την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ»

Ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει θα πάει με καθαρή εντολή και μήνυμα να κάνει το ΠΑΣΟΚ τον αντίπαλο πόλο, την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ επεσήμανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Λεωνίδας Παππάς. Ο κ. Παππάς μίλησε για την επερχόμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, τις ήττες και τις νίκες που προηγήθηκαν τα 2μιση τελευταία χρόνια και την σταθερή επάνοδο του ΠΑΣΟΚ τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην αυτοδιοίκηση.

«Οι πολλοί υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρα υγεία, είναι πλουραλισμός, το ενδιαφέρον αυτό για την διαδικασία μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. Απο τη στιγμή που τέθηκε θέμα αμφισβήτησης η εκτίμηση μας ήταν ότι δεν μπορούσε και σωστά έκανε ο πρόεδρος παρά να αποφασίσει να δοθεί ο λόγος στη βάση και στα απλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε αυτή την πορεία των 2.5 ετών έγιναν αρκετά λάθη αλλά καταγράφηκε και μία ανοδική πορεία με πολλές εκλογικές νίκες άρα διαφωνώ όταν κάποιος λέει ότι έχουμε συνεχείς ήττες. Εδώ διαφωνούμε, έχουμε λάθη, έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν ευχάριστο και το αναμενόμενο τον Ιούνιο στις ευρωεκλογές γιατί είχαμε βάλει τον πήχη πιο ψηλά, είχαμε πει διεκδικούμε 2η θέση δεν την πετύχαμε και είναι ήττα. Αλλά δεν ήρθαν συνεχόμενες ήττες από τον κ. Ανδρουλάκη, είχαμε μία διαρκή σταδιακή άνοδο και προσδοκούσαμε ότι μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αλλά αυτή είναι τώρα η πραγματικότητα».

«Αυτή την στιγμή υπάρχει μία εκλογική διαδικασία, επικυρώθηκε από την κεντρική επιτροπή, νομίζω θα γίνει μέσα σε ένα πολύ ενωτικό κλίμα, πάμε σε μία εκλογική διαδικασία όπου θα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, πολλές φορές θα υπάρχουν και συγκρούσεις. Ας ελπίσουμε να είναι δημιουργικές και όπως πάντα γινόταν η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους. Είναι θετικό ότι συμφωνήθηκε να γίνεις ντιμπέιτ, είναι θετικό ότι αποφασίστηκε να υπάρξει πολιτική πλατφόρμα, πολιτικό πλαίσιο, πολιτικές προτάσεις, να συζητηθούν αυτά και στην κεντρική επιτροπική και στο δημόσιο διάλογο. Αν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι -οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν εξαιρετικές παρουσίες- τηρήσουν ένα ελάχιστο επίπεδο πολιτισμού και πολιτικού καθωσπρεπεισμού νομίζω ότι θα πάμε καλά».

«Εγώ θεωρώ ότι η κ. Διαμαντοπούλου θα είναι υποψήφια, θα προσδώσει σε αυτή τη διαδικασία και κύρος και εικόνα κυβερνησιμότητας του ΠΑΣΟΚ, προσθέτει και δεν αφαιρεί και θα προκύψει μία νέα ηγεσία η οποία θα έχει μία καθαρή εντολή, ιδίως σε μία εποχή ξέρετε που η Νέα Δημοκρατία πιέζεται όσο ποτέ άλλοτε από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση. Η ακρίβεια καλπάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει, καταρρέει και υπάρχει εδώ η απαίτηση από τον προοδευτικό κόσμο μία δύναμη να ανέβει και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της ΝΔ. Νομίζω η νέα ηγεσία θα έχει αυτό το μήνυμα και θα έχει αυτή την εντολή, αυτό θα κληθεί να υπηρετήσει».

«Σε σχέση με το καταστατικό όταν υπάρχει μία υποψηφιότητα που επικυρώθηκε από την κεντρική πολιτική επιτροπή δεν πρέπει να μείνουμε σε θέματα διαδικαστικά, ο Χάρης Δούκας ανακηρύχθηκε υποψήφιος από την κεντρική επιτροπή και πρέπει να είναι υποψήφιος, τελεία και παύλα, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση κάνει κακό στο ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2023 όλοι μιλούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι κάτω από 10%, ιδιαίτερα δε στις δεύτερες εκλογές θα πέσει πολύ χαμηλά και το ερώτημα ήταν με ποιον από τους δύο θα συγκυβερνήσει. Αυτό που είχε πάρει ως εντολή από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης να διατηρήσει την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ θεωρείτο βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί και επιτεύχθηκε. Στις δε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, υπήρχαν σημαντικές νίκες καθώς το ΠΑΣΟΚ όχι ως μείζονα αντιπολίτευση κέρδισε τους 3 μεγάλους δήμους και κέρδισε και δύο περιφέρειες. Αυτό σε ένα περιβάλλον που η ΝΔ έλεγε πάμε για το 13-0 στις περιφέρειες, άρα ήταν μία νίκη, ναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν το επιθυμητό αλλά δε μπορούμε να μιλάμε για συνεχείς ήττες επειδή είχε ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές σε μια συγκυρία που θέλαμε να είμαστε ψηλότερα και βάλαμε στόχο την δεύτερη θέση, αυτή είναι πραγματικότητα. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν την ηγεσία και θεωρούν ότι πρέπει να έχει το λόγο η βάση, οι απλοί πολίτες, σωστά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε την πρόταση, όρισε πολύ σύντομα όπως έπρεπε εκλογική διαδικασία ώστε μετά τον Οκτώβριο να προχωρήσουμε μπροστά γιατί ο κόσμος θέλει κάτι εναλλακτικό που σήμερα δεν υπάρχει».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles