Επεκτείνεται το μεγάλο έργο που αφορά δίκτυα αποχετεύσεων με το σύστημα vacuum στο Νέστο

0
231

Εγκρίθηκε άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομής για την ΔΕΥΑΝ ΝΈΣΤΟΥ ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης. Το έργο αφορά, το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων τ.δ. Ν. Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης- Κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του τ.δ. Ν. Καρυάς του Δ. Νέστου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού:  5.400.000,00 €  χωρίς ΦΠΑ, 6.696.000,00 € με ΦΠΑ. Η πράξη αφορά στο σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την λειτουργία των έργων διάθεσης λυμάτων της περιοχής με σύστημα αναρρόφησης.

Συγκεκριμένα αφορά στο δίκτυο αναρρόφησης, στο νέο αντλιοστάσιο αναρρόφησης Ν. Καρυάς, στα φρεάτια του δικτύου αναρρόφησης, στο σύστημα αυτοματισμών που περιλαμβάνει τον Τοπικό Σταθμό Ελέγχου του αντλιοστασίου, το σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φρεατίων-βαλβίδων αναρρόφησης και τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου και την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του τ.δ. Ν. Καρυάς του Δ. Νέστου, δηλαδή οι ιδιωτικές συνδέσεις.

Mε την με αρ. πρωτ. 41432/339/18-4-2023  Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίνεται η Υπαγωγή Ωφελούμενων Φορέων στο υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων».

Μιλώντας στον Alpha Radio για την σημαντικότητα του έργου και τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε «Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε είναι για ένα έργο που αφορά δίκτυα αποχετεύσεων με το σύστημα vacuum, μιλάμε για ένα καινούργιο σύστημα το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2012 όπου το ξεκινήσαμε πάλι εμείς και έτσι έχουμε δίκτυα στα δημοτικά διαμερίσματα Γραβούνας, Ερατεινού και Χρυσοχωρίου και σε λίγο ολοκληρώνονται και οι δευτερεύοντες άξονες, οι αγωγοί δηλαδή. Αυτό το σύστημα έχει ξεκινήσει από τη Κεραμωτή, είναι η Νέα Καρυά και μέσα από αυτό το πολύ σημαντικό έργο θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και εκεί πολύ καλές συνθήκες όσον αφορά αυτό το θέμα δηλαδή την παροχέτευση – αποχέτευση των λυμάτων και όλα θα οδηγηθούν στην μονάδα επεξεργασίας η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει φυσικά όλο τον κάμπο και όλο το γιακά.

«Στην παρούσα φάση λοιπόν είναι άλλο ένα κομμάτι στο μεγάλο παζλ που προστίθεται δημιουργώντας μία συνθήκη φοβερή και πολύ αναγκαία για το μέλλον. Μη ξεχνάτε ότι ο Νέστος βρίσκεται στο επίκεντρο επενδύσεων μικρών και μεγάλων αφού ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή, έξω δηλαδή από τον χώρο της Κεραμωτής υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία κατοικιών ή μικρών οικοσυστημάτων αφού το δικό μας μεγάλο οικοσύστημα έλκει τον κόσμο και φυσικά τη δημιουργία μικρών μονάδων φιλοξενίας και η ευρύτερη περιοχή αποκτά ένα ιδιαίτερο τουριστικό ρεύμα.

«Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.696.000,00 € με ΦΠΑ, είναι ένα σημαντικό έργο και το ταμείο ανάκαμψης που χρηματοδοτεί το έργο έχει εκτιμήσει φυσικά όλες τις διάφορες που εμείς επικαλεστήκαμε και έχουν εκτιμηθεί σωστά ώστε να γίνει άλλο ένα κομμάτι που θα προστεθεί στα βαριά και βασικά έργα υποδομής που χρειαζόταν ο τόπος μας, τα οποία μεθοδικά έχουμε σχεδιάσει και ταυτόχρονα υλοποιούνται. Αυτά τα έργα υποδομής είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στους επόμενους, γιατί αυτά τα έργα θα είναι αναγκαία συνθήκη για να εκκινήσουν και να δρομολογηθούν νέα πράγματα με τα νέα δεδομένα, μία περιοχή που έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα με το γεωθερμικό πεδίο, έχει ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα που έχει παραμείνει και το διατηρούμε και όλα αυτά μαζί φυσικά με όλο αυτό το όμορφο περιβάλλον που δημιουργεί η ακτογραμμή στην περιοχή Δέλτα του Νέστου, Κεραμωτή, αμμόγλωσσα, ιχθυοτροφία κτλ, όλο αυτό αποτελεί έναν ιδιαίτερο πόλο έλξης το οποίο ο συνδυασμός του αεροδρομίου που βρίσκεται δίπλα και οι υποδομές που σιγά-σιγά δημιουργούνται, αναβαθμισμένες μονάδες φιλοξενίας, οσονούπω ένα μεγάλο πεντάστερο ξενοδοχείο θα έλεγα ότι ελκύουν τα βλέμματα. Αυτό θα ξεκινήσει φέτος η κατασκευή του και πιστεύω σε περίπου 2 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ