19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Οι αλλαγές είναι σε καλή κατεύθυνση τόσο για τα οικονομικά των δήμων όσο και την διαχείριση προσωπικού»

Οι αλλαγές στα διοικητικά σχήματα του δήμου ίσως να βγουν σε καλό τόσο στην διαχείριση προσωπικού όσο και στην διαχείριση των πόρων εκτιμά ο νέος πρόεδρος της διευρυμένης δημοτικής επιτροπής Γιάννης Προμούσας. Ο κ. Προμούσας εκτός των αλλαγών που θα εφαρμοστούν στους δήμους από φέτος αναφέρθηκε και στην αγορά των δύο ιστορικών κτισμάτων του Παλιού Ωδείου εξηγώντας τον σχεδιασμό του δήμου για ολική ανάπλαση του κτιριακού αποθέματος της περιοχής πέριξ του δημαρχείου.

«Ξεκίνησε η διαδικασία που έχει να κάνει με την κατάθεση της προκαταβολής, στη συνέχεια εφόσον ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, καταθέσαμε και το υπόλοιπο ποσό λίγο πριν το κλείσιμο του έτους, ο δήμαρχος πήγε Θεσσαλονίκη όπου με εκπροσώπους της Alpha αστικά ακίνητα, υπέγραψε τα συμφωνητικά και αυτά τα ακίνητα έχουν περιέλθει πια στη δημοτική περιουσία του δήμου Καβάλας και φυσικά θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιοποίηση τους. Θα είναι μία κόστοβόρα διαδικασία για το δήμο, σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει μία μελέτη για την στατικότητα τους και γενικότερα για την αξιοποίησή τους και στη συνέχεια εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία θα τα εντάξουμε σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, πιθανόν και στο ΕΣΠΑ έτσι ώστε να τα αξιοποιήσουμε».

«Σύμφωνα και με δηλώσεις του δημάρχου ο ένας θα αξιοποιηθεί κυρίως ως χώρος διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και ο άλλος ο χώρος στις προθέσεις του δήμου και του δημάρχου είναι να αξιοποιηθεί ως παράρτημα του δημοτικού ωδείου, δεδομένου ότι η χωρητικότητα του ωδείου σήμερα είναι περιορισμένη και αυξημένος ο αριθμός των μαθητών, θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αξιοποιηθεί και αυτός ο χώρος ως δημοτικό ωδείο. Νομίζω ότι αυτό εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο αξιοποίησης ενός συγκροτήματος κτιριακού στην ευρύτερη περιοχή, τόσο από το δημαρχείο, τα δύο κτίρια τα οποία ετοιμαζόμαστε να εντάξουμε σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ήδη εκεί γίνονται εργασίες να εντοπίσουμε αν κάτω από τις μπογιές υπάρχουν τοιχογραφίες και γενικότερα την αξιοποίηση όλων αυτών των κτιρίων όπως του 10ου δημοτικού σχολείου και τα κτίρια που βρίσκονται δίπλα στο δημαρχείο μαζί με τα δύο που αποκτήσαμε. Πίσω από αυτά υπάρχουν άλλα 4 ή 5 νομίζω κτίρια τα οποία εφόσον και αν μας δοθεί η δυνατότητα οικονομική βέβαια θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε στην περιουσία μας».

«Όπως αντιλαμβάνεστε στις προθέσεις μας είναι να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα. Η Καβάλα ήτανε μία πόλη η οποία λόγω του υψηλού βιοτικού επιπέδου, λόγω των καπνεργατών και των καπνεπόρων και υπάρχουν τέτοια κτίρια – στολίδια θα έλεγα μέσα στην πόλη μας τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε, φυσικά και όχι μόνο αυτά, υπάρχουν περισσότερες από 100 καπναποθήκες οι οποίες και για αυτές έχουν γίνει πολλές μελέτες αλλά εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα».

«Η δημοτική επιτροπή είναι μία νέα επιτροπή, γενικότερα είναι μία χρονιά στην οποία θα έχουμε πάρα πολλές αλλαγές καταρχάς με το νόμο της ουσιαστικά κατάργησης των νομικών προσώπων και με την συγχώνευση τους στους δήμους, αυτό επιφέρει τρομερές αλλαγές στο δήμο μας  τόσο σε επίπεδο προϋπολογισμού του δήμου, είναι κάτι το οποίο επεξεργαζόμαστε αυτές τις μέρες στην οικονομική υπηρεσία αλλά και όσον αφορά και τον ίδιο τον οργανισμό του δήμου καθώς θα δημιουργηθούν νέες διευθύνσεις και νέα τμήματα, θα υπάρχουν τρομερές αλλαγές και τεράστιο βάρος στην διεύθυνση διοικητικού που ασχολείται με την μισθοδοσία, είναι όλα πράγματα τα οποία τα κοιτάζουμε. Θεωρώ σαν μία γενική τοποθέτηση ότι είναι σε καλή κατεύθυνση όλο αυτό, που έχει να κάνει με μία καλύτερη διαχείριση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του δήμου και σε ότι έχει να κάνει με την αξιοποίηση και με τη διαχείριση του προσωπικού, αλλά είναι πράγματα τα οποία θα τα δούμε στην πορεία για αυτό λέω ότι είναι μία δύσκολη χρονιά στην οποία έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα».

«Σε ότι αφορά τις αλλαγές, όντως υπήρχε η επιτροπή ποιότητας ζωής, υπήρχε η οικονομική επιτροπή, υπήρχε η εκτελεστική επιτροπή, αυτές οι επιτροπές καταργούνται και δημιουργείται μία νέα επιτροπή, η δημοτική επιτροπή ή υπερεπιτροπή, η οποία παίρνει αρμοδιότητες από αυτές τις τρεις επιτροπές αλλά ακόμη και από το δημοτικό συμβούλιο. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρχουν συνεδριάσεις πολύωρες με πολύ σημαντικά και ουσιαστικά θέματα με εκτελεστικό χαρακτήρα και με τα θέματα αυτά να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση. Έχει ένα πολύ σημαντικό έργο να επιτελέσει αυτή η επιτροπή και είμαστε λίγο σε αχαρτογράφητα νερά όλοι μας. Αυτή την στιγμή και εγώ επεξεργάζομαι τη σχετικές εγκυκλίους για την λειτουργία της, εκτιμώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη σύσκεψη αυτής της επιτροπής όπου θα ψηφιστεί και ο αντιπρόεδρος ο οποίος θα είναι από την αντιπολίτευση και θα ξεκινήσουμε την λειτουργία μας».

 

 

 

 

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles