32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας! Η Καβάλα και οι Φίλιπποι γυρίζουν “σελίδα”!»

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος της κάλπης στις 8 Οκτώβρη, δεν έχει ημερομηνία λήξης η αγάπη μου για την Καβάλα και η ενασχόληση μου με τα κοινά εκμυστηρεύτηκε σε μία εκ βαθέων συνέντευξη του ο επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας», υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος. Σε μία πιο ανθρώπινη πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την εμπλοκή του με την πολιτική πρώτα στην Περιφέρεια, την απόγνωση του κόσμου εν μέσω της οικονομικής κρίσης που τον έκανε να μπει μπροστά διεκδικώντας τον δήμο, τις πρωτοβουλίες που έλαβε τα 10 αυτά χρόνια, αλλά και τις επιθέσεις που δεχθηκε αυτός και η οικογένεια του, τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει γιατί «το σύστημα ξέρει πως όταν εκλεγώ, θα ταράξω τα νερά».

Το καθήκον μας ήταν να βοηθάμε, να προτείνουμε και να ελέγχουμε την διοίκηση

«Είναι ένα όμορφο ταξίδι, το έχω κάνει το 2014, το έχω κάνει το 2019 και τώρα το 2023, για μας είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε κάθε φορά να το οργανώνουμε καλύτερα για να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Νιώθουμε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι γιατί ο κόσμος μας τίμησε την πρώτη φορά με 14%, το 2019 μας έδωσε σχεδόν 22% και τώρα νομίζω θα έχουμε το δικαίωμα και εμείς να ασκήσουμε διοίκηση και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Λέει πολλά νομίζω η ανοδική πορεία η δική μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έτσι όπως αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα φέρνοντας εδώ ειδικούς, κάνοντας διάφορες ημερίδες, ασχοληθήκαμε σωστά και έμπρακτα με τα προβλήματα της πόλης, με το πέσιμο της γέφυρας είτε με την ανάπτυξη του τόπου, για το κυκλοφοριακό, πρόσφατα κάναμε στο Επιμελητήριο με τον πρώην υπουργό κ. Βούγια για την ανάπλαση της πλατείας καπνεργάτη γιατί θέλουμε να δώσουμε μία λύση και είπαμε να γίνει η οδός Αβέρωφ ήπιας κυκλοφορίας, ασχοληθήκαμε με όλα τα θέματα για να μπορέσουμε να έχουμε άποψη, γιατί εμείς τα στελέχη που έχουμε και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, έμπειρα στελέχη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν εξωτερικοί συνεργάτες από άλλη πόλη και επιστήμονες, νομίζω ότι συνεργαστήκαμε σωστά με τοπικούς φορείς και προσπαθήσαμε έστω και από την μεριά της αντιπολίτευσης να υπηρετήσουμε σωστά την κοινωνία και να κάνουμε το καθήκον μας. Να βοηθάμε, να προτείνουμε και να ελέγχουμε την διοίκηση».

Η ενασχόληση με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση

«Το έναυσμα να ασχοληθώ μου το έδωσαν φίλοι, ο Κ. Παπακοσμάς και ο Α. Γρανάς μου είπαν Μακη κάνουμε μία προσπάθεια στην περιφέρεια, δεν εχουμε κάποιον επιχειρηματία, θα θέλαμε να είστε μαζί μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δεύτερο βαθμό. Ήταν οι πρώτες καλλικρατικές περιφέρειες το 2010, δε μου πήρε χρόνο να το σκεφτώ, μετά από 10 χρόνια σχεδόν χρόνια οικονομικής κρίσης έχουμε όλοι ένα καθήκον ιερό, να μπορέσουμε τους συνεργάτες, τους συμπολίτες μας, τους συνανθρώπυος μας να έχουμε μία αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες και σε περιφερειακό επίπεδο για να μπορέσουμε να στηρίξει ο ένας τον άλλον και να αντέξουμε. Η χώρα μας από το 2008 ξεκίνησε μια οικονομική κρίση που ήταν μοιραία για πολλά καταστήματα, επαγγελματίες και οικογένειες, φτωχοποιήθηκε πολύς κόσμος, κλείσανε επιχειρήσεις, έμεινε κόσμος άνεργος, και είπα ότι πρέπει να σηκώσουμε μανίκια όσοι μπορούμε, όσοι έχουμε το χρόνο και τη διάθεση και αντλούσα δύναμη μέσα από τις δυσκολίες και λέω θα συμμετέχω στην εθνική προσπάθεια θέλοντας το καλύτερο για τις γενιές που έρχονται, μεγαλώνοντας και γω δύο κορίτσια και είπα θα αγωνιστώ, όχι μόνο για το δικό μου σπίτι αλλά και για το γενικότερο κοινό καλό. Έτσι είπα ναι και έγινα περιφερειακός σύμβουλος με την πρώτη μου φορά, μέσα σε 25 μέρες».

Εδώ μεγαλώνουμε, εδώ εργαζόμαστε, για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε, είναι ο τόπος της ζωής μας

«Αποφάσισα να πάω στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης γιατί αντιλήφθηκα ότι το περιφερειακό συμβούλιο περισσότερο είχε ένα γνωμοδοτικό χαρακτήρα που δεν μου ταίριαζε εμένα. Επίσης στο περιφερειακό συμβούλιο δεν είχες την αμεσότητα με τον κόσμο, αυτό εμένα με γεμίζει και μου δίνει δύναμη. Αργότερα αποφάσισα να μπω μπροστά να πάμε για να διεκδικήσουμε το δήμο Καβάλας, έξω από κόμματα και χρώματα, ξεκινήσαμε μετά την απογοήτευση αυτή που είχα στο δεύτερο βαθμό μέσα σε ένα χρόνο μέσα να ξεκινήσω συζήτηση εδώ με Καβαλιώτες, άνθρωποι μέσα από διάφορα κοινωνικά στρώματα, επαγγελματίες, ανεξάρτητα και γνήσια να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το δήμο Καβάλας. Όμως ο καθένας στο τέλος έλεγε μα να μην εκτεθώ, μα δεν μπορώ, τι θα πουν, να μη χάσω τη δουλειά μου, και λέω εντάξει θα μπω μπροστά να διεκδικήσουμε το δήμο, με νοιάζει το αποτέλεσμα, όλοι θέλω να έχετε στο μυαλό ότι υπηρετούμε το κοινό καλό και όχι τα προσωπικά μας συμφέροντα. Αυτό συμφωνήσαμε και ξεκινήσαμε το 2013 στους Φιλίππους που ανακοινώσαμε την παράταξή μας «Δήμος Καβάλας, ο τόπος της ζωή μας». Αυτό τον τίτλο της παράταξης σκέφτηκα γιατί μου έβγαινε μέσα από την ψυχή μου, ότι εδώ μεγαλώνουμε, εδώ εργαζόμαστε, για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε, είναι ο τόπος της ζωής μας».

Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για το Μάκη Παπαδόπουλο στην ενασχόληση του με τα κοινά

«Δυστυχώς δέχομαι επιθέσεις από το 2014 και το 2019 και τώρα, προσωπικές επιθέσεις, όχι μόνο σε μένα αλλά και στη γυναίκα και τα παιδιά μου, η πολιτική θέλει πολιτικά επιχειρήματα. Η προσωπική ζωή του καθενός είναι δική του υπόθεση, το σύστημα ξέρει ότι εγώ θα ταράξω τα νερά όταν θα γίνω δήμαρχος και ξέρουνε ότι εγώ θα πάω απέναντι σε υπόγειες διαδρομές και κατεστημένα και αυτό δεν το θέλουν. Αυτοί θέλουν πάντα να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια και καταφέρονται εναντίον μου χωρίς πλαίσιο πολιτικής. Μπορεί να ήμουν σκληρός με την κ. Τσανάκα, ή με τον κ. Μουριάδη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί ένιωθα ότι πρέπει να προστατέψω τα συμφέροντα των Καβαλιωτών. Άλλο να είσαι αυστηρός και να κάνεις πολιτική κριτική και άλλο να κάνεις μία προσωπική επίθεση στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Το ταξίδι το έχω συνειδητά αποφασίσει, το αγαπώ και όποιο να είναι το αποτέλεσμα όταν αγαπάς τον τόπο σου, δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για το Μάκη Παπαδόπουλο στην ενασχόληση του με τα κοινά. Η σχέση με τους Καβαλιώτες χτίστηκε με την πάροδο του χρόνου, και το δεύτερο που χτίστηκε είναι γνήσια και ανεξάρτητη, έχουμε μία ομάδα η οποία έχει διάφορες ιδεολογίες, ακόμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχω έχουνε διάφορα ιδεολογικά χαρακτηριστικά όμως πάντοτε για το κοινό καλό είναι ομόφωνες όλες οι αποφάσεις μας».

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles