22.4 C
New York
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Buy now

“Οποιος πηγαίνει απέναντι στο Χρήστο Μέτιο, πηγαίνει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη”

Η ΝΔ εχει αποφασίσει να παρέχει στήριξη μόνο για τους 13 περιφέρειες της χώρας και τους 3 μεγάλους Δήμου και οποιαδήποτε συζήτηση έξω από αυτό είναι εκτός της κεντρικής γραμμής που καθόρισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης. Αυτή η δήλωση ήλθε σε απάντηση των ανοικτών προτροπών του Γ. Καλαντζή οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ αλλά και οι βουλευτές της να υποστηρίξουν ανοιχτά τον Μ. Παπαδόπουλο στον δεύτερο γύρο για να μη βαφτεί ξανά η Καβάλα πράσινη. Τέλος για τις περιφερειακές εκλογές τόνισε με νόημα πως όποιο κομματικό στέλεχος πηγαίνει απέναντι στο Χρήστο Μέτιο, πηγαίνει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στηρίξεις δόθηκαν για τις 13 περιφέρειες που δώσαμε πολιτικά χαρακτηριστικά και δώσαμε και τρία χρίσματα στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα τα οποία είδαμε την περασμένη Κυριακή επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Το τοπίο το οποίο διαμορφώθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες στις εθνικές εκλογές όχι μόνο δεν έχει αλλάξει, αλλά η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ακόμα πιο ενισχυμένη. Οι πολίτες εμπιστεύονται το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ και του πρωθυπουργού και αυτά παρά τις δυσκολίες της εποχής και της συγκυρίας, οι πολίτες έδειξαν να αναγνωρίζουν τις κυβερνητικές προσπάθειες. Ο μόνος δρόμος για ένα καλύτερο αύριο είναι αυτός που βαδίζουμε αλλά με ακόμα πιο μεγάλη ταχύτητα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακούει τις ανησυχίες, ακούει τα παράπονα, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ειδικά η ακρίβεια που μας ταλαιπωρεί. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα και η καθημερινότητα και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

«Οι τρεις άλλοι Δήμοι του νομού, η Θάσος, το Παγγαίο και ο Νέστος κρίθηκαν με πολύ μεγάλες διαφορές και συγχαρητήρια στους κ. Μιχαηλίδη, Αναστασιάδη και Κυριακίδη, σε ότι αφορά τώρα τον Δήμο της Καβάλας οι πολίτες αποφάσισαν, αποφάσισαν στο δεύτερο γύρο να είναι οι κ. Μουριάδης και Παπαδόπουλος, οι πολίτες την προσεχή Κυριακή θα επιλέξουν βλέποντας τα προγράμματα και των δύο υποψηφίων, η ΝΔ δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή σε αυτή την διαδικασία. Διάβασα και εγώ τις δηλώσεις του κ. Καλαντζή, δεν με βρίσκουν σύμφωνο, τις ακούω πάντα με σεβασμό αλλά δεν σημαίνει ότι πάντα συμφωνούμε, δε μπορούν οι βουλευτές της ΝΔ να βγουν και να τοποθετηθούν υπέρ του ενός ή του άλλου με δεδομένο ότι η κεντρική κατεύθυνση του πρωθυπουργού είναι ότι αφήνουμε τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν μόνες τους. Άρα επομένως δεν υπάρχει μία υποψηφιότητα  η οποία προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία και να υπήρχε, από την στιγμή που η κεντρική γραμμή είναι αυτή δεν θα μπορούσα να την ξεπεράσω. Μάλιστα οι δηλώσεις του κ. Καλαντζή θα έλεγα ότι είναι ατυχείς, δεν έχει κανέναν λόγο και κανένα ρόλο να κάνει τέτοιου είδους τοποθετήσεις, είναι απέναντι στην κυβερνητική γραμμή, είναι απέναντι στη γραμμή του πρωθυπουργού και μου προξενεί εντύπωση πρέπει να σας πω γιατί είναι σύμβουλος όπως λέει του πρωθυπουργού, θα περίμενα να είναι στη γραμμή του πρωθυπουργού. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα λεγόμενα μας, αυτή είναι η άποψή μου είναι πάρα πολύ καθαρή. Εγώ έχω μία πολύ πιο προωθημένη άποψη και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της διαδρομής εκεί θα φτάσουμε, δηλαδή πλέον τα κόμματα να είναι έξω, μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση και στον Α’ και στον Β’ βαθμό.

«Το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βλέπετε ότι πλέον δεν υπάρχουν ούτε στηρίξεις, ούτε χρίσματα σε Δήμους πέραν από τους 3 μεγάλους Δήμους της χώρας και δώσαμε πολιτικά χαρακτηριστικά στις περιφερειακές εκλογές γιατί οι επιλογές των δεκατριών υποψηφίων μας ήταν επιλογές που σύμφωνα με τον πρόεδρο ήταν επιλογές οι οποίες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την δυνατότητα που θέλουμε να δώσουμε μέσα από τις περιφέρειες στην ανάπτυξη, αλλά στο τέλος της διαδρομής και το θέλουν και οι πολίτες να επιλέγουν έξω από τα στενά κομματικά όρια, να επιλέγονται οι άξιοι και οι ικανοί που μέσα από τα προγράμματά τους θα αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη συνολικά της χώρας. Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι ο πρώτος βασικός πυλώνας για τους πολίτες την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας τους, δε μιλάω για ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους, τα έργα που πρέπει να γίνουν η καθημερινότητα της πόλης, είναι πράγματα τα οποία οι δήμαρχοι τα επωμίζονται, για αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό αυτός ο πυλώνας να μην στενάζει κάτω από την κομματική πίεση. Η κοινωνία ωριμάζει και ο Μητσοτάκης έχει κάνει άλματα στον τομέα αυτό, αν θυμάστε μέχρι που έγινε αρχηγός τα προηγούμενα χρόνια είχαμε λίγο-πολύ χρίσματα και στηρίξεις και αυτό πλέον ειδικά σε αυτές τις εκλογές του 2023 εξέλειπε».

«Οι πολίτες προσφάτως επέλεξαν ξανά μία κυβέρνηση με λάθη παρά μία λάθος κυβέρνηση, γιατί άκουσαν προτάσεις είδαν ότι υπάρχει προοπτική και επανερχόμενος στο ζήτημα των περιφερειακών εκλογών, νομίζω ότι οι πολίτες της περιφέρειας ΑΜΘ αυτό είδαν στο πρόσωπο του κ. Μέτιου. Από το 2017 – 18 που μετά την μεγάλη απώλεια του Παυλίδη ανέλαβε τα ηνία της περιφέρειας αρχικά από τους περιφερειακούς συμβούλους και μετά έπειτα από τις εκλογές του 2019, είμαι δίπλα στον κ. Μέτιο, τον στηρίζω, έχω πολιτικό κόστος μην έχετε καμία αμφιβολία γιατί δεν τον στηρίζουν όλοι άσχετα τι δηλώνουν δημόσια. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που έφτασα να είμαι βουλευτής χωρίς να είμαι πορφυρογέννητος, δεν μου παραδόθηκε εμένα καμία έδρα, πάλεψα και παλεύω με 40 κύματα, μπήκα σε αυτό το κόμμα 15 ετών είμαι 54 χρόνων, δεν έφυγα ποτέ από αυτό, ανέβηκα όλες τις θέσεις τις κομματικές και έχω την ευαισθησία και το πιστεύω βαθιά ότι ένα κομματικό στέλεχος όποιου βαθμού και σε όποια θέση βρίσκεται ή δεν βρίσκεται, εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις και όταν ο πρόεδρός μας λέει ότι στηρίζουμε το Μέτιο, οφείλουμε να στηρίζουμε το Μέτιο. Όποιο κομματικό στέλεχος πηγαίνει απέναντι στο Χρήστο Μέτιο, πηγαίνει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles