19.4 C
New York
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Buy now

«Να στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο αυτούς που εκπροσωπούν τη φωνή μας, δυνατές φωνές και όχι φωνές για… δημόσιες σχέσεις»

Ανάμεσα σε κοσμογονικές αλλαγές στον πλανήτη και την Ευρώπη αλλά και σημαντικές προκλήσεις εντός και εκτός των τειχών είναι κρίσιμο το ποιους θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν στο κορυφαίο όργανο της Ε.Ε., το ευρωκοινοβούλιο. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στον Alpha Radio ο Γιάννης Κουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, αναλύοντας τις δικές του σκέψεις για την Ευρώπη αλλά και τα πολιτικά προτάγματα εν όψει των εκλογών του Ιουνίου.

«Θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η προεκλογική περίοδος γιατί όλοι οι πολιτικοί οργανισμοί που συμμετέχουν και ιδιαίτερα αυτοί που είναι στο κοινοβούλιο σήμερα και εκφράζονται μέσα από τη Βουλή, να ακούσουμε τα επιχειρήματα τους, την ελληνική πραγματικότητα, το τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά πρέπει να δούμε και το τι Ευρώπη θέλουμε. Διότι η Ευρώπη δεν είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι, είναι οι τοπικές κοινωνίες, είναι οι πόλεις, είναι τα χωριά, είναι οι εργαζόμενοι είναι οι αγρότες, είναι οι εργάτες, είναι οι επαγγελματίες, είναι οι επιστήμονες, αυτό είναι και έτσι πρέπει λοιπόν να προσδιορίσουμε και με βάση τα σημερινά δεδομένα, γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι κατακερματισμένος, υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές απειλές και αυξάνονται και συνεχώς οι προκλήσεις και ιδιαίτερα αυτό που θα συναντήσουμε κάθε μέρα μπροστά μας, όπως εμείς έντονα στην Κρήτη, η κλιματική αλλαγή. Το λέω γιατί εδώ έχουμε ήδη μία τεράστια ανομβρία που θα προκαλέσει πλείστα προβλήματα».

«Όλα αυτά λοιπόν απαιτούν γνώση, απαιτούν εμπειρία, απαιτούν πάνω από όλα διεκδίκηση, ισχυρές φωνές και συλλογικές λύσεις. Έτσι και γω συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και δίπλα στον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη για να καταθέσω και τη γνώση μου και την εμπειρία μου και την δυνατότητα που έχω να αγωνίζομαι από πάρα πολύ μικρό παιδί, διότι υπήρξα και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πρόεδρος πρωτοβάθμιων σωματείων και ως εργαζόμενος με πάρα πολλούς αγώνες στην πλάτη μου. Μου αρέσει να αγωνίζομαι μαζί με το λαό για το λαό, μαζί με τους πολίτες για τους πολίτες και συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια γιατί πιστεύω ότι η ανανέωση της Ευρώπης χρειάζεται και πρέπει να αποτελεί εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας όπου κανείς δε πρέπει να μείνει πίσω».

«Τόσο η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή αγροτική οικονομία εξαρτώνται πάρα πολύ και επηρεάζονται από τις πολιτικές της Ε.Ε και τις χρηματοδοτήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής και είδατε τώρα ότι υπήρξαν κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που αυτά πρέπει να καταλάβει κανείς σοβαρά υπόψη του γιατι πρέπει να εξασφαλιστεί μία σταθεροποίηση των αγροτών, μία διασφάλιση της αλυσίδας εφοδιασμού προς τους πολίτες και απαιτείται μία αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη θα έλεγα της ευρωπαϊκής οικονομίας που όμως σήμερα είναι αμφίβολο αν εκπληρώνει τους στόχους της από την ιδρυτική συνθήκη για τις ΚΑΠ. Βλέπουμε κάθε χρόνο να μειώνεται ενώ είχαμε ξεκινήσει με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».

«Στην Ευρώπη θα κυριαρχήσουν τέτοια ζητήματα όπως και ζητήματα που να αφορούν τη Θράκη, την ανάπτυξη του ευρωστρατού, που είναι κρίσιμα, δεν μπορεί να λέμε ότι είμαστε ενωμένη Ευρώπη και η Ελλάδα να δίνει τόσα χρήματα σε εξοπλισμούς, ενώ θα μπορούσε αν υπήρχε ο ευρωστρατός και εγγυόταν τα σύνορα της χώρας και της Ευρώπης να διατίθενται αυτά τα χρήματα για την παιδεία ή την υγεία, για τις συντάξεις κτλ. Αρα οι πολίτες πρέπει να κρίνουν, να συγκρίνουν και να στείλουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αυτούς που πραγματικά τους εκφράζουν, αυτούς που εκπροσωπούν τη φωνή τους, και πρέπει να στείλουν δυνατές φωνές και όχι φωνές για… δημόσιες σχέσεις. Είναι και κρίσιμη και ενδιαφέρουσα η εκλογική αυτή αναμέτρηση».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα που διαχρονικά έχει πολιτευτεί με μεγάλη ευθύνη, με θέσεις και με υψηλό επίπεδο στελεχών και συμμετοχής στο δημόσιο διάλογο, λέμε ότι πραγματικά και η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, με σχέδιο, με ένα όραμα αξιόπιστο και χρειάζονται μέσα σε αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές που γίνονται να κάνουμε βαθιές τομές παντού. Έχουν παρέλθει 15 χρόνια από την οικονομική κρίση του 2009 και όμως το ΑΕΠ της χώρας και φυσικά η ευημερία των Ελλήνων δεν έχει επανέλθει, παρά το ότι την πλήρωσαν, πραγματικά την πλήρωσαν την κρίση, δεν έχει επανέλθει ακόμα στα επίπεδα πριν την κρίση!».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles