«Για την Θάσο το 2023 θα είναι μια καλή χρονιά, καλύτερη από το 2022 και ανάλογη του 2019»

0
162

Μία τελευταία προσπάθεια προσέγγισης και επικοινωνίας για τη φετινή σεζόν με την αγορά της Σερβίας έκαναν πρόσφατα οι επαγγελματίες τουρισμού της Θάσου έχοντας επαφές με Σέρβους δημοσιογράφους. Έχει αποδειχθεί πως η μέθοδος αυτή είναι ιδιαιτέρως αποδοτική, όπως έχει δείξει το παράδειγμα της Ρουμανίας επισήμανε στον Alpha Radio ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρις Παρασχούδης. Ο ίδιος μίλησε για το τι περιμένει φέτος το νησί και πότε ξεκινά ουσιαστικά η τουριστική σεζόν.

«Είναι η τελευταία προσπάθεια της σεζόν, πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις προσφέρουν πάρα πολύ, το είδαμε και πέρσι ξεκινώντας από Ρουμανία, ότι η επαφή με τον κόσμο το δημοσιογραφικό που διαμορφώνουν την άποψη των πολιτών είναι πολύ σημαντική και το αποτέλεσμα από την Ρουμανία το καλοκαίρι ήταν σημαντικό, σκεφτείτε ότι η Θάσος έπαιζε σε όλες τις πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και αυτό συνέβαλε πάρα πολύ να διαφημιστεί το νησί μας. Ετσι αποφασίσαμε φέτος να το κάνουμε και στην Σερβία, οι Σέρβοι είναι παραδοσιακοί πελάτες της Θάσου εδώ και πολλά χρόνια, τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματά τους είναι καλύτερα ιδίως στην πρωτεύουσα και βλέπουμε ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να τους πούμε ένα ευχαριστώ για την προτίμησή τους αυτή που ξεκινάει από τη δεκαετία του 70 και του 80, όταν δεν υπήρχαν κάποιες άλλες αγορές και ήταν από τους πρώτους που ήρθαν στο νησί μας και να τους υπενθυμίσουμε ότι εδώ είμαστε και τώρα και τα παιδιά τους μπορούν να έρθουν καθώς πολλοί εξ αυτών ερχόντουσαν και αυτοί μικροί και τους καλούμε να συνεχίσουν να προτιμάνε το νησί μας γιατί επισκέπτονται και άλλους προορισμούς και εκτός χώρας όπως η Κροατία, το Μαυροβούνιο κτλ. και οι επιλογές είναι περισσότερες πια».

«Η Σέρβικη αγορά είναι ιδιαίτερη και αγοράζει αρκετά καταλύματα στη Θάσο, είναι μια αγορά που πληρώνει πριν φέρει τους πελάτες στον προορισμό να το πω απλοϊκά. Είχαν διακοπεί αυτές οι συμφωνίες για την περιοχή μας εν μέσω πανδημίας και λογικό ήταν. Με αυτές τις κρατήσεις ο επαγγελματίας ξέρει το εισόδημα του πριν ξεκινήσει η σεζόν, βλέποντας ότι ξεκινάνε ξανά αυτές οι συμφωνίες βλέπουμε ότι επανέρχεται και η αγορά της Σερβίας στα κανονικά της. Όλοι θα ήθελαν το κάτι παραπάνω, το καλύτερο με την μικρότερη τιμή, αυτό είναι δεδομένο. Για τους Σέρβους ακόμη το θέμα της ακρίβειας είναι σημαντικό, για αυτούς είμαστε αρκετά ακριβοί στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι ξέρουν πολύ καλά την αγορά και κατάλαβα ότι θέλουν να δουν και κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, θεωρούν δεδομένη την αγορά της Καβάλας και της Χαλκιδικής και λένε γιατί να μην πάω και κάπου αλλού να δω την Κροατία ή την Κρήτη. Ίσως το ότι είμαστε πολύ γνωστοί σε αυτούς και δεν έχουμε αυτό το μυστήριο και το άγνωστο να είναι και αρνητικό».

«Πιστεύουμε ότι το 2023 θα είναι μια καλή χρονιά, καλύτερη από το 2022 και ανάλογη του 2019. Γενικότερα ο τουρισμός θα ανέβει σε όλο το πλανήτη το 2023, επίσης θα ανέβει πάρα πολύ το 2023 για την Ελλάδα, επίσης και η Θάσος θα ανέβει φέτος. Για το 2022 η ανάκαμψη ήταν πολύ μεγάλη, ουσιαστικά δεν περιμέναμε ότι θα ξαναγυρίσει τόσο γρήγορα, επομένως τα περιθώρια δεν πια πάρα πολύ μεγάλα αλλά θα είναι σίγουρα καλύτερα και από το 2022. Υπάρχουν αρκετά γκρουπ με λεωφορεία που θα έρθουν το Πάσχα από περιοχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και αυτό είναι αρκετά έντονο, οπότε κάποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν αρκετά νωρίς. Αντίστοιχα η πρώτη πτήση θα έρθει τέλος Απριλίου από Γερμανία, ουσιαστικά αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει η κίνηση και μέσα Μαΐου θα μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ