25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Να κάνουμε έναν φορέα διαβούλευσης με το αρμόδιο όργανο των εκπροσώπων των Αμεα στην Καβάλα»

 

Το όραμα του για έναν άτυπο αλλά μόνιμο θεσμό διαβούλευσης για τα θέματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Καβάλα ανέλυσε μιλώντας στον Alpha Radio ο υποψηφίος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Θ. Μουριάδη, Παναγιώτης Μαμτσαδελης. Η πρόταση αυτή μάλιστα συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι κ.κ. Μουριάδης και Μαμτσαδέλης με τα μέλη του Ν.Σ. Αμεα Καβάλας.

«Θέλουμε να κάνουμε έναν φορέα διαβουλεύσης με το αρμόδιο όργανο των εκπροσώπων των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Καβάλα, προέκυψε από την καθημερινότητα την ίδια, από τη συζήτηση που είχα και με τον κ. Κρεμύδα προσωπικά και τις συζητήσιες με τον δήμαρχο Καβάλας. Αυτή η σκέψη εξελίχθηκε σε πρόταση, έγινε δεκτή από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ και ευελπιστώ να γίνει ένας θεσμός δημοτικός, πέρα από διοικήσεις του δήμου και του Συλλόγου να είναι ένα άτυπο συμβουλευτικό όργανο πολύ ουσιαστικό όμως, που θα αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από τις λιγότερο σημαντικές έως τις πολύ σημαντικές και άμεσα αναγκαίες ώστε σε κάποια χρόνια από τώρα –δε θέωρω οτι μπορούμε να δούμε θαύματα στην καθημερινότητά μας σε λίγο χρονικό διάστημα- αλλά με σταθερά βήματα σε κάποια χρόνια από τώρα η Καβάλα να γίνει προσβάσιμη πραγματικά για όλους, να λυθούν σημαντικά προβλήματα που αφορούν και στους δρόμους αλλά και σε πολλές εγκαταστάσεις δημόσιες, από υπηρεσίες μέχρι σχολεία. Ήδη εντάχθηκε το 12ο σχολείο σε πρόγραμμα από τη διοίκηση Μουριάδη για παρεμβάσεις ύψους 320 χιλιάδων που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα των Αμεα σε χώρους των δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας. Παρεμβάσεις θα υπάρξουν και στο φρούριο όταν με το καλό ανοίξει θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη που δεν υπήρχε πριν και φυσικά έχουμε και μικρότερα έργα τα οποία βοηθούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

«Η μετατροπή τους σε προσβάσιμα ξεκίνησε από τα δημοτικά σχολεία, για το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας που είναι ένα παλιό κτίριο έχει αλλάξει πρόσφατα η χρήση του και έχουν γίνει ενέργειες λαο διαβουλεύσεις μεταξύ της τεχνικής υπηρεσίας και του νομαρχιακού συλλόγου Αμεα ώστε να υπάρχει το ασανσερ και να εξυπηρετούνται αυτοί οι άνθρωποι που είναι αυτονόητο να γίνει και θα γίνει, θα επιδιώξουμε τα ήδη υφιστάμενα κτίρια και στις υπηρεσίες να υπάρχει προσβασιμότητα, είναι κάτι που ξεκίνησε είναι κάτι που είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία και η βούληση. Αυτό το πρόγραμμα είναι από το Φιλόδημος είναι πολύ σημαντικό, αφορά όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας».

«Στην συνάντηση που είχαμε στο Ν.Σ Αμέα για να συζητήσουμε αυτή την πρόταση έδειξαν ότι υπάρχει μία καλή ανταπόκριση από το σημείο που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του Θ. Μουριάδη από το 2019 έως σήμερα. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουνε για αυτό και συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε και ελπίζουμε ότι ο Θ. Μουριάδης θα κάνει πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο όμως θα πρέπει να αγκαλιαστεί και από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και από τις μελλοντικές διοικήσεις των επόμενων θητειών. Μακάρι μέχρι το 2030 να έχουν λυθεί όλα και να μην υπάρχει η ανάγκη για μια επιτροπή που θα προωθεί και θα διεκδικεί τα αυτονόητα».

«Το όργανο αυτό θα συζητηθεί το πώς θα συσταθεί με τη νέα δημοτική αρχή που είναι το σωστό, εγώ είμαι ένας νέος άνθρωπος, πρώτη φορά κατεβαίνω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και θεώρησα καθήκον μου κάποιες προτάσεις τις οποίες σκέφτηκα, προτάσεις που θα εξελιχθούν σε προτάσεις της δημοτικής παράταξης αρχικά και συνέχεια της διοίκησης του δήμου να τις καταθέτω στο δημόσιο διάλογο. Αυτό και έγινε τώρα και ελπίζω ότι με τη νέα διοίκηση του δήμου Καβάλας που φρονώ να είμαστε εμείς αλλά και με τη βοήθεια του Ν.Σ. Αμεα αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα εξελιχθεί και θα γίνει ένας θεσμός προς όφελος των συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles