16.8 C
New York
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την υποστελέχωση μέσα από τη συγχώνευση των νομικών προσώπων»

Δεν έχει υπάρξει η κατάλληλη γραφειοκρατική προετοιμασία για να καταργηθούν νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των Δήμων που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες τους παρακάμπτωντας τις δαιδαλώδεις διαδικασίες εκτιμά ο Γιώργος Μιχαηλίδης, αντιδήμαρχος ψηφιακών μέσων και προγραμματισμού. Μιλώντας στον Alpha Radio επεσήμανε πως η απόφαση της κυβέρνησης ίσως βοηθήσει τους δημάρχους να αναδιοργανώσουν τους οργανισμούς χρησιμοποιώντας πιο ευέλικτα το προσωπικό αλλά πρόσθεσε πως πολλές λειτουργίες αυτών των οργανισμών ίσως δεν εκτελούνται από τους Δήμους τόσο αποτελεσματικά.

«Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, ο κόσμος της Καβάλας ήθελε μία δεύτερη θητεία του κ. Μουριάδη και επίσης έστειλε ένα μήνυμα για το πώς πρέπει να αντιπολιτεύεται κάποιος σε μία μερίδα των υποψηφίων. Αυτό δεν αφορά όλη την αντιπολίτευση αλλά εκείνο το κομμάτι το οποίο άλλωστε και στις εκλογές φάνηκε ότι ο κόσμος δεν το τίμησε με την ψήφο του».

«Η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι μια απλή συγκυρία, δηλαδή ολοκληρώθηκε το έργο της ΕΤΑΑ όσον αφορά την απλούστευση των διαδικασιών και την αναδιοργάνωση αν το θέλετε των ΟΤΑ, ολοκληρώθηκε μέσα στο 2023 αυτή η μελέτη και στη συνέχεια η κυβέρνηση πήρε την απόφαση. Οπότε δεν πιστεύω ότι αποτελεί συγκυρία. Το δυστυχές για μένα είναι ότι παρότι πήρε την απόφαση για τις συγχωνεύσεις των οργάνων δεν έχω ακούσει κάποια ανακοίνωση για την απλούστευση των διαδικασιών. Δηλαδή οι Δήμοι της Ελλάδος δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θέλουν να κρατήσουν συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα που τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτονόητα πράγματα να τα εκτελούν με μία σχετική ευκολία. Επομένως το να καταργείς τα νομικά αυτά πρόσωπα χωρίς να διευκολύνεις κάποιες διαδικασίες είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καβάλας, επειδή του δίνει ο νόμος δυνατότητα να διεκδικήσει τουλάχιστον ένα νομικό πρόσωπο να μείνει ανοιχτό, προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτή την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Προσωπικά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, νομίζω ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σαφής και η εξαίρεση θα αφορά ελάχιστες περιπτώσεις σε όλη την χώρα».

«Αν δεν υπάρξει μία παράλληλη απόφαση απλούστευσης των διαδικασιών ώστε με τον ίδιο τρόπο όπως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μπορεί να κάνει πράγματα για το Δήμο θα έχουμε πρόβλημα. Προσπαθούμε να κρύψουμε εν μέρει και την υποστελέχωση μέσα από τη συγχώνευση, η υποστελέχωση είναι προφανής ειδικά σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως η τεχνική υπηρεσία παραδείγματος χάρη. Προσπαθούμε θεωρώ να κρύψουμε με τέτοιες κινήσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να βοηθήσει τους δημάρχους σε ένα βαθμό να αναδιοργανώσουν με καλύτερο τρόπο τους οργανισμούς και να ενισχύσουν κάποιες υπηρεσίες που πονάνε στους Δήμους».

«Το ότι η απόφαση δεν πάει ομόφωνα στον υπουργό σίγουρα παίζει ένα ρόλο. Μην ξεχνάτε ότι ο Δήμος Δράμας έκλεισε την αντίστοιχη ΔΜΩΦΕΛΕΙΑ πριν βγεί η υπουργική απόφαση, άρα δεν περιμένουμε ομόφωνες αποφάσεις. Κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν θεωρώ πάντως ότι αν το κράτος δεν προβεί σε απλούστευση διαδικασιών θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα και εκεί η διοίκηση στηρίζει την δική της την πρόθεση».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles