«Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά, ο Χρήστος Μέτιος το απέδειξε»

0
363

Ήταν μία σημαντική απόφαση για την οποία σκέφτηκα και στάθμισα πολλά πράγματα είπε μιλώντας στον Alpha Radio ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση του Χρήστου Μέτιου, Κώστας Παπακοσμάς. Ο ίδιος μίλησε για την πορεία της παράταξης από τον αείμνηστο Παυλίδη έως σήμερα, την εμπειρία του Μέτιου στη διοίκηση που τον έπεισε να συμπορευθεί μαζί του και την σημασία της συνεργασίας, στην ουσία της, κρίνοντας πετυχημένη τη συνεργασία Μέτιου τόσο με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όσο και με τον Ανδρέα Καραγιώργη.

«Το αποτέλεσμα και οι προτιμήσεις των πολιτών δεν κρίνονται μόνο από μία συγκέντρωση ή μια από μία γεμάτη αίθουσα. Βεβαίως αυτοί που τολμούν και πηγαίνουν στο ξενοδοχείο με τη μεγάλη αίθουσα προφανώς θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που έρχεται στο κάλεσμα τους, θεωρώ όμως ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα μπροστά όσον αφορά την επικοινωνία και οι μεγάλες εκείνες συγκεντρώσεις που έδιναν ένα τόνο, ένα χαρακτήρα σε μία προεκλογική εκστρατεία είτε βουλευτικών είτε αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι σημεία πια του παρελθόντος. Πιστεύω όμως ότι χρειάζονται ακόμα, είναι κυρίως μία συνάντηση επικοινωνίας των υποψηφίων και των πολιτών όπου εκεί ο επικεφαλής της παράταξής ξεδιπλώνει τις θέσεις του, κάνει τον απολογισμό αν έχει διοικήσει και λέει τι θα κάνει στο μέλλον».

«Ήτανε μία πολύ όμορφη και μία πολύ δυνατή συνάντηση των μελών, των φίλων, των υποστηρικτών της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, των ανθρώπων που πιστεύουν στο μέλλον της περιφέρειας ,πιστεύουν ότι το μέλλον της περιφέρειας πρέπει να είναι σε στιβαρά χέρια και πιστεύουν ότι πρέπει να στηρίξουν ανθρώπους που και γνωρίζουν και έχουν τη δύναμη να πάνε την περιφέρειά μας ένα ακόμα βήμα. Αν με ρωτάτε αυτή τη στιγμή που είμαι υποψήφιος του Χρ. Μέτιου θα πω ναι και έχω σταθμίσει πάρα πολλά πράγματα γιατί δεν είμαι πρωτοεμφανιζόμενος. Πιστεύω ότι η ωριμότητα που έχει αποκτήσει ο Χρήστος Μέτιος με την πολύχρονη ποια διοίκηση της περιφέρειας, κάποια χρόνια από την προηγούμενη διοίκηση του αείμνηστου Παυλίδη και μία τετραετία η όποια τετραετία δεν ήταν εύκολη για όσους γνωρίζουν τα περιφερειακά δρώμενα, δεν ήταν καθόλου εύκολη και προφανώς επιζητά και για αυτό όλοι εμείς συμπορευόμαστε μαζί του, μία νέα πενταετία, ιδιαίτερα καθοριστική για το μέλλον και το παρόν αυτής της ιδιαίτερης σημασίας περιφέρειας».

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που τουλάχιστον προσωπικά εγώ συντάσσομαι με τον Χρ. Μέτιο, γνωρίζουν οι πολίτες του νομού Καβάλας την δική μου πολιτική τοποθέτηση και την αυτοδιοικητική μου πορεία, στάθμισα πάρα πολλά πράγματα αποδεχόμενος την πρόταση Μέτιου να συμπορευθούμε, να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ώστε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να ζητήσω τη ψήφο των πολιτών του νομού από τις επαρχίες της Καβάλας του Νέστου και του Παγγαίου. Έτσι λοιπόν με πολύ σοβαρότητα και με πολύ ευθύνη απέναντι στους πολίτες λέω ότι σε αυτή τη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να σταθμίσουμε πολλά πράγματα και να εμπιστευτούμε ανθρώπους που γνωρίζουν, δίνοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα και σε νέους ανθρώπους να ασκήσουν εξουσία, να βγούνε μπροστά και αυτό το ψηφοδέλτιο που έχει ο Χρήστος Μέτιος είναι ένα ψηφοδέλτιο με πολλούς νέους ανθρώπους, κάποιους εγώ τους γνώρισα μόλις πρόσφατα, νέα παιδιά, γυναίκες και άντρες με ένα δυνατό ο καθένας βιογραφικό, με σπουδές, με πολλά εφόδια και με πολλά προσόντα. Ας δώσουν λοιπόν οι πολίτες δύναμη σε αυτούς τους νέους ανθρώπους στηρίζοντας προφανώς και τους έμπειρους και τους παλιούς του ψηφοδελτίου και βλέποντας ποιος είναι μπροστά. Ας δουν η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια, τι θα μας κάνει τα επόμενα και πώς θα πάμε την περιφέρεια μας, πως οι κάτοικοι της περιφέρειας μας θα δούμε κάτι καλύτερο, αυτό που λέμε ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε καλά τι θα ψηφίσουμε».

«Ο Χρήστος Μέτιος έκανε αναφορά και στη συνεργασία που είχε στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του αλλά και στα πρόσωπα τα οποία συμπορεύονται μαζί του και δεν  ανήκουν στον ιδεολογικό χώρο που στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης. Γνωρίζουν όλοι πως πολιτεύτηκα στην αυτοδιοίκηση και μόνο στην αυτοδιοίκηση εδώ και τριάντα περίπου χρόνια με διαφορετικά ψηφοδέλτια από την εποχή του αείμνηστου Λευτέρη Αθανασιάδη, από την εποχή της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που υπηρέτησα στην πρώτη τετραετία του θεσμού, αποδεχόμενος πριν μερικά χρόνια την πρόταση της Φ. Γεννηματά να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιούλη του 2019, παραμένω όμως εραστής της τοπικής – περιφερειακής αυτοδιοίκησης και μπροστά στο καλό των πολιτών θεωρώ ότι τα κόμματα έχουν το ρόλο τους, είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας, όμως οι άνθρωποι πρέπει να συνεργάζονται, να έχουμε σύγκλιση. Αυτό το απέδειξε ο Χρήστος Μέτιος ως παράδειγμα στην περιφέρεια έχοντας δίπλα του τον Ανδρέα Καραγιώργη, τον Κωστή Σιμιτσή, τον Λάκη Γρανά και τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ των εκλογών του Μαΐου του 2019 και αυτή η συνεργασία απέδωσε καρπούς και ο ίδιος και την αναγνώρισε και την προβάλλει. Άρα μόνο με τη συνεργασία και την ένωση δυνάμεων μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ