19.5 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Διαλέξαμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, να πούμε τι έγινε, να πούμε τι πρόκειται να γίνει και ο κόσμος το επικρότησε»

Ο κόσμος του Νέστου αξιολόγησε τα όσα έγιναν και τα όσα σχεδιάζονται να γίνουν και επικρότησε την ειλικρίνεια μας δίνοντας μας την εντολή για 4η φορά να διοικήσουμε τον Δήμο επεσήμανε ο εκ νέου δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης. Ο ίδιος μίλησε για όσα έφεραν την ευρεία νίκη του, τα εν εξελίξει έργα αλλά και αυτά που πρέπει να γίνουν.

«Το να γνωρίζεις ότι είσαι μπροστά, υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία που μπορείς να τα έχεις, από κει και πέρα βέβαια εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες πώς θα εξελιχθεί μία εκλογική διαδικασία. Σε μία εκλογική διαδικασία, άσχετα πόσο μπορείς να κάνεις υποθέσεις με κάποια σχετική ασφάλεια, είναι ρευστή μέχρι και την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες. Εμάς το αποτέλεσμα μας δικαίωσε γιατί ακριβώς κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντοτε. Κριθήκαμε για το έργο μας και μπήκαμε σε μια φάση ξεκαθαρίσματος από διάφορα που πήγαν να δημιουργηθούν με μια επίθεση λάσπης που ο κόσμος δεν την επικρότησε. Άλλο πράγμα να υπάρχει ένα πρόβλημα και να εντοπίζεται και άλλο να υπάρχει μια κατάσταση που δεν εκφράζει παρά ένα πολύ μικρό ποσοστό να παρουσιάζεται ως τεράστιο θέμα».

«Αυτό που διαλέξαμε να κάνουμε εμείς στην προεκλογική περίοδο ήταν να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, να πούμε τι έγινε, να πούμε τι πρόκειται να γίνει, τι δεν έγινε και για ποιο λόγο και οι δημότες μας έδωσαν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό. Επίσης ο συνδυασμός μας ήταν και πολυπληθής αλλά και ποιοτικός παράλληλα, από όλα τα μέρη που απαρτίζουν την κοινωνία μας. Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι ότι η επιλογή δεν είναι τυχαία, δεν είναι η πρώτη φορά αλλά η τέταρτη φορά που οι δημοτες του Νέστου μου δίνουν την εντολή διοίκησης του δήμου. Είναι πολύ σημαντικό νομίζω αυτό και για το μέγεθος του δήμου αλλά και για το πολυπληθές κοινό που απαρτίζεται από διαφορετική προέλευση αλλά εδώ συνυπάρχουν όλοι αρμονικά, υπάρχει στοιχείο ποντιακό, μικρασιάτες, ηπειρώτες και γενικότερα άνθρωποι που έχουν έρθει το 90 από άλλες χώρες, έχουν γεννηθεί τα παιδιά τους εδώ, είναι ένα όμορφο ανάγλυφο αλλά και δύσκολο».

«Εμείς έχουμε δείξει δείγματα γραφής, έχουμε κάνει πολλά πράγματα και σε εξέλιξη έχουμε αρκετά σημαντικά πράγματα οπότε νομίζω για αυτό η πλειοψηφία μας έδωσε αυτή την εντολή. Εχουμε στα σκαριά μεγάλα έργα, θα ολοκληρωθούν και βρίσκονται στη φάση εγκατάστασης των εργολάβων ή είναι σε φάση κατασκευής. Έχουμε μέσα στη πόλη τα ασφαλτικά μας που πρέπει να ολοκληρωθούν, λόγω τεχνικού ζητήματος όχι δικού μας αλλά του υπουργείου και του ταμείου παρακαταθηκών που έπρεπε να υπογραφεί μία σύμβαση όπου υπάρχει μία καθυστέρηση, οι εργολάβοι κάνουν παύση εργασιών. Πέρα από τα έργα που έχουμε αυτή την στιγμή σε εξέλιξη όπως το κολυμβητήριο, την οδοποιία, τις αναπλάσεις των πλατειών  και φυσικά την σύνδεση των εργατικών κατοικιών με περιμετρικούς δρόμους. Όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, έχουν εργολάβους».

«Ένα σημαντικό ζήτημα είναι αυτό που συζητάμε ως στόχευση για την ασφάλεια, για την πολιτική προστασία, τα νερά του Νέστου που δεν είναι θέμα αντιπλημμυρικών αλλά θέμα να γίνει επέμβαση στην κοίτη του ποταμού να μπορεί να έχει μία φέρουσα ικανότητα ικανοποιητική, ικανή να απομακρύνει τα νερά που έρχονται με μεγάλους όγκους όπως φαίνεται από τα στενά του Νέστου. Αυτό το κομμάτι πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί, γιατί με ανάλογο νερό που έπεσε στη Θεσσαλία θα είχε πνίξει όλο τον κάμπο, αυτό το φωνάζουμε και το λέμε ότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα και περιμένουμε παρεμβάσεις. Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα έργα άρδευσης που έχουμε προχωρήσει σε ΣΔΙΤ για την πεδιάδα της Ξάνθης ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού. Αν δεν γίνουν αυτά τα δύο έργα θα έχουμε τεράστιο ζήτημα».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles