16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Δεν ζητάμε στήριξη ως φωνή της διαμαρτυρίας, ζητάμε την διοίκηση της περιφέρειας»

Τις βασικές αρχές και προτεραιότητες της παράταξης του εξέθεσε μιλώντας στον Alpha Radio ο Στέργιος Ηλιόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με την παράταξη «ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ». Μίλησε για την διαφωνία με τον Κ. Κατσιμίγα για το αν έπρεπε να συνεχίσει την παρουσία της η παράταξη στο Π.Σ. και τόνισε πως παρότι εμφανίστηκε αργά στον προεκλογικό στίβο, δε ζητά τη στήριξη των πολιτών ως μία φωνή διαμαρτυρίας αλλά ως δύναμη που ήρθε για να διοικήσει.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης οπότε ο καθένας έχει κοντινό του έναν συγγενή του, τον έχει απαξιώσει αυτή η περιφερειακή αρχή με τον τρόπο με τον οποίο διοικεί τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Δεν έχει φέρει αυτό τον βαθμό κοντά στους πολίτες να εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται, ποιες είναι οι αρμοδιότητες της, και ο κόσμος το βλέπει ως έναν απόμακρο θεσμό από τις ανάγκες του, όμως αυτή δεν είναι αλήθεια και μέσα στα στοιχήματα τα οποία θέλουμε εμείς για την επόμενη πενταετία είναι να φέρουμε αυτό το θεσμό κοντά στον κόσμο, να καταλάβει ο κόσμος ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί, ότι μία περιφέρεια είναι ενιαία και πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών ενιαία. Δεν έχουν γίνει βήματα προς την λεγόμενη περιφερειακή συνείδηση δυστυχώς και σε αυτό φταίει πολύ και η νυν περιφερειακή αρχή όμως αυτός είναι ο θεσμός που αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε με αυτή την έννοια περιφερειακή συνείδηση, υπάρχουν βέβαια τα τοπικά προβλήματα που χρίζουν προσοχής αλλά εμείς και από τις περιοδείες που κάναμε καταλάβαμε ότι το 95% των προβλημάτων σε όλη την περιφέρεια είναι κοινά, οπότε κοινά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε».

«Με τον Κ. Κατσιμίγα έχω άριστη σχέση, και έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές. Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά τα οποία έχει πει μες στο περιφερειακό συμβούλιο, στο μόνο που δεν συμφωνήσαμε είναι ότι αυτή η παράταξη πρέπει να έχει συνέχεια, ο Κώστας θεώρησε ότι εφόσον δεν έγινε μία μεγάλη συνεννόηση στο χώρο γενικά της κεντροαριστεράς, ότι δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει αυτή η παράταξη στο Π.Σ. Εμείς όμως τιμώντας το έργο του Κώστα Κατσιμίγα και το έργο των περιφερειακών του συμβούλων αποφασίσαμε να συνεχίσουμε αυτή την παράταξη όχι ως φωνή της διαμαρτυρίας, αλλά η φωνή της λογικής, η φωνή της διεκδίκησης, των προτάσεων για να μπορέσουμε να δώσουμε υπεραξία στην ζωή των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή μας. Μάλιστα προχωρώντας και ένα βήμα παραπάνω δε λέμε στον κόσμο δώστε μας περισσότερη δύναμη, αυτό που ζητάμε, γιατί είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας, σίγουροι για το όραμά μας και το πρόγραμμα μας, αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι η διοίκηση της περιφέρειας».

«Έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να διοικήσουν, έχουμε το απαραίτητο  επιστημονικό προσωπικό, έχουμε το όραμα και το πρόγραμμα για να μπορέσουμε να διοικήσουμε. Από κει και πέρα ξέρουμε τι μας γίνεται, πατάμε στην πραγματικότητα, ότι ξεκινήσαμε αργά, ότι έχουμε ένα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, γιατί πολύς κόσμος επειδή δεν ασχολείται με τις περιφερειακές εκλογές την τελευταία στιγμή θα ψάξει να βρει το τι ακριβώς γίνεται αλλά προσπαθούμε μέρα με τη μέρα, με τις επαφές που κάνουμε με τον κόσμο αυτό το πρόβλημα να το ξεπεράσουμε.

«Το πρόγραμμα αφορά πολλούς τομείς, ξεκινάμε από τον πρωτογενή τομέα που είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας, εδώ θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε περισσότερο τα επιφανειακά ύδατα με φράγματα και αρδευτικά δίκτυα, γιατί ενώ έχουμε πάρα πολύ καλή γη, δεν έχουμε χαμηλό κόστος παραγωγής και έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιοχή μας. Στον δευτερογενή τομέα με αιχμή τον τουρισμό πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες υποδομές και ένα νέο αφήγημα ένα νέο όραμα, ώστε να φέρνουμε περισσότερο κόσμο στην περιοχή μας και με περισσότερα έσοδα για την περιοχή. Εκτός από τον τουρισμό της θάλασσας, πρέπει να δημιουργήσουμε και εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός που τα έχουμε αφήσει πάρα πολύ πίσω. Στην κοινωνική πολιτική πρέπει να βοηθήσουμε πολύ ένα πληθυσμό που είναι ιδιαίτερα γερασμένος αλλά το βασικό είναι η αναστροφή του brain drain των νέων ανθρώπων που φεύγουν στο εξωτερικό».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles