19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

Οι 4 βουλευτές της Καβάλας να πιέσουν για να γίνει η σιδηροδρομική Εγνατία

Το μέγεθος τους και το σθένος τους θα έπρεπε να το δείξουν οι 4 βουλευτές Καβάλας και ο Γιώργος Καλαντζής πιέζοντας να ξαναξεκινήσει το μεγάλο έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Οι δηλώσεις του κ. Σιμιτσή στον Alpha Radio έγιναν στο περιθώριο όσων ανέφερε ο κ. Καλαντζής ότι «σώσανε το έργο της σύνδεσης Φίλιππος Β’ – Τοξότες» καθώς και για την προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ δήμου Καβάλας και υπουργείου Άμυνας για το Ασημακοπούλου.

«Για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου έχει πει πολλές φορές ο κ. Καλαντζής ότι παραχωρούσε ο στρατός στο δήμο το 50%, αλλά τελικά ήταν μία ανεύθυνη κουβέντα του τότε υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου που τα έλεγε τότε, μία τελείως επιφανειακή κουβέντα προς έναν βουλευτή που τον πίεζε, δεν υπήρξε η παραμικρή συνέχεια και αυτό είμαι βέβαιος ότι μπορεί να το επιβεβαιώσει και η κ. Τσανάκας. Αρα λοιπόν ακόμα και αυτό το δώρο που επικαλείται και εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι δώρο γιατί ο στρατός εκεί θέλει να οικοδομήσει το 50%, δηλαδή θέλει να οικοδομήσει τα 30 από τα 60 στρέμματα που έχουν απομείνει, την ίδια στιγμή που δεν έχει οικοδομήσει τίποτε από το άλλο στρατόπεδο κοντά στη ΔΕΗ, άρα ήταν ένα σχέδιο που δε θα μπορούσε να περπατήσει».

«Ο Γιώργος Καλαντζής αν έχει κάποια δύναμη και οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας, θα πρέπει να παλέψουνε για την αναβίωση της σιδηροδρομικής Εγνατίας, δεν το συζητάμε αυτό το θέμα, είναι εγκληματικό να σταματήσει το έργο και να τεθεί στις καλένδες. Χρηματοδότηση από όσο ξέρω υπήρχε από τις ευρωπαϊκές διευκολύνσεις, ήταν ένα μεγάλο, τεράστιο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας και αυτό το έργο συνεχίζει να είναι, δεν έχει απενταχθεί από τον κατάλογο των έργων στρατηγικής σημασίας που είχαν προνομιακή και κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση, κάτι συνέβη και δεν χρηματοδοτείται η μελέτη από την ελληνική πλευρά και αυτό είναι αδιανόητο, είναι σκάνδαλο να μη γίνει. Πρέπει οι τέσσερις βουλευτές και ο Γιώργος Καλαντζής που έχει ένα ρόλο όχι μόνο ως παλιός βουλευτής αλλά και επειδή είναι σύμβουλος της ΝΔ, θα πρέπει να παλέψουν για αυτό και ας αφήσουν τις άλλες κουβέντες για το παρελθόν, σημασία έχει το μέλλον, έτσι θα τους τιμήσουμε όλους αν κάνουνε έργο».

«Μιλάμε τώρα μόνο για μία εμπορική γραμμή χωρίς να είναι αμελητέα βέβαια και αυτή αλλά προφανώς πρέπει να αναβαθμιστεί και να συντηρηθεί το δίκτυο από τους Τοξότες μέχρι την Δράμα και μέχρι τις Σέρρες στην συνέχεια, δεν το συζητάμε αυτό και πολύ περισσότερο από τους Τοξότες μέχρι την Αλεξανδρούπολη γιατί έχει εγκαταληφθεί. Η αναβάθμιση του δικτύου είναι και αυτά χρήματα από το τεράστιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σας ανέφερα, τα european facilities και αναρωτιέμαι γιατί δεν το παλεύουμε, η χρηματοδότηση είχε βγει, μάλιστα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταφέρει αρκετά καλά στον τομέα αυτό ο κ. Σπίρτζης, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό που συνέβη τότε και φυσικά η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το είχε παλέψει το θέμα αυτό. Τώρα γιατί η κυβέρνηση με τον 41% δεν το προχωράει άραγε; Αρχίζω να αναρωτιέμαι τώρα που παραχωρήθηκε η Εγνατία οδός μήπως όλο αυτό γίνεται για να συνεχίσει να παίρνει διόδια η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε την Εγνατία και να μην έχουμε άλλου είδους μεταφορικές δυνατότητες. Αυτό είναι απαράδεκτο και σκανδαλώδες και δεν πρέπει να συμβεί».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles