«Δυσάρεστες και δύσκολες οι αλήθειες όταν εθίζεις τον κόσμο στην επιδοματική πολιτική»

0
410

Το ξεπάγωμα των τριετιών ήταν το όπλο για να σωθεί επικοινωνιακά η ΔΕΘ αλλά με τον τρόπο που κατατέθηκε η τροπολογία, είναι υπό αίρεση και πολλοί την εισπράττουν ως μια απάτη σημείωσε μιλώντας στον Alpha Radio ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ Μανώλης Κοττάκης. Ο ίδιος τοποθετήθηκε για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, για τη νέα σφιχτή οικονομική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και όσα αποφεύγουν να πουν τα συστημικά ΜΜΕ, τροφοδοτώντας τον κόσμο συνεχώς με πληροφορίες για το φαινόμενο Κασσελάκη.

Οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Ήταν η πρώτη δύσκολη ΔΕΘ για τον πρωθυπουργό, υπό την έννοια ότι προηγήθηκαν οι εκλογές, έχει λάβει το 41% και από εδώ και πέρα ο κόσμος, αφού του έδωσε ευρεία εξουσιοδότηση, περιμένει τα υπεσχημένα.  Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, αφού είχε μεσολαβήσει η θεομηνία,  εάν δεν είχε παρουσιάσει τις τριετίες με τον τρόπο που δυστυχώς τις παρουσίασε, επικοινωνιακά δεν θα είχε σωθεί τίποτα, γιατί τα υπόλοιπα ήταν γνωστά.  Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να διατηρήσει εν τίνι μέτρω συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα, δημόσιοι υπάλληλοι, αυξήσεις, συνταξιούχοι, αλλά όχι όλοι, ιδιωτικό τομέα, τριετίες, αλλά με τον τρόπο που κατατέθηκε η τροπολογία, είναι υπό αίρεση και έχω την εντύπωση ότι πολλοί την εισπράττουν ως μια απάτη. Προσπάθησε να συγκρατήσει μια ισορροπία μεταξύ του κόσμου των μισθωτών του δημοσίου τομέα, του ιδιωτικού τομέα  και των συνταξιούχων, από την άλλη έβαλε στο στόχαστρό του τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς να εξηγήσει πόσο θα αυξήσει  τους φορολογικούς συντελεστές, όπως είχε κάνει και ο κ. Κατρούγκαλος προεκλογικά και λιθοβολήθηκε!  ‘Έβαλε το στόχαστρό του τους αγρότες, είπε πώς πρέπει να πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα για τις ζημιές, επίσης έβαλε στο στόχαστρό του ιδιοκτήτες ακινήτων που κάνουν βραχυχρόνιες μισθώσεις, στην πραγματικότητα οι χρήστες  του τουριστικού προϊόντος καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές  της θεομηνίας».

Δυσάρεστες και δύσκολες αλήθειες οι οποίες γίνονται πιο δύσκολες όταν  εθίζεις τον κόσμο στην επιδοματική πολιτική

«Τα επιδόματα που έκοψε έτσι κι αλλιώς θα κόβονταν στο τέλος της χρονιάς με την έννοια ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμόνως ζητούν την περικοπή αυτών των επιδομάτων. Όταν βέβαια συνηθίζεις τον κόσμο στα επιδόματα από την πανδημία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και αρχίζεις να τα κόβεις, προφανώς δημιουργείται αίσθηση, γιατί στην Ελλάδα αν κόβεται χρήμα, θεωρεί ο έλληνας ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επ΄άπειρον!  Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός ότι κατ΄αρχάς δεν θα σας  δίνω αποζημιώσεις, πρέπει να ασφαλίζετε τις επιχειρήσεις σας  και αργότερα και τις κατοικίες σας και το ίδιο πράγμα θα συμβεί και με την πανδημία ή ό,τι άλλο συμβεί στο μέλλον. Είναι δυσάρεστες και δύσκολες αλήθειες οι οποίες γίνονται πιο δύσκολες όταν  εθίζεις τον κόσμο στην επιδοματική πολιτική».

Άλλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και άλλα κατατέθηκαν  στην τροπολογία για τις τριετίες!

Το κράτος πρέπει να παράγει δουλειές, ώστε ο κόσμος να ζει από υγιές χρήμα και όχι με άρρωστο χρήμα. Όταν πανηγυρικά εξαγγέλλεις  το ξεπάγωμα των τριετιών και σε χειροκροτούμε και καταθέτεις τη ρύθμιση στη Βουλή από την οποία προκύπτει ότι το ξεπάγωμα συνδέεται με το ρυθμό μείωσης της ανεργίας , τότε δεν ξεπαγώνουν  και αλήθεια πώς να το εισπράξει αυτό ο πολίτης; Όλες οι εφημερίδες και οι πλέον φιλοκυβερνητικές , όταν είδαν τη ρύθμιση την οποία κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν πίστευαν στα μάτια τους!  Άλλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και άλλα κατατέθηκαν  στην τροπολογία, η τροπολογία δεν ειπώθηκε στη ΔΕΘ και η πολιτική για να είναι στέρεα, βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Αυτό που λείπει από τη χώρα και δεν έχει γίνει, λείπουν οι μεγάλες επενδύσεις, δουλειές δεν ανοίγουν και συνεχίζει το κράτος τα επιδόματα, δηλαδή το κράτος δανείζεται από την επόμενη γενιά. Αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές, αναγκαίες σε κάποιες φορές, αλλά εμβαλωματικές».

Η «επίθεση φιλίας» από τον Ερντογάν

«Αυτό που πρέπει να έχουμε ως προσέγγιση είναι όχι τι ετοιμάζει ο «Σουλτάνος», αλλά τι θα κάνουμε εμείς, θα έπρεπε να έχουμε λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση, δεν την έχουμε και από εκεί ξεκινάνε όλα. Έπρεπε οι 2 πρώτες συναντήσεις που έγιναν να γίνουν η πρώτη με επίσκεψη του υπουργού μας και η δεύτερη με επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στο σπίτι της Τουρκίας απέναντι από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών σε τουρκικό έδαφος; Όλα έχουν το συμβολισμό τους. Τι αναγνωρίζουμε; Προβάδισμα και το ποιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων; Όταν πήγε ο Ελπιδοφόρος στα εγκαίνιά του κτιρίου, παρόντος του Ερντογάν, η κυβέρνηση τον επέκρινε. Την ίδια ώρα στη συνέντευξη που δόθηκε αναγνωρίσαμε ότι έχουμε θέματα εδαφικών διαφορών και εδαφικών δυσκολιών! Αλλά έχει πέσει  τόσο υπνωτικό στους Έλληνες και τόσος Κασσελάκης που σιγά μην απασχολούν τους Έλληνες τι είπε ο πρωθυπουργός στο CNN! Όσο για το Κυπριακό, αυτό δεν μπορεί να αποσυνδεθεί το Κυπριακό, από τα συμφέροντα του ελληνισμού, το στρατηγικό βάθος της Ελλάδας είναι στην Κύπρο, αυτή είναι πάγια θέση μας. Η προϋπόθεση για την επιτάχυνση και την επίλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ήταν η επίλυση του Κυπριακού. Οι πληροφορίες που δημοσιεύσαμε στην Εστία  την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι οι Τούρκοι θέτουν ως προϋπόθεση για τα ελληνοτουρκικά το Κυπριακό και βέβαια αυτά που είπε ο Ερντογάν στον ΟΗΕ για δυο κράτη δεν είναι αποδεκτά από τους αμερικανούς και αυτό επειδή φοβούνται ότι δυο κράτη θα ευνοήσουν τους Ρώσους, αλλά νομίζω ότι γίνεται διαπραγμάτευση επ΄αυτού, δηλαδή για να αλλάξουν  οι θέσεις του Ερντογάν για τα 2 κράτη και να επιστρέψει στο ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, δικοινοτικό, θα πρέπει να συνδεθούν τα θέματα αυτά με τα ελληνοτουρκικά. Και πώς στα αλήθεια να συνδεθούν αυτά;  Όταν πληροφορίες της Εστίας από βιβλίο  για τον Αναστασιάδη  αναφέρουν  ότι πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και  ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να σταματήσουν οι γεωτρήσεις κατ΄εντολή του  Ερντογάν, εμείς ακόμη συζητάμε αν είναι αποσυνδεμένο το Κυπριακό από τα ελληνοτουρκικά. Όταν θα μάθουμε τι συνέβη στον Έβρο, στην Αγχίαλο, ακόμη και στη Λιβύη τότε θα ξυπνήσουμε από τον  βαθύ ύπνο. Κάποιοι προσπαθούν να κατασκευάσουν νέο λαό με επιδόματα και κινητά!».

Το τελευταίο τρίμηνο συμβαίνουν στην Ελλάδα αφύσικα πράγματα

Θα κάνει τον κύκλο του ο Κασσελάκης και θα κλείσει μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές. Το τελευταίο τρίμηνο συμβαίνουν στην Ελλάδα αφύσικα πράγματα. Το πρώτο αφύσικο πράγμα είναι ότι η κυβέρνηση πήρε 41% και εξαφανίστηκε η αντιπολίτευση από προσώπου γης. Το δεύτερο αφύσικο  που έχει συμβεί είναι ότι κάποιος που τον Ιούνιο ήταν απλός πολίτης, φιλοδοξεί τον Σεπτέμβριο να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή να γίνει στρατηγός πριν γίνει συνταγματάρχης, λοχαγός, δεκανέας και απλός οπλίτης. Αυτό η κοινωνία δεν το χειροκροτεί, αλλά το δέχεται γιατί είναι πιο εύπεπτο από το να ασχολείται με τα πτώματα των ελλήνων στρατιωτών στη Λιβύη. Πέρα και πάνω από τον Κασσελάκη πρέπει να κοιτάξουμε τον αστείρευτο και απέραντο κυνισμό και τη διάθεση για πλάκα, κάναμε εκλογές ΤΙΚ ΤΟΚ, για πλάκα, για τις οποίες δεν συζητήσαμε κανένα θέμα από αυτά που σήμερα συζητάμε, ζούμε στην εποχή του κυνισμού και της πλάκας στην εποχή που χρειάζεται αφύπνιση. Εγώ την κ. Αχτσιόγλου τη ρώτησα αν πρέπει να αυξηθούν στα 12 ναυτικά μας μίλια επιμόνως και δεν απάντησε και δεν απάντησε γιατί δεν το θέλει. Φταίνε οι αμερικανοί γι αυτό; Φταίνε οι αμερικανοί που ο κ. Κασσελάκης ζητά επαγγελματικό στρατό την ώρα που οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου; Έγραψα προχθές ότι σε κάθε έναν που ζητά να γίνει πρωθυπουργός, πρέπει να μπαίνει ρήτρα πατριωτισμού πλέον, κάποτε αυτό πλεόναζε, το θεωρούσαμε αυτονόητο. Αλλά εμείς ασχολούμαστε με γελοία πράγματα, σε μια γελοία χώρα.  Φιλοξενήσαμε μια συνέντευξη της κ. Μισσιριάν για την βουλγαροποίηση της Καβάλας, και εδώ κοιμούνται όλοι τον ύπνο του δικαίου, τελικά δεν αποτιμώνται όλα σε ευρώ, αλλά σε αξίες».

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ