19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Με την αξία μας για τις αξίες μας και μπροστά τον πολιτισμό, εμείς είμαστε το κέντρο χωρίς πρόσημα και συνοδευτικά»

Θέλουμε να φτιάξουμε ξανά μία Ευρώπη των αρχών και των αξιών με τις οποίες χτίστηκε επεσήμανε σε συνέντευξη του ο εκδότης Βασίλης Χατζηιακώβου, υποψήφιος με το κόμμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο ίδιος μίλησε για τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών, την στείρα πολιτική αντιπαράθεση με όρους εντυπωσιασμού και την απουσία της χώρας μας από σημαντικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

«Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη περίοδο, κορυφώνεται η χαρμολύπη, στις εκκλησιές μας βγήκε ο νυμφίος και καλό θα ήταν να βιώσουμε όλοι το θείο πάθος για να φτάσουμε στην καλή ανάσταση. Για εμάς πρόταγμα είναι η Ευρώπη των αξιών και πρέπει να επανέλθει η Ευρώπη στις αξίες, αυτό πιστεύω και πιστεύω στο ρόλο των Ελλήνων στην υπεράσπιση των αξιών. Για αυτό έχω βάλει σύνθημα με την αξία μας για τις αξίες μας και μπροστά τον πολιτισμό».

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας έμπειρος πολιτικός, με γνωστή πορεία και διαδρομή, φυσικά προυπήρχε γνωριμία μεταξύ μας, έχω προτέρημα να ζω και να δημιουργώ στο κέντρο των Αθηνών 40 περίπου χρόνια οπότε έχω σχέση σε και με όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού και την δημιουργίας αλλά και με τους ανθρώπους και τα πρόσωπα της πολιτικής μας ζωής. Ήταν εξαιρετικά τιμητική η πρόσκληση για να μπω εγώ σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα, αλλά πρωτίστως για μένα ήταν θέμα αισθητικής να βρεθώ μαζί με τον Α. Λοβέρδο και τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Όλοι οι υποψήφιοι μας είναι πρόσωπα οι οποίοι προέρχονται από το χώρο της επιστήμης, από το χώρο της αγοράς, πρόσωπα με διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι που διακρίνονται για την σοβαρότητα και την ποιότητά τους».

«Να ξαναζωντανέψουμε τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης, αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος μας και επειδή 40 χρόνια διακονώ και υπηρετώ το πολιτισμό και την παιδεία προσπαθώ να υπερασπίζομαι την πολιτιστική μας κληρονομιά και να ζω, να αναπνέω μέσα από τη δική μας πνευματικότητα, τη δική μας ξεχωριστή πνευματικότητα, του Αιγιακού χώρου. Οι καταβολές μου είναι από τη Μικρασία από τον πατέρα μου και από την Βόρεια Ήπειρο από την μητέρα μου. Όλα αυτά έχουν να κάνουν σχέση με τις ρίζες μας, με τον πολιτισμό που κουβαλάμε, με τον πολιτισμό ως κουλτούρα, όλες αυτές οι καταβολές αν μπορέσουν να μετουσιωθούν ως μία πρόταση πολιτισμού και να το παλέψουμε μέσα στην Ευρώπη να δείξουμε και να κάνουμε τη διαφορά».

«Βλέπετε ότι σε αυτή τη μάχη των εκλογών κυριαρχεί η μικροπολιτική για εσωτερική κατανάλωση, δεν υπάρχουν προτάγματα, θυμάστε παλιότερα τα προτάγματα όπως το σύμφωνο σταθερότητας, την κοινή νομισματική πολιτική ή ότι αλλάζει ο παραγωγικός ιστός ή το παραγωγικό μοντέλο. Υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο σε αυτή την άσκοπη αντιπαράθεση ή κυριαρχεί ο εντυπωσιασμός; Υπάρχει ένας πόλεμος ορατός και αόρατος και μαζί υπάρχει ένας επικίνδυνος αντισυστημισμός και όλοι αυτοί μαζί προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι κέντρο. Εμείς ως νεοφυής παράταξη θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ένα κόμμα αρχών με συνεισφορά στο δημόσιο λόγο και στον πολιτικό λόγο που βλέπουμε ότι εκχυδαΐζεται, καταρρακώνεται και εξαϋλώνεται από όλους αυτούς που προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι το κέντρο. Εμείς είμαστε το κέντρο χωρίς πρόσημα και συνοδευτικά».

«Θα πρέπει να είναι η απάντηση η παιδεία, ο πολιτισμός, μαζί με τη λύση του τεράστιου δημογραφικού θέματος, ξέρετε τι είναι να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στην δύση της δύσης; Δεν πρέπει να το ζήσουμε αυτό, ενώ υπάρχουν τα εφόδια για όλα αυτά. Στην Ευρώπη αυτή την στιγμή ασχολούνται με τον ψηφιακό κόσμο και το μέλλον, που είναι το πρόταγμα αυτό, που είναι οι πολιτικές για αυτό, η ψηφιοποίηση έρχεται μέσα από πολύ σημαντικά νομοσχέδια τα οποία περνάει η ευρωβουλή και καθιστά εξαιρετικά σημαντική την ευρωβουλή για το μέλλον όλων των Ευρωπαίων. Ξέρετε πρόσφατα έχουν περάσει ένα νομοσχέδιο για την τεχνική νοημοσύνη η οποία που θα μας πάει; Θα πάει την ανθρωπότητα σε θετικές καταστάσεις ή θα βλάψει την ανθρωπιά μας; Η Ευρωπαϊκή Ενωση ασχολείται με αυτό με πρωτοπόρο τρόπο, που είμαστε εμείς; Που είναι οι προτάσεις των κομμάτων μας;».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles