«Δεν υπήρχε αναλογικότητα, περισσότερος τουρισμός αλλά χωρίς τα καλύτερα αποτελέσματα στις εισπράξεις»

0
310

Μία πολύ καλή σεζόν αλλά με ισχνά οικονομικά αποτελέσματα ολοκληρώνεται όπως σχολιάζει μιλώντας στον Alpha Radio o πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος. Ο ίδιος μίλησε για μία πρωτοφανή προσέλευση τουριστών αλλά και για την αναντιστοιχία απόδοσης σε κέρδη καθώς οι οικονομικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν στους τουρίστες να… ανοιχθούν ιδιαίτερα.

«Στην Καβάλα είχαμε να ζήσουμε αρκετά χρόνια αυτή την κατάσταση, δηλαδή τη μεγάλη προσέλευση τουριστών, αυτό αποδεικνύεται και από το κυκλοφοριακό που ηταν πολύ επιβαρυμένο αλλά και γενικότερα το βλέπαμε ότι όλοι οι δρόμοι να είναι γεμάτοι από τουρίστες, κάτι το οποίο είχε πολλά χρόνια να γίνει σε αυτό το βαθμό, κάτι το οποίο είχε πολλά χρόνια να γίνει σε αυτό το βαθμό. Σίγουρα οι περισσότεροι ήταν οι Βαλκάνιοι με τον οδικό τουρισμό και υπάρχει η ευκολία ότι σε λίγες ώρες βρίσκεσαι στη θάλασσα στη περιοχή μας».

«Στον τομέα του τι αποτύπωμα αφήνουν όμως, δυστυχώς δεν υπήρχε αναλογικότητα, ναι μεν περισσότερος τουρισμός αλλά δεν είχαμε και τα καλύτερα αποτελέσματα στις εισπράξεις. Αυτό συμβαίνει γιατί και αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται εδώ έχουνε κοινά προβλήματα όπως και εμείς, δηλαδή και αυτοί είναι πιεσμένοι οικονομικά, το βλέπαμε ότι οι παραγγελίες τους δεν ήταν αυτές που ξέραμε, ήτανε μειωμένες και αποφεύγανε τα πολλά έξοδα».

«Ειδικά στο κομμάτι το εμπορικό όπως είναι η αγορά π.χ. τα ρούχα, τα υποδήματα κτλ, δεν υπήρχε μεγάλη δουλειά, για την εστίαση όμως τα παράπονα είναι ότι ναι, είναι πολύ γεμάτα τα τραπέζια αλλά με μικρές παραγγελίες. Και η οικονομική δυνατότητα των τουριστών έχει μειωθεί και έχει γίνει ακριβότερη η χώρα μας, ειδικά η ακρίβεια τόσο στην ενέργεια όσο και στα προϊόντα, από κει και μετά όμως εμείς ως επιχειρήσεις είχαμε και αρκετά μεγάλο κόστος λειτουργίας που οφείλεται στην ακρίβεια και στην ενέργεια. Ετσι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι, παρόλα αυτά όμως λέμε ότι ήταν ένα καλό καλοκαίρι και πήγε καλά όλη η σεζόν».

«Τα λειτουργικά κόστη είναι ανεβασμένα πάρα πολύ, ελπίζουμε σε κάποια μέτρα που θεωρώ θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως κλείσιμο των επιχειρήσεων και αυτό θα φέρει και αύξηση της ανεργίας, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σίγουρα όμως θα είναι δύσκολος ο χειμώνας μετά και από την καταστροφή στο Θεσσαλικό κάμπο η οποία είναι μια μεγάλη περιοχή της Ελλάδας με πλούσια παραγωγή και θα κάνει πολλά χρόνια να επανέλθει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ