25.2 C
New York
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Buy now

«Οι υπερφίαλες δηλώσεις και τα μεγάλα λόγια δε μου ταιριάζουν, αυτό εκτιμήθηκε από τον κόσμο»

Οι δηλώσεις των  γαλάζιων στελεχών για τη β’ Κυριακή μου ακούγονται τραγικές, επαναφέροντας τις εποχές των γαλάζιων και πράσινων καφενείων επεσήμανε σε δηλώσεις του στον Alpha Radio ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης εν όψει της μάχης της β’ Κυριακής. Ο ίδιος μίλησε για τον Α’ γύρο των εκλογών αλλά και ανέλυσε τα συν και τα πλην των συνυποψηφίων του.

«Περίμενα μια διαφορετική σειρά κατάταξης, στα ποσοστά περίμενα 35-36% βάσει δημοσκοπήσεων που είχαμε. Είναι η αλήθεια ότι περίμενα πιο ψηλά τον κ. Εριφυλλίδη όπου πέρασε ο κ. Χρυσανίδης αλλά σε γενικές γραμμές αυτή ήταν η σειρά. την κ. Ιωσηφίδου εκεί που μπήκε τελικά, η μόνη έκπληξη ήταν ο κ. Εριφυλλίδης, περίμενα να παλεύει για την δεύτερη θέση. Στη τελευταία δημοσκόπηση είχαν μία διαφορά 2%, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν στο 17% και ο κ. Εριφυλλίδης στο 15% και στο 16% οι αναποφάσιστοι. Οι δηλώσεις των  γαλάζιων στελεχών για τη β’ Κυριακή μου ακούγεται τραγικές, επαναφέροντας τις εποχές των γαλάζιων και πράσινων καφενείων. Ο κ. Καλαντζής δεν τιμά τον ίδιο τον αρχηγό του, τον κ. Μητσοτάκη, που ο οποίος έκανε έναν αγώνα όπου δεν είχε στεγανά και αυτό το απέδειξε βάζοντας και υπουργούς που προέρχονται από τα πράσινα καφενεία, συνεπώς δεν μπορεί να λέει αυτά που λέει. Επίσης αδιαφορεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τον κ. Μέτιο διότι ο αρχηγός του έχει δώσει βαρύτητα στις περιφέρειες. Άρα εντελώς διχαστικά, διότι οι ίδιοι που κινούνται στο χώρο του κ. Παπαδόπουλο κινούνται και στον χώρο του κ. Τοψίδη, άρα με αυτό που κάνει προσπαθεί για το συμφέρον δε ξέρω ποιου, να μειώσει αυτή την προσπάθεια. Όσο για αυτό που είπε ο κ. Δράκος, θεωρώ ότι είπε δεν έχει σημασία που είναι ο καθένας και το ότι υπάρχουν υποψήφιοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας παντού, στο δικό μου ψηφοδέλτιο είναι αρκετοί που πρόσκεινται στο χώρο της ΝΔ. Αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν χρώμα. Εγώ έχω πει στις ομιλίες μου ότι συνεργάστηκα πάρα πολύ καλά και με την κυβέρνηση αλλά και με τον περιφερειάρχη. Συνεπώς τα προβλήματα του τόπου, οι επιδιώξεις και πως το κάνεις, είναι θέμα ανθρώπων και όχι πολιτικής παράταξης».

«Αυτές τις μέρες και μέχρι να φτάσουμε την επόμενη Κυριακή προσπαθούσα να κάνω γνωστό το τι έκανα 4 χρόνια, γιατί είχα βαρεθεί να ακούω και τι έκανε ο Μουριάδης. Δεν έχω μάθει κάτι να προβάλλεται πριν γίνει ή να προβάλλεται υπερβολικά, ήμουν χαμηλών τόνων με τη δουλειά μου. Δεν μπορεί η ΔΕΥΑΚ με όλα αυτά που έκανε τα 100 εκατομμύρια περίπου, να θεωρείται ότι δεν έγινε τίποτα. Αυτό προσπαθήσαμε να το αποδείξαμε και σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε, αυτό που είπα στους συνεργάτες μου είναι ότι κρατάμε τη στάση την οποία είχαμε μέχρι τώρα, δηλαδή δεν χρειάζεται υπερβολές, χρειάζεται σεμνότητα και σοβαρότητα που ταιριάζει στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά. Το να κάνουμε υπερφίαλες δηλώσεις, να λέμε μεγάλα λόγια δε μου ταιριάζει σαν άνθρωπο. Αυτό όπως εκτιμήθηκε από τον κόσμο την πρώτη Κυριακή είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα εκτιμηθεί και την δεύτερη, γιατί ακούω κάτι απίθανα μαθηματικά που λένε ότι το άλλο 76% των Καβαλιωτών είναι δυσαρεστημένοι. Το 2019 υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια από την κ. Τσανάκα και ενώ ήταν ένας άνθρωπος πολύ έξυπνος, καλός χαρακτήρας για κάποιο λόγο δεν περπάτησε στον καβαλιώτη στην τετραετία που ήταν και αυτός ήτανε το ο λόγος που βγήκα γιατί εμένα δεν με ξέρανε, ίσως είχαν ακούσει για τον πατέρα μου κτλ. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο καθένας από μας έχει αφήσει στην κοινωνία ένα αποτύπωμα, και όταν χρειαστεί να σας συγκρίνω με έναν άλλο θα το λάβω υπόψιν μου».

«Η κ. Ιωσηφίδου δεν πήγε καλά στην απήχηση που έχει στην κοινωνία και στον τρόπο που προβάλει κάποιες θέσεις, είναι εριστική, στην προεκλογική περίοδο είχε μετριασθεί πάρα πολύ αλλά δεν παύει όμως να μας κυνηγάει το παρελθόν μας. Αυτός ήταν ο λόγος που πήγε εκεί τελικά, υπήρχε και η κόντρα με τον κ. Κλειτσιώτη οπότε δε περίμενα να πάει παραπάνω. Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν ένα νέο πρόσωπο, το οποίο για μένα έχει μέλλον, που δεν πήγε καλά, ότι ακόμη δεν πέρασε στο υποσυνείδητο του μέσου Καβαλιώτη και επίσης ότι δεν μπόρεσε να εδραιωθεί και στις κοινότητες. Γιατί αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και για μένα και για τον κ. Παπαδόπουλο, τον μέλλον είναι μπροστά, εμείς σιγά σιγά κάποια στιγμή θα αποσυρθούμε και θα έρθουν οι νέοι άνθρωποι από πίσω. Ελπίζω την δυναμική που έδειξε όλο αυτό τον καιρό να την συνεχίσει και είμαι σίγουρος σύμφωνα με τα λεγόμενα του -δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω- ότι η αντιπολίτευση του θα είναι και πολύ εποικοδομητική και έτσι πρέπει να είναι η αντιπολίτευση. Ο κ. Χρυσανίδης έχασε σε δύο σημεία, το ένα ήταν ότι διετέλεσε δήμαρχος και άσχετα αν το πρόβαλε αυτό, ο κ. Χρυσανίδης όταν έγινε ο ενιαίος δήμος δε βγήκε στο δήμο Παγγαίου παρόλο ότι ήσασταν ο δήμαρχος των έργων όπως λέγατε παρότι ο άνθρωπος ήτανε δήμαρχος σε διαφορετικές εποχές. Ο κ. Χρυσανίδης έχασε επίσης με το να λέει συνέχεια ότι δεν έγινε τίποτα, το βασικότερο όμως είναι ότι στη συνείδηση του καβαλιώτη ήταν ότι ένας ο οποίος υπήρξε δήμαρχος στις Ελευθερές έρχεται να γίνει δήμαρχος στην Καβάλα. Επιθέσεις δεν έκανε προσωπικές, ούτε η κ. Ιωσηφίδου παρότι είχαμε φοβερές κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Χρυσανίδης θα κάνει καλή αντιπολίτευση γιατί γνωρίζει την πραγματικότητα και είναι πραγματιστής.

«Πάμε στον κ. Παπαδόπουλο, κάνει μία προσπάθεια εδώ και 9 χρόνια, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε αν μας θέλουν ή δεν μας θέλουν. Με το ζόρι δε μπορει να γίνει κανείς δήμαρχος, ο κ. Παπαδόπουλος επιμένει και είναι δικό του θέμα, ας κάνει ότι θέλει. Αυτό που δεν συγχωρώ στον κ. Παπαδόπουλο είναι οι προσωπικές επιθέσεις και μπορεί τώρα να ήταν λιγότερες, αλλά δεν είμαι ούτε ο απερχόμενος, ούτε ο απαράδεκτος, ούτε όλα αυτά τα οποία λέγανε στην προεκλογική περίοδο. Όλοι ζούμε σε αυτή την πόλη και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όταν βάζουν τα μέσα να γράφουν όλα αυτά τα ψέματα που γράφουν υπερβολές που σπιλώνουν συνειδήσεις για να καταφέρει να βγει δήμαρχος, με συγχωρείτε πολύ αλλά εγώ δεν μπορώ να συζητήσω με αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα γιατί πήρε αυτό το ποσοστό είναι γιατί έχει μία διείσδυση στην ΔΕ Φιλίππων όπως και εγώ και είναι τόσα χρόνια έχοντας δημιουργήσει και ένα κοινό. Ο κ. Ποτόλιας έχει πολύ καλές απλώς δεν συμφωνούμε στο τρόπο υλοποίησης και δεν συμφωνούμε στο ότι όλα τα πράγματα είναι ταξικά».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles