Ικανοποίηση και χαμόγελα άφησε πίσω το καλοκαίρι του 2023 στο νησί της Θάσου

0
323

Μπορεί η τουριστική σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της ωστόσο άφησε πίσω ικανοποίηση στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου όπως το νησί της Θάσου, όπου η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έφτασε στο 100%. Την σεζόν, το τι άφησε πίσω της και τις προσδοκίες ενόψει των επόμενων τουριστικών περιόδων ανέλυσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

«Ο στόχος αυτός που είχαμε θέσει έχει επιτευχθεί, η προσπάθεια μας ήταν μέχρι να φτάσουμε τις αφίξεις του 2019 ή να τις ξεπεράσουμε, τις έχουμε περάσει. Επίσης η τουριστική κίνηση όσον αφορά πάντως σε σχέση με το μέσο όρο της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη στη Θάσο. Επομένως από αυτή την άποψη των αφίξεων είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, υπάρχει φυσικά μία υπερσυγκέντρωση τουριστών και αφίξεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα θέλαμε η αύξηση του Ιουλίου – Αυγούστου να ακολουθήσει τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο, αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο και ιδανικότερο».

«Από κει και πέρα όσον αφορά τις εισπράξεις ακόμη δεν έχουμε κάνει το ταμείο για να δούμε πως είναι τα πράγματα, φαντάζομαι στο σύνολο τους θα είναι καλές όσο και του 2019 και πιθανότερα καλύτερες αλλά αυτό θα συμβεί επειδή είχαμε περισσότερες αφίξεις και όχι επειδή οι άνθρωποι αυτοί ξοδέψανε τα περισσότερα χρήματα. Τώρα οι πληρότητες για Ιούλιο Αύγουστο ήταν στο 100%, υπήρχαν μόνο λειτουργικά κενά, ιδίως από 10 Ιουλίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου τα στατιστικά αυτό το δείχνουν ότι όντως οι πληρότητες είναι πολύ μεγάλες».

«Σαφώς και μας αφήνει ικανοποιημένους το φετινό καλοκαίρι, μπορεί κάποιοι επαγγελματίες να μην είναι και τόσο αλλά κοινή συνισταμένη είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό καλοκαίρι. Ο μεγάλος όγκος επειδή είναι Βαλκάνιοι τουρίστες όταν ανοίγουν τα σχολεία των παιδιών τους λογικό είναι ότι φεύγουν. Αυτοί που έμειναν εδώ οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που έρχονται με αεροπλάνο για αυτό εμείς θέλουμε το μείγμα να είναι ισόποσο, ισοβαρές, οι πελάτες από την Ευρώπη να είναι όσοι και από τα Βαλκάνια αλλά αυτό είναι κάτι που δε μπορούμε να το πετύχουμε ακόμα. Δε περιμένουμε ένα δύσκολο χειμώνα, πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές εισπράξεις αυτή τη στιγμή, η μόνη δυσκολία που υπάρχει είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, για αυτό αρκετοί βλέπουμε να κλείνουν τις μονάδες τους νωρίτερα και το κατά πόσο θα έχουνε μείνει εισοδήματα για να γίνουν νέες επενδύσεις. Γιατί όπως ξέρετε οποιαδήποτε επιχείρηση αν δεν κάνει επενδύσεις, απομειώνεται η αξία της και οδηγείται σε μαρασμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ