24.1 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Η συνύπαρξη των κρουαζιεροπλοίων είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την πολύ μεγάλη προβολή της πόλης μας όχι μόνο πανελλαδικά αλλά διεθνώς»

Είναι πραγματικά μία πολύ όμορφη και ελπιδοφόρα εικόνα τόσο για το τουρισμό κρουαζιέρας όσο και για αυτή καθεαυτή την κίνηση που υπάρχει στο λιμάνι της Καβάλας από την συνύπαρξη ακόμη δύο κρουαζιεροπλοίων επεσήμανε στον Alpha Radio ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και τουρισμού του δήμου Καβάλας Παναγιώτης Αγγελίδης. Ο ίδιος μίλησε συνολικά για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Καβάλα που σταδιακά αναπτύσσεται, αλλά και το αποτύπωμα τελικά των χιλιάδων ανθρώπων που επισκέπτονται στην πόλης μας, ισχυριζόμενος πως την διαφημίζουν σε όλο τον κόσμο.

«Πραγματικά σήμερα υπάρχει μία πολύ όμορφη εικόνα στο λιμάνι της Καβάλας με δύο κρουαζιερόπλοια το οποίο θα πρέπει σιγά-σιγά να συνηθίζουμε και αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την πολύ μεγάλη προβολή της πόλης μας όχι μόνο πανελλαδικά αλλά διεθνώς. Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι κάτι το οποίο το αναπτύξαμε, είναι κάτι το οποίο έχει εδραιωθεί, η Καβάλα είναι πια ένας σημαντικός προορισμός κρουαζιέρας γιατί εκμεταλλευόμαστε το μεγάλο πλεονέκτημα στις κρουαζιέρες της Μεσογείου με την Ασία, οι οποίες συνδέουν ουσιαστικά την Μεσόγειο με την Ασία, κατά βάση την Τουρκία δηλαδή, ότι η Καβάλα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός όταν το home port ξεκινάει είτε από το Κουστάντασι είτε από την Κωνσταντινούπολη είτε από αλλού. Η Καβάλα είναι ο τελευταίος ευρωπαϊκός προορισμός πριν το κρουαζιερόπλοιο καταλήξει στις τουρκικές ακτές στην Κωνσταντινούπολη.

«Με τα δύο κρουαζιερόπλοια συμβαίνει το εξής, το μεγάλο το infinity που είναι αρόδο, έρχεται από Κουσάντασι  και μετά θα πάει στην Θεσσαλονίκη ενώ το άλλο το world traveler που είναι μέσα στο λιμάνι κάνει το ακριβώς αντίθετο δρομολόγιο. Το ένα πλοίο είναι πολύ μεγάλο, τον ακριβή αριθμό των επιβατών δεν τον γνωρίζω αλλά εκείνο το οποίο πρέπει πάντα έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι όσο περισσότερος κόσμος υπάρχει τόσο μεγαλύτερο είναι και το πλήρωμα. Το πλήρωμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν και ψωνίζουν πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους επιβάτες. Αυτοί έχουν όντως ανάγκες γιατί δουλεύουν για μήνες εκεί και ψωνίζουν απαραίτητα, και ότι η αναλογία ένας προς ένα επιβάτης με πλήρωμα ή ένας πλήρωμα για δύο επιβάτες που σημαίνει ότι στις 2.000 επιβάτες πιθανότατα να υπάρχουν ακόμη 1.000 άτομα πλήρωμα.

«Πολλά ακούγονται αλλά τα συμπεράσματα του καθενός να βγαίνουν κατόπιν μίας προεργασίας, μιας μελέτης και έχοντας υπόψιν κάποια στατιστικά στοιχεία και μια εμπειρία σχετική με τα πράγματα. Το ίδιο ερώτημα μπορούσε να τεθεί και για τους τουρίστες του κλασσικού τουρισμού, τι αφήνουν όλοι αυτοί που έρχονται, είναι ένα ερώτημα που πλανάται αλλά δε το ξέρουμε γιατί δεν είμαστε στη τσέπη του καθενός. Τώρα για τους τουρίστες της κρουαζιέρας, είναι πάρα πολύ σημαντικό πρώτον για προβολή της πόλης μας, μία μεγάλη διαφήμιση του λιμανιού του προορισμού και γενικά της Καβάλας. Από κει και πέρα είναι επιβεβαιωμένο στατιστικά -και επιστρέψτε μου να μεταφέρω και την προσωπική μας γιατί έχω κάνει πάρα πολλές κρουαζιέρες- ότι συνήθως η διαδρομή είναι συγκεκριμένη, το πρωί έως το απόγευμα σε ένα λιμάνι, το βράδυ ταξιδεύει το πλοίο για άλλο μέρος και λοιπά. Οπότε οι χρονικές απόλαυση και εξερεύνησης ενός προορισμού είναι πεπερασμένες χρονικά, μου έχει συμβεί και εμένα όλοι οι προορισμοί που μας άρεσαν και σε πολλούς άλλους, να ξαναγυρίσουν ως κλασικοί τουρίστες, να διαφημίσουνε αυτό το προορισμό στην χώρα τους και βλέπετε τώρα με τα κοινωνικά δίκτυα που είναι ευκολότερο να επικοινωνήσει κάποιος την πληροφορία είναι κάτι εξαιρετικό».

«Δίνεται η δυνατότητα σε όλους να επισκεφτούν την πόλη, δηλαδή αυτό το οποίο συμβαίνει και το γνωρίζουμε είναι ότι στις κρουαζιέρες ένα ποσοστό από 40 έως 50% ακολουθεί τις εκδρομές τις οποίες προτείνει η εταιρεία και έχουνε να κάνουνε με το τι παρέχει ο προορισμός, και ένα άλλο ποσοστό που κυμαίνεται 50% περίπου περιηγείται στην πόλη. Το χρονικό διάστημα ελλιμενισμού των πλοίων είναι τόσο μεγάλο ώστε ακόμη και αυτοί που θα ακολουθήσουν τις εκδρομές έχουνε άφθονο χρόνο να επισκεφτούν την αγορά της Καβάλας. Από κει και πέρα είναι θέμα αναγκών, είναι θέμα διάθεσης, είναι θέμα του πόσο ελκυστική είναι η αγορά μας για τον κάθε επισκέπτη. Μία κατανάλωση σαφέστατα και γίνεται στα τουριστικά είδη αλλά και στα τοπικά προϊόντα, προ ολίγων ημερών είδα μία τεράστια ουρά έξω από τα μαγαζιά που πουλάγανε κουραμπιέδες. Και κάποιοι άλλοι ίσως ψωνίσουν ρούχα, παπούτσια ή ότι τους χρειάζεται, μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα και μην προσπαθούμε να τα αποτιμήσουμε άμεσα και με την έννοια ότι ήρθαν 1.000 επιβάτες και οι 1.000 θα ψωνίσουν από τα μαγαζιά μας, εντάξει δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles